Podvodná práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
podvodná práce
Opravdu si firmy myslí,že budeme dělat zadarmo a bez smlouvy? Poradí někdo kam mohu takovou firmu,která mi nedá smlouvu a když po 2 dnech odejdu ani peníze nahlásit?Nahlásila jsem to na pracáku a stalo se akorát,že ještě mám problém já a sebrali mi podporu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
ahoj moc tě asi nepotěším pokud jsi neměla ještě smlouvu v ruce tak by to asi bylo tvrzení proti tvrzení dokonce ten tvůj bývalý šéf může tvrdit že jsi tam vůbec nepracovala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Posli oficialni stiznost a oni by tam meli poslat kontrolu. Ja bych nenastoupila do prace kdybych nemela slouvu podepsanou dopredu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nezaměstnaná píše:
Opravdu si firmy myslí,že budeme dělat zadarmo a bez smlouvy? Poradí někdo kam mohu takovou firmu,která mi nedá smlouvu a když po 2 dnech odejdu ani peníze nahlásit?Nahlásila jsem to na pracáku a stalo se akorát,že ještě mám problém já a sebrali mi podporu.
Zakladatelko v naší zemi je to asi běžné, už se mi to taky párkrát stalo. Na zkušebku bez smlouvy a dřela jsem a nakonec zadarmo. Neřešila jsem to. Stalo se mi to dvakrát. Ten pracák se k tomu moc hezky postavil. Tady máš jasný důkaz toho, že radši vezmou Tobě podporu místo toho aby šli a vyhmátli ty, kteří stát obírají…
Opravdu se poctivost v dnešní době vyplatí… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V dnešní době je to těžké jsem bez práce už 4 měsíce.Beru co se dá,ale smlouvu nebo dohodu moc dávat nechtějí.U jedné firmy jsem pracovala i 14 dní s tím,že mi smlouvu dají zpětně.No a nic.Ted jsem alespon odešla brzy,ale co dál?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hm to mas smulu. Je mi to lito. Asi nezustava nic jineho nez hledat dal. Drzim palce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Raději anonymně ![]()
Ale můj manžel pracuje už deset let ve firmě, kde úplně všichni první půlrok pracují načerno (pobírají podporu z pracáku + nějaké peníze jim dá šéf) a pak dostanou smlouvu na minimální mzdu. Ačkoliv si vydělají třeba i 40.000,– čistého
Manžel se to s ním snažil řešit už několikrát, protože jsme nedosáhli na hypotéku, ale marně… Manžel je rád, že má dobře placenou práci, protože ve svém oboru by takovou jinde nesehnal.
- Citovat
- Upravit
Nahlásit to sice můžeš, ale k ničemu Ti to nebude. Pokud jsi nedostala smlouvu, bude to tvrzení proti tvrzení. Navíc firma se může vymluvit, že jsi tam byla tzv. „na zkoušku“. A takové zkoušky můžou být součástí přijímacího řízení - takže neplacené". Myslím, že s tím nic neuděláš. Přeji hodně štěsí při dalším hledání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bohužel je toto běžná praxe,kamarádka zrovna odešla z jedné takové práce,kde jí nabízeli místo,ale smlouvu ne.Furt jí jako zkoušeli a smlouvu až po tom,po 4 dnech řekla dost,že na zkoušení je zkušební doba a oni jí řekli ať už nechodí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak manželovi držím palce at mu práce i plat vydrží.Vím,člověk je rád,že má práci a každý měsíc výplatu.Tak sklopí hlavu.Ale,kdyby šel marodit,bude brát pár korun.Kdyby šéf chtěl,tak kvůli hypotéce může dát základní plat+prémie,aby jste na ní dosáhly.Banka chce výpis za 3 měsíce a pak šéf může dát plat zas do normálu.Všechno jde když se chce,ALE ONO SE NECHCE!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za radu,to jsem nevěděla.Práce na zkoušku.Kam na to personalisté a šéfové chodí?Podvody se někde vyučují?Šla bych se taky přiučit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:
Raději anonymně
Ale můj manžel pracuje už deset let ve firmě, kde úplně všichni první půlrok pracují načerno (pobírají podporu z pracáku + nějaké peníze jim dá šéf) a pak dostanou smlouvu na minimální mzdu. Ačkoliv si vydělají třeba i 40.000,– čistéhoManžel se to s ním snažil řešit už několikrát, protože jsme nedosáhli na hypotéku, ale marně… Manžel je rád, že má dobře placenou práci, protože ve svém oboru by takovou jinde nesehnal.
Pokud je člověk ještě mladý, tak se to ještě dá, teda krom problému s hypotékou a podobně, ale jakmile se začne pomalu blížit důchod tak pozor na to. Aby pak člověk nesplakal nad výdělkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aknel2 píše:Anonymní píše:Pokud je člověk ještě mladý, tak se to ještě dá, teda krom problému s hypotékou a podobně, ale jakmile se začne pomalu blížit důchod tak pozor na to. Aby pak člověk nesplakal nad výdělkem.
Raději anonymně
Ale můj manžel pracuje už deset let ve firmě, kde úplně všichni první půlrok pracují načerno (pobírají podporu z pracáku + nějaké peníze jim dá šéf) a pak dostanou smlouvu na minimální mzdu. Ačkoliv si vydělají třeba i 40.000,– čistéhoManžel se to s ním snažil řešit už několikrát, protože jsme nedosáhli na hypotéku, ale marně… Manžel je rád, že má dobře placenou práci, protože ve svém oboru by takovou jinde nesehnal.
No, myslim, ze nyni uz to s duchody nebude tak horke, kdyz pomalu zadne nebudou… ![]()
Jinak bohuzel je to v dnesni dobe bezna praxe… dokud to lide budou prijimat, budou se tak firmy chovat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit