Podvod na Bazoš
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Reakce:
@Janli Přítel knížky. Poslal zálohu na poštovné a žádná komunikace a paní dnes opět knížky nabízí z jiného účtu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak musíš na policii tam zjistí majitele atd…Pokud to nenahlásíš dál v tom může pokračovat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Conelius píše:
Tak musíš na policii tam zjistí majitele atd…Pokud to nenahlásíš dál v tom může pokračovat
Je to nahlášené, bylo nás víc, ale vystavuje pořád ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Natysek36 píše:
Je to nahlášené, bylo nás víc, ale vystavuje pořád
Hrozně dlouho to trvá. My byli po 8 měsících předvolaný na kriminálku. Taky toho měla hodně. ![]()
- Citovat
- Upravit
Podvod na Bazoši
Zdravím a jdu si pro radu. Omlouvám se za anonym, ale nechci, aby to zatím někdo ze známých věděl.
Na Bazoši jsem koupila počítač za cca 15 000 Kč, dle popisu měl být nový a jen vyzkoušený a samozřejmě ještě v záruce. Přes SMS jsem se s prodejcem domluvila na osobním předání. S manželem jsme zboží zkontrolovali a bylo v oficiální krabici a bylo kompletní, tak jsme tedy zaplatili v hotovosti. Záruční list a fakturu nám měl prodejce poskytnout elektronicky, ale na předání si údajně nevzal telefon, tak slíbil, že odešle ihned jak se vrátí domů. Doma jsme zjistili, že PC nefunguje a že ani ta faktura a záruční list nepřišel na mail. Volala jsem prodejci a telefon je nedostupný. Evidentně jsme byli podvedeni.
Nevím jméno toho prodejce (na Bazoši měl jen jméno a první písmeno příjmení - a to ještě ani nemusí být pravé), telefon není dostupný, mail nemám, nemám potvrzení o zaplacení, jediné co mám je adresa, kde jsme si to byli vyzvednout (vyběhl z paneláku jen v teplácích a papucich, takže předpokládám, že by tam mohl bydlet), sms zprávy s domluvou a vím, jak ten člověk vypadal. Má vůbec cenu tohle hlásit na policii? Jsem blbá, že jsem si ten nákup víc nepohlidala, ale myslala jsem, že při osobním odběru nic nehrozí.
Máte někdo zkušenosti nebo jak byste postupovali? Mě napadlo jet na to místo a zkusit se poptat sousedů, jestli podle popisu vzhledu toho člověka neví, ve kterém bytě bydlí a pokud by se mi ho podařilo najít, tak mu pohrozit tím, že půjdu na policii a třeba…já nevím, nemám vůbec čistou hlavu a jsem na sebe strašně naštvaná
- Citovat
- Upravit
Podat to můžeš, každopádně to bude dost o štěstí
už jen to, že vyběhl jen tak a nechtěl dodat doklady o něčem svědčí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele zkusit to můžeš, minimálně můžou prověřit to telefonní číslo. Ale brala bych to jako velké poučení do budoucna, nekupovat nikdy nic drahého bez toho, aby vam to prodejce umožnil vyzkoušet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se teď už to taky tak vidím, ale na místě to proběhlo asi tak. „Já vám přepošlu tu fakturu na mail“ stáhnul si na kapsu „sakra, já jsem si nechal telefon doma, tak já vám to hned odešlu, jak se vrátím domů“… Jako nebylo nám to vůbec podezřelé, takový mladý kluk to byl a prostě nebyl vůbec podezřelý…
@Kriss Tina poučená teda jsem ![]()
- Citovat
- Upravit
Faktura elektronicky? Mohl to poslat davno. Predani nekde venku a ne doma? Taky divny. Nemel sebou mobil? Tak bych si vyfotila jeho ksicht i spz auta, se kterym prijel, nebo bych nic nekoupila. Smrdelo to od zacatku. Nemeli jste ani moznost pocitac zapnout. Takhle tezko prodate TO na,,nikoho".
Btw, ze zjistil ze nechal mobil doma? Tak bych ho nechala ze sveho mobilu prihlasit se na mail a hned poslat… kdo si neska zapomene mobil? Prvni vec, co clovek bere.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Micaella22 No podle všeho jen seběhl z bytu, takže mi to nepřišlo tak divné, já občas když přijede pošťák, tak si taky telefon zapomenu doma. To že předání nebylo přímo doma mi vzhledem ke koroně taky nepřišlo zvláštní, bylo to před domem. A faktura jen v mailu je v dnešní době taky standard. No tím nechci říct, že to není moje chyba
jediné, co by asi mělo smysl si nechat potvrdit převzetí peněz a zkontrolovat občanku, abych alespoň věděla s kým mám tu čest
- Citovat
- Upravit
Bych ho nechala, ať si pro ten mobil dojde, aby mi přede mnou to poslal na mail.. Přece jenom jste nekupovali rohlík.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No hlavně pořád nevím, k čemu ti ta faktura bude. 1. Můžou tam být falešné údaje. 2. S fakturou na jeho jméno nevyreklamujete nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!
Co jsi chtěla koupit?