Podvodná práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
klarucha píše:nezaměstnaná píše:
Opravdu si firmy myslí,že budeme dělat zadarmo a bez smlouvy? Poradí někdo kam mohu takovou firmu,která mi nedá smlouvu a když po 2 dnech odejdu ani peníze nahlásit?Nahlásila jsem to na pracáku a stalo se akorát,že ještě mám problém já a sebrali mi podporu.Taky jsem makala zadara a nikoho to nezajímalo… ale ta inspekce vím že funguje.
Zakladatelko v naší zemi je to asi běžné, už se mi to taky párkrát stalo. Na zkušebku bez smlouvy a dřela jsem a nakonec zadarmo. Neřešila jsem to. Stalo se mi to dvakrát. Ten pracák se k tomu moc hezky postavil. Tady máš jasný důkaz toho, že radši vezmou Tobě podporu místo toho aby šli a vyhmátli ty, kteří stát obírají…![]()
Opravdu se poctivost v dnešní době vyplatí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak alespoň smlouvu o provedení činnosti, nebo dohoda o provedení práce. Já jsem tak pracovala 2 týdny a pak mi dali normální smlouvu na HPP. Tak je dotlačit alespoň na takovou smlouvu. ![]()
- Citovat
- Upravit
nezaměstnaná píše:
Tak manželovi držím palce at mu práce i plat vydrží.Vím,člověk je rád,že má práci a každý měsíc výplatu.Tak sklopí hlavu.Ale,kdyby šel marodit,bude brát pár korun.Kdyby šéf chtěl,tak kvůli hypotéce může dát základní plat+prémie,aby jste na ní dosáhly.Banka chce výpis za 3 měsíce a pak šéf může dát plat zas do normálu.Všechno jde když se chce,ALE ONO SE NECHCE!
Přesně o tom to je ONO SE NECHCE! ![]()
- Citovat
- Upravit
nezaměstnaná píše:
Tak manželovi držím palce at mu práce i plat vydrží.Vím,člověk je rád,že má práci a každý měsíc výplatu.Tak sklopí hlavu.Ale,kdyby šel marodit,bude brát pár korun.Kdyby šéf chtěl,tak kvůli hypotéce může dát základní plat+prémie,aby jste na ní dosáhly.Banka chce výpis za 3 měsíce a pak šéf může dát plat zas do normálu.Všechno jde když se chce,ALE ONO SE NECHCE!
No jo, jenže to by firmu stálo mnohem větší náklady na sociální a zdravotní pojistné, co hradí ona a to se málokomu chce platit… takže to dělají tak, aby náklady na zaměstnance srazili na minimum, navíc dnes, když i nemocenskou první tři týdny platí zaměstnavatel, to chce udělat málokdo…
Na druhou stranu kdyby se všichni ti, co pracují načerno nebo na to přistoupí, šprajcli a do firem by za těchto podmínek dělat nešli, tak by zaměstnavatelé museli přistoupit na ty běžné legální podmínky… ale to by dnes byla spíš utopie…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Regina Hero píše:nezaměstnaná píše:No jo, jenže to by firmu stálo mnohem větší náklady na sociální a zdravotní pojistné, co hradí ona a to se málokomu chce platit… takže to dělají tak, aby náklady na zaměstnance srazili na minimum, navíc dnes, když i nemocenskou první tři týdny platí zaměstnavatel, to chce udělat málokdo…
Na druhou stranu kdyby se všichni ti, co pracují načerno nebo na to přistoupí, šprajcli a do firem by za těchto podmínek dělat nešli, tak by zaměstnavatelé museli přistoupit na ty běžné legální podmínky… ale to by dnes byla spíš utopie…
Musím říct, že manžel souhlasil s tím, že bude dostávat míň peněz. Chtěl se domluvit, ale šéf řekl, že je to pro něj hodně papírování.
Potom dal šéfik ještě návrh, že pokud to bude chtít stejně celá firma (asi 15 zaměstanců), dá všem podepsat nový mzdový výměr. Buď všichni nebo nikdo. Ale v celé firmě se našli dva, no
Takže na bydlení šetříme, počkáme, až po RD nastoupím do práce a nějaká hypo snad půjde. Sama pracuju v bance, tak uvidíme, co se potom bude dát dělat ![]()
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:Regina Hero píše:Musím říct, že manžel souhlasil s tím, že bude dostávat míň peněz. Chtěl se domluvit, ale šéf řekl, že je to pro něj hodně papírování.nezaměstnaná píše:No jo, jenže to by firmu stálo mnohem větší náklady na sociální a zdravotní pojistné, co hradí ona a to se málokomu chce platit… takže to dělají tak, aby náklady na zaměstnance srazili na minimum, navíc dnes, když i nemocenskou první tři týdny platí zaměstnavatel, to chce udělat málokdo…
Na druhou stranu kdyby se všichni ti, co pracují načerno nebo na to přistoupí, šprajcli a do firem by za těchto podmínek dělat nešli, tak by zaměstnavatelé museli přistoupit na ty běžné legální podmínky… ale to by dnes byla spíš utopie…Potom dal šéfik ještě návrh, že pokud to bude chtít stejně celá firma (asi 15 zaměstanců), dá všem podepsat nový mzdový výměr. Buď všichni nebo nikdo. Ale v celé firmě se našli dva, no
Takže na bydlení šetříme, počkáme, až po RD nastoupím do práce a nějaká hypo snad půjde. Sama pracuju v bance, tak uvidíme, co se potom bude dát dělat
No a jsme u toho… oni si lidi neuvědomují, že to, co dostanou oficiálně, z toho se jim bude počítat nemocenská, podpora, důchod… takže když papírově dostanou prd, tak v případě nemoci, nezaměstnanosti a pak následně důchodu (pokud tedy bude i za pár desítek let) dostanou ještě větší prd… spíš se chytí na to, že když dostanou větší část na ruku, tak státu zaplatí menší daně, odvody na sociální a zdravotní a mají pocit, jak s finančákem a ostatními institucemi vyčůrali… a vůbec jim nedochází, že spíš zaměstnavatel vyčůral s nimi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit