Podvodná brigáda

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
30.11.12 11:00

Podvodná brigáda

Ahoj všem, jak už nadpis napovídá, chtěla bych varovat ostatní před podvodníky, kterým jsme s přítelem naletěli. Já jsem v osmém měsíci těhotenství a přítele vyhodili z práce, tudíž jsme úplně bez příjmů a o to víc potřebujeme něco najít. Bohužel jsme kvůli naší situaci přestali být obezřetní a naletěli podvodníkům. :roll: Na internetu jsme odpověděli na inzerát, jednalo se o brigádu - výdělek na cca 3 měsíce 3000,–Kč/měsíčně. Jednalo se o prodej přes aukční portál, prodávat se mělo nové i použité zboží. Dotyčný nám dokonce nabídl, že nám pošle smlouvu! Firmu, jméno i číslo účtu jsme si prověřili na internetu a vše se zdálo OK(firma existuje od r. 1997, pán není v registru dlužníků ani podvodníků atd.). Dostali jsme tedy fotky a popis zboží, zbývalo jen vložit inzerát. Podvodník nás poté ještě kontaktoval s tím, že si přeje, aby kupující zaplatil rovnou na podvodníkovo ČÚ a trval na tom, aby nikde nebylo zveřejněno. To už nám přišlo podivné, ale aukci jsme už vystavili a za chvíli byla vydražena za skoro 6000,– Kč.
Můžeme tisíckrát děkovat kupujícímu, že si nepřečetl podmínky prodeje a neodeslal peníze na uvedené ČÚ, ale na sběrný účet(tudíž peníze nejdříve přišly mě)! Protože mezitím jsme na internetu (po zadání do googlu - podvodné brigády) našli stejné případy (jen jiní lidé, firmy a ČÚ) z loňska a jednu paní, která naletěla o tři dny dřív než my!!! Stejný inzerát jen jiná jména a ČÚ a paní nakonec dohledala, že se podvodník odkazuje na 3 roky mrtvého člověka!!! Ona podvedená paní bohužel „neměla štěstí jako my“ a kupující odeslal platbu na podvodníkův účet a ona teď musí škodu za 8000,– Kč uhradit.
Tímto chci poukázat na to, co se u nás děje a co je u nás možné. Na neskutečný hyenismus. Na to, jak někdo dokáže obrat lidi, kteří jsou na úplném dně..
Samozřejmě je to i naše chyba. Byli jsme blbci a uvěřili jsme, ale kdybychom na tom nebyli tak moc špatně, tak věřím, že se to nestalo.

Původně jsem tuhle diskuzi nechtěla zakládat anonymně, ale v poslední době je tu hodně „chytrých“ lidí, kteří by rozhodně nikdy nenaletěli. Ano, jsme hloupí, stydíme se že jsme naletěli, ale pokud tohle varování někomu pomůže, pak budu jedině ráda. Z.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36556
30.11.12 11:06

Já jsem tedy z těch, kteří „by nikdy nenaletěli“, jsem extrémně opatrná a někdy mě rozčiluje, jak jsou lidi pitomí a naletí na zjevný podvod. Ale tohle je dost sofistikované a zatím celkem neznámé, takže si myslím, že tak může naletět i obezřetný člověk.

Je dobře, že varuješ ostatní :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
30.11.12 11:26

Díky za info k nezaplacení, musím konstatovat že najít slušnou práci z domu nebo přivýdělek na netu je nemožné, už se o to pokouším asi půl roku a na nic kloudného jsem nenarazila, všude po mně jen chtěli peníze, nebo nakoupit nějaké zboží, takže se nedivím že spousta lidí naletí. Já si teda dávám pozor a proto žádnou brigádu nemám :( :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.12 11:36

@Bábrdl To jsme si mysleli taky. Inzerát byl na stránkách, které by měly být důvěryhodné, firma bez problému funguje od r. 1997, měli jsme adresu na majitele firmy a dokonce nám chtěli dát tu smlouvu (ale my nakonec zvolili ŽL). Komunikace probíhala bezproblémově.. :nevim: Nejsme žádní mladí naivové a přesto se nám to stalo.. :oops:

• Citovat
  • Upravit
7257
30.11.12 11:39

Kdyby to bylo čisty, proč by si to prodávající nevystavil sám???Navíc jsem to četla několikrát, aby si na tohle lidi dávali pozor! Bylo i upozornění na stránkách aukra, někdy před rokem. Podle mě je to na první pohled evidentní podvod, je opravdu s podivem, že někdo na tohle nalítne a vystavuje zboží na svůj účet, kdy peníze jdou někomu jinému :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
30.11.12 11:43

Lidi jsou neskuteční a hnusní, bez špetky svědomí. Tak je jasné, že z domu budou převážně pracovat maminky na md, těhotné nebo důchodci, všechno skupiny, které mají hluboko do kapsy. Se divím, že si všichni, celá republika necháváme kakat na hlavičky a neřekneme dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
30.11.12 11:46

Dost jim řeknem tím, že na takový primitivní chytáky nebudeme reagovat:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
30.11.12 11:50

Nějak nechápu, v čem měla spočívat ta „brigáda“. V tom, že za někoho vystavíte někde inzerát na jeho zboží, které jste fyzicky nikdy v životě neviděli a nemůžete za něj ručit? To vám fakt nepřišlo divné, proč si to ten člověk nevystaví sám, když to má nafocené a popsané? Vložit inzerát přece není tak složité, aby se mu vyplatilo za to někomu platit. Z toho podvod čiší na sto honů. Nezlobte se, ale tohle není o naletění podvodníkovi, tohle je o tom, že si někdo myslí, že si jednoduše a skoro bez práce vydělá spoustu peněz a nepřemýšlí u toho. A klidně si o mě myslete, že jsem ta „chytrá“.
Je ovšem fajn, že to pro vás nakonec dobře dopadlo a poučili jste se aspoň pro příště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.12 12:02

@jannina1 Tak jak jsem to napsala, tak z toho plyne, že to je jasný podvod. Samozřejmě že inzerát zněl úplně jinak!
K otázce proč to dotyčný nevystavuje sám. Údajně mělo jít o firmu zabývající se prodejem elektroniky, což se po ověření v registru firem potvrdilo, takže nešlo o jednotlivce. Na aukčním portále lze zřídit i profil firmě, ale nevím, jak to funguje z hlediska placení provizí pro aukční portál, ale myslím, že když prodává jednotlivec, tak to je levnější :nevim: To je jen má domněnka.

A jak jsem psala, divné nám to přišlo, když dotyčný napsal, že si nepřeje zveřejňovat ČÚ a kupující musí platbu odeslat na jeho účet.

• Citovat
  • Upravit
5173
30.11.12 13:01
@Kassy píše:
Nějak nechápu, v čem měla spočívat ta „brigáda“. V tom, že za někoho vystavíte někde inzerát na jeho zboží, které jste fyzicky nikdy v životě neviděli a nemůžete za něj ručit? To vám fakt nepřišlo divné, proč si to ten člověk nevystaví sám, když to má nafocené a popsané? Vložit inzerát přece není tak složité, aby se mu vyplatilo za to někomu platit. Z toho podvod čiší na sto honů. Nezlobte se, ale tohle není o naletění podvodníkovi, tohle je o tom, že si někdo myslí, že si jednoduše a skoro bez práce vydělá spoustu peněz a nepřemýšlí u toho. A klidně si o mě myslete, že jsem ta „chytrá“.
Je ovšem fajn, že to pro vás nakonec dobře dopadlo a poučili jste se aspoň pro příště.

musím říct, že s tebou sohlasím, ani jsem ještě nedočetla a už mi bylo jasný co to bude asi za podvod.
ALE chápu zakladatelku TONOUCÍ SE STÉBLA CHYTÁ. Jestli je muž bez práce a jsou ve finanční tísni a potřebovali nějaký přívidělek aby měli aspoň nějaký peníze tak to prostě riskli - tokových je hodně.
Zakladatelce přeji aby si muž našel brzy práci a jsem za ně ráda, že to tak pro ně dobře dopadlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
30.11.12 13:27

Jako my taky nalítli… a to manžel si sakra všechno ověřoval a všechno vypadalo košér a cajk… kupovali jsme auto ze zahraničí, řešili jsme právě nákup a dovoz prostřednictvím druhé osoby… pán se stráááášně staral, dokonce za náma přijel domů se představit… vybral zálohu… a už jsme o něm neměli nikdy slyšet… maily a esemesky jako mám zlomenou nohu… a jak je manžel perfekcionista, tak naštěstí postupoval v souladu s právem i při vymáhání… a to byste měli vidět, jak pán náhle reagoval, ale přesně až v momentě, kdy následující krok by nás opravňoval k nějaké zkrácené exekuci (detaily si nepamatuju, řešil to manžel). Peníze vrátil, a aniž jsme ho skutečně ohlásili, asi rok poté nás kontaktovala policie na základě převodu peněz z účtu. Jestli jsme taky byli poškození. Šlo o nehorázný kvanta lidí a ještě nehoráznější peníze. My dali zálohu blbejch dvacet tisíc, ale byli takoví, co dali třeba 80 procent hodnoty toho auta, který chtěli!

A zpětně si říkáte, já debil, TOHLE jsem přehlídl, jak jsem mohl být tak blbej…

Kdyby všechny podvody byly zřejmé na první pohled, nebyli by podvodníci tak úspěšní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
30.11.12 13:33

Děkuju za úvodní příspěvek, bude se mi hodit. Vidím, že ne všichni (mně dosud neznání) lidi chtějí na ostatních vydělat za každou cenu… Mám známého, který bohužel mým informacím o podobných praktikách bohužel nevěří. Takže odkaz na tuto diskusi mu snad otevře oči… Ještě jednou děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
1.12.12 20:07

Asi pomalu chápu:

Peníze měly jít přímo na jeho účet, ale inzerát k prodeji byl vaším jménem, takže vy jste ručili za to, že kupující to zboží dostanou, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.15 18:20

pozor

Ahoj všichni, pozor na brigádu u firmy KULTURA.CZ ..jsou to podvodníci a lháři, za vaši práci vám nezaplatí. Lucie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat