Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám dotaz, jak bývají ty soutěže v televizi např na barandově…Zajímalo by mě když uhádnu dobře a „vyhraju“ jestli jen oblbují lidi a nebo je to pravda
má stím někdo zkušenosti..?
Je to podvod.Za telefon zaplatíš neskutečné poníze a do soutěže tě nezapojí. Viděla jsem o tom i reportáž. Stále opakují volejte a přitom nikoho na hru nepřepojí. Mluví s člověkem o ptákovinách za které pak zaplatí tisíce.
Byla tady diskuse, kde psala holčina, jak tam telefonovala. Neskutečně dlouho „visela“ na telefonu - „prosím čekejte“, aniž by ji potom přepojili do konce pořadu. Částka za telefon byla šílená.
Přesně tak, ve skutečnosti není výherce, vydělávají na lidech, co tam telefonují.
Jednou tam zavolal náš děda..účet za telefon byl asi 2 tisíce a stejně ho do hry nepřepojili.
@Kikiiiiii píše:
Mám dotaz, jak bývají ty soutěže v televizi např na barandově…Zajímalo by mě když uhádnu dobře a „vyhraju“ jestli jen oblbují lidi a nebo je to pravdamá stím někdo zkušenosti..?
Když vyhrajete, tak OK. Problém bývá spíš s tím, že lidi sice uhádnou, ale nevyhrají. V čem konkrétně je váš problém? Je potřeba nastudovat dobře pravidla té hry- vždy dostupné na webu. V TV to vždy musí být uvedeno.
Přesně tak nepřipojí, já se dovolala na nějaké číslo na lehké ženy
je to podvod!!
Pokud se musí kamkoli telefonovat, tak je to podle mne drahé a zavání to podvodem. Pokud se odpověď posílá mailem nebo smskou, tak vyhrát lze..
Když si zkusíte pohledat nějaké informace o těchto hrách, tak zjistíte, že spousta lidí nesprávně pochopila/ vůbec nezná pravidla. Ono nestačí, že znáte odpověď na to, co se děje na obrazovce. Po zavolání se dostanete do „hry“, kde musíte odpovídat na otázky a i když odpovíte správně, tak často (i špatným pochopením) lidi dál neprojdou. Například vám automat řekne „zavolejte zase“ a člověk myslí, že neuspěl. Stačí ale počkat a ke spojení dojde. Nikdo neřekl, že máte zavěsit…
Takových to „kliček“ je tam spousta.
Ta pravidla jsou takto záměrně vytvořena a osobně nechápu, že se tohle může vysílat. Na druhou stranu- dávalo by logiku, že uhodnu někdy opravdu triviální otázku a za pouhé zavolání dostanu třeba 20.000,–?
Nicméně- nechápu ani to věštění z TV a je jedno, jestli karty, kyvadélko… ![]()
@Ivan PPZ Je to nepoctivá hra podle § 223 trestního zákona, stejně, jako je nepoctivou hrou Ponziho schéma. O tom, zda někdo vyhraje či ne, nerozhodují ani jeho znalosti (jak by si někdo myslel), ani poctivé losování. Je to obyčejné tahání peněz z naivků, nic víc. Znalost pravidel na tom nic nezmění. Prostě šmejdi.
Ke spojení třeba dojde, ale zbytečně pozdě. Až když je volající podojen. Kdo vidí a slyší, že moderátorka v televizi říká, že stále nikdo nevolá, ale operátorka mu říká, že moderátorka ve studiu má obsazeno, tomu docvakne, že naletěl a přirozeně zavěsí, aby omezil svou ztrátu. Stejně, pokud je přepojen na erotickou linku nebo kartářku.
Nelíbí se mi tyhle hry, ale:
to není, že je otázka ve studiu v TV, já zavolám a propojí mě tam.
Já zavolám, projde se vstupní „hrou“, kde jsou nějaké otázky a asi málo času na odpovědi (už jsem to „studoval“ před nějakou dobou). A z těhle volajících se se vybere ten nejrychlejší- něco jako úvodní hra v milionáři…
Opravdu je dobré prohledat web, jsou fóra, která se tímhle zabývají. Tady to je zase „volal jsem tam, věděl jsem odpověď a i když moderátorka říkala, že nikdo nevolá, tak já jsem se nedovolal/ trvalo to…“. Ale tuším, že ti stěžovači ta pravidla nečetli…
Takže automaticky to označit za nepoctivou hru bych se neodvážil.
@Ivan PPZ píše:
Nelíbí se mi tyhle hry, ale:
to není, že je otázka ve studiu v TV, já zavolám a propojí mě tam.
Já zavolám, projde se vstupní „hrou“, kde jsou nějaké otázky a asi málo času na odpovědi (už jsem to „studoval“ před nějakou dobou). A z těhle volajících se se vybere ten nejrychlejší- něco jako úvodní hra v milionáři…
A to spekuluješ, nebo ses to nějak dozvěděl? Já jsem totiž viděl něco jiného .
@Ivan PPZ píše:
Opravdu je dobré prohledat web, jsou fóra, která se tímhle zabývají. Tady to je zase „volal jsem tam, věděl jsem odpověď a i když moderátorka říkala, že nikdo nevolá, tak já jsem se nedovolal/ trvalo to…“. Ale tuším, že ti stěžovači ta pravidla nečetli…
Takže automaticky to označit za nepoctivou hru bych se neodvážil.
Já to neoznačuju za nepoctivou hru automaticky. Na rozdíl od tebe jsem se na ty černé ovce podíval, jsou tam důkazy.
Těch her je X a těch příběhů také. Těžko poznat, o kterou hru komu jde. Nechce se mi znova prohledávat netové diskuze. Každopádně vím, že byly soutěže, kde po zavolání byl nejdříve „kvíz“ asi 20 otázek, s odpovědí ANO/NE a pouze nejrychlejší měl šanci postoupit dál. Už si nepamatuju, jestli se vybíralo třeba z 10 lidí, 20…
Pak zase byly ty srandy- přesuňte zápalku a vytvořte… a vtip byl v tom, že na obrázku byly zápalky i párátka a volající přesunul párátko a špatně… prostě očůrávání lidí. Dokonce lidem úmyslně říkali, že to jejich řešení bylo chybné i když bylo správné. Na to soutěžní řád také pamatoval- pouze reklamace probíhala nějak složitě někde na Kypru, ale kdo se probojoval, tak ten snad tu cenu hovoru dostal zpátky, nebo možná i tu výhru- už nevím.
ZNOVA- člověk by měl napřed přemýšlet, z čeho ta firma asi žije, když hovor je 90,–/ min. já zavolám a za 30 vteřin vyhraju 5.000 (např.).