Pomohli jste cizím lidem?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ano, kdysi jsem i prostřednictvím tady jedné skupiny pomáhala nějakým maminkám v nouzi
potraviny, věci, drogerie, co bylo potřeba… u jedné jsem byla i doma, byla moc milá a doufám, že už se mají lépe
jedna to i zneužila, pak se na to přišlo, omluvila se… lidi jsou různí
Ale nelituji, když pomáhám, dělám to s přesvědčením, že dělám dobře. Jak s tím ten člověk naloží je jeho věc, jeho karma
Ale myslím, že naprostá většina je vděčná a opravdu potřebná. Teď taky občas pomůžu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pomáhám zvířatům.
Každý kdo chce, může pracovat a nemusí žít na ulici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
přispívám každý měsíc na Dobrého anděla, ale abych dala nějakému bezďákovi stovku? Tak to fakt nikdy! To raději pošlu zas na Dobrého anděla. Jednou po mně nějaký žebral, chtěla jsem mu dát jídlo a řekl, že to nechce, tak ať jde robit…
A pokud si ještě povídá pro sebe, bůhví co je to zač
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takovým individuím ne. Prispivam pravidelně útulku pro zvířata
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alisiae Ano, dělám to také. Myslím, že tys udělala to, cos mohla. nejsi zodpovědná za to, jestli to použije na jídlo, nocleh, nebo na chlast či fet. Tys mu dala tu šanci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na ulici nikomu nic nedávám, ani když za mnou někdo přijde a žebrá, i když jim dáš pár korun tak je to nijak zvlášť nevytrhne a stejně si za to koupí leda pivo nebo krabičák… Ani na ty organizace nepřispívám, protože si vetšinu těch peněz rozdělí ti, co to spravují a k potřebným se dostane jenom zlomek… Ale klidně daruji věci, krmení do útulku pro pejsky nebo oblečení, výbavu, hračky po malém za odvoz nějaké chudší mamince.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bydlíme ve větším městě u zastávky mhd. Často zde sedávají na lavičce různí exoti. Jednou jsem přijela z nákupu a zrovna tam seděl starší pán, bezdomovec. Měl v ruce tři rajčata, která byla shnilá a on je s velikou chutí jedl. Bylo mi ho v tu chvíli tak strašně líto. Vyndala jsem nákup z auta a do sáčku jsem odebrala tři rohlíky a párky a donesla mu se slovy, ať se nají něčeho normálního. Měl chudák pomalu slzy v očích a dokola říkal, že mi to nemá jak oplatit. Já jsem vůči těmto lidem strašná citlivka, hlavně když jsou staří a vím, že už té fyzické práce moc dělat nemůžou.
Jinak tedy často věnuji věci do charit a maminkám samozivitelkam. S penězi jsem opatrnější, nevěřím, že se celá částka z veřejných sbírek dostane postiženým do ruky. Tam to řeším tak, že postižené najdu a dám jim peníze přímo do ruky (např. po povodních jsem takto udělala).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle nálady a hotovosti přispívám i na ulici - i když u nás somrují spíš na křižovatkách - a pak různě přes náš kostel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Spíš různé charity. Daruji oblečení. Jinak bezdomovci dám občas cígo, když mě vidí kouřit a zeptá se. Já je tedy s tím chlastem docela i chápu. Teď se jich nechci zastávat, ale venku he zima, oni se tím zahřejou a prostě se alkoholiky stanou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mladý člověk bezdomovcem? Peníze bych mu rozhodně nedala, to je stejné jako kdybych jí vyhodila do kanálu
Co myslíš že si za ní asi koupí? kdo se dostane na dno tak šanci má se odrazit, jenže tam kde by mohl být musí taky něco dodržovat takže raději jsou na ulici kde nemusí vůbec nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ja si myslím, že ti lidi jsou rádi, že si jich vůbec někdo všimne.
@Alisiae udělalas dobře.
- Citovat
- Upravit
jinak kdyby někdo nevěděl, spousta z těch lidí má duševní problémy
to asi není úplně sranda se pak odrazit ode dna.
- Citovat
- Upravit
@Kaileee @Tichošlápek co je zac,individuum..ja sem sama psychicky nemocna,byla sem I v lecebnach a to sem taky individuum? Jako s psych. nemoci je to opravdu nekdy tezke,lide vas kvuli tomu I treba vylouci z rodiny,spolecnosti,nekteri lide jsou treba I jednodussi ale to preci neznamena ze si nezaslouzi pomoc ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alisiae bezdomovec hrabajici se v odpadcich je individuum - pro mne. Zvláště pokud je mladý. Tím, ze někomu takovému das stovku s promluvou do duše mu nepomuzes. Neublizis, ale ani nepomuzes. Jen z toho budeš mít dobrý pocit. Což je taky benefit, proč ne, když ti to děla dobre.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alisiae píše:
@Kaileee @Tichošlápek co je zac,individuum..ja sem sama psychicky nemocna,byla sem I v lecebnach a to sem taky individuum? Jako s psych. nemoci je to opravdu nekdy tezke,lide vas kvuli tomu I treba vylouci z rodiny,spolecnosti,nekteri lide jsou treba I jednodussi ale to preci neznamena ze si nezaslouzi pomoc ne?
no, já bych se rozhodně na ulici nevybavovala s někým, kdo je evidentně psychicky nemocný, nikdy nevím co jim rupne v bedně…
a pokud je mladý člověk bezdomovec tak je to jenom jeho vina! práce je všude plno
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!