Podvodná práce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
446
15.2.12 18:45
klarucha píše:
nezaměstnaná píše:
Opravdu si firmy myslí,že budeme dělat zadarmo a bez smlouvy? Poradí někdo kam mohu takovou firmu,která mi nedá smlouvu a když po 2 dnech odejdu ani peníze nahlásit?Nahlásila jsem to na pracáku a stalo se akorát,že ještě mám problém já a sebrali mi podporu. :cert:
:pocitac: Taky jsem makala zadara a nikoho to nezajímalo… ale ta inspekce vím že funguje.
Zakladatelko v naší zemi je to asi běžné, už se mi to taky párkrát stalo. Na zkušebku bez smlouvy a dřela jsem a nakonec zadarmo. Neřešila jsem to. Stalo se mi to dvakrát. Ten pracák se k tomu moc hezky postavil. Tady máš jasný důkaz toho, že radši vezmou Tobě podporu místo toho aby šli a vyhmátli ty, kteří stát obírají… :nevim: :pocitac: Opravdu se poctivost v dnešní době vyplatí… :cert:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.12 18:55

Tak alespoň smlouvu o provedení činnosti, nebo dohoda o provedení práce. Já jsem tak pracovala 2 týdny a pak mi dali normální smlouvu na HPP. Tak je dotlačit alespoň na takovou smlouvu. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.2.12 19:04
nezaměstnaná píše:
Tak manželovi držím palce at mu práce i plat vydrží.Vím,člověk je rád,že má práci a každý měsíc výplatu.Tak sklopí hlavu.Ale,kdyby šel marodit,bude brát pár korun.Kdyby šéf chtěl,tak kvůli hypotéce může dát základní plat+prémie,aby jste na ní dosáhly.Banka chce výpis za 3 měsíce a pak šéf může dát plat zas do normálu.Všechno jde když se chce,ALE ONO SE NECHCE!

Přesně o tom to je ONO SE NECHCE! :zed:

• Citovat
  • Upravit
29350
15.2.12 19:19
nezaměstnaná píše:
Tak manželovi držím palce at mu práce i plat vydrží.Vím,člověk je rád,že má práci a každý měsíc výplatu.Tak sklopí hlavu.Ale,kdyby šel marodit,bude brát pár korun.Kdyby šéf chtěl,tak kvůli hypotéce může dát základní plat+prémie,aby jste na ní dosáhly.Banka chce výpis za 3 měsíce a pak šéf může dát plat zas do normálu.Všechno jde když se chce,ALE ONO SE NECHCE!

No jo, jenže to by firmu stálo mnohem větší náklady na sociální a zdravotní pojistné, co hradí ona a to se málokomu chce platit… takže to dělají tak, aby náklady na zaměstnance srazili na minimum, navíc dnes, když i nemocenskou první tři týdny platí zaměstnavatel, to chce udělat málokdo…
Na druhou stranu kdyby se všichni ti, co pracují načerno nebo na to přistoupí, šprajcli a do firem by za těchto podmínek dělat nešli, tak by zaměstnavatelé museli přistoupit na ty běžné legální podmínky… ale to by dnes byla spíš utopie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.12 19:33
Regina Hero píše:
nezaměstnaná píše:
No jo, jenže to by firmu stálo mnohem větší náklady na sociální a zdravotní pojistné, co hradí ona a to se málokomu chce platit… takže to dělají tak, aby náklady na zaměstnance srazili na minimum, navíc dnes, když i nemocenskou první tři týdny platí zaměstnavatel, to chce udělat málokdo…
Na druhou stranu kdyby se všichni ti, co pracují načerno nebo na to přistoupí, šprajcli a do firem by za těchto podmínek dělat nešli, tak by zaměstnavatelé museli přistoupit na ty běžné legální podmínky… ale to by dnes byla spíš utopie…

Musím říct, že manžel souhlasil s tím, že bude dostávat míň peněz. Chtěl se domluvit, ale šéf řekl, že je to pro něj hodně papírování. :cert: Potom dal šéfik ještě návrh, že pokud to bude chtít stejně celá firma (asi 15 zaměstanců), dá všem podepsat nový mzdový výměr. Buď všichni nebo nikdo. Ale v celé firmě se našli dva, no :? Takže na bydlení šetříme, počkáme, až po RD nastoupím do práce a nějaká hypo snad půjde. Sama pracuju v bance, tak uvidíme, co se potom bude dát dělat ;-)

• Citovat
  • Upravit
29350
15.2.12 19:37
Anonymní píše:
Regina Hero píše:
nezaměstnaná píše:
Musím říct, že manžel souhlasil s tím, že bude dostávat míň peněz. Chtěl se domluvit, ale šéf řekl, že je to pro něj hodně papírování. :cert: Potom dal šéfik ještě návrh, že pokud to bude chtít stejně celá firma (asi 15 zaměstanců), dá všem podepsat nový mzdový výměr. Buď všichni nebo nikdo. Ale v celé firmě se našli dva, no :? Takže na bydlení šetříme, počkáme, až po RD nastoupím do práce a nějaká hypo snad půjde. Sama pracuju v bance, tak uvidíme, co se potom bude dát dělat ;-)

No a jsme u toho… oni si lidi neuvědomují, že to, co dostanou oficiálně, z toho se jim bude počítat nemocenská, podpora, důchod… takže když papírově dostanou prd, tak v případě nemoci, nezaměstnanosti a pak následně důchodu (pokud tedy bude i za pár desítek let) dostanou ještě větší prd… spíš se chytí na to, že když dostanou větší část na ruku, tak státu zaplatí menší daně, odvody na sociální a zdravotní a mají pocit, jak s finančákem a ostatními institucemi vyčůrali… a vůbec jim nedochází, že spíš zaměstnavatel vyčůral s nimi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat