Podvodníci na internetu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Chudák holka. Půl roku šetří, abyste ty peníze nakonec poslali ani nevíš komu. Kdybyste je poslali na Dobrého anděla, aspoň byste z toho mohli mít dobrý pocit. Jako co chceš slyšet? Dokud budou lidi tak tupí, že budou posílat peníze předem neznámým a neprověřeným osobám jen proto, aby ušetřili, tak se bude podvodníkům dařit. Fakt nechápu tuhle logiku věci - šetříš na drahou věc a pak jsi ochotná koupit naprosto neprověřený krám od cizího člověka. Jde mi na jazyk - za blbost se platí. Když už chci něco fakt drahého, tak si to snad předem prohlédnu, zkontroluji, koupím to nové a v obchodě. To se vám to šetření fakt hodně vyplatilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Potřebuji poradit. Dcera si půl roku šetřila na nový mobil a v pondělí našla na bazaru inzerát na iPhone 11 a tak mi ho ukázala a pánovi jsme napsali. Cena mobilu byla 6000Kč. Odmítala jsem posílat peníze předem, lidi umí dobře podvádět. Pán ale napsal že už na dobírku něco posílal a kupce měl na pobočce známého a hodinky v hodnotě 7000Kč vyměnil za bombony a balík poslali zpátky. Přistoupila jsem že jsem schopná poslat polovinu předem a zbytek na dobírku. Nakonec pán na email poslal dohodu o koupi a nějak jsme se tedy dohodli že pošlu celou částku předem a mobil hned odešle. Včera jsem peníze odeslala s tím že přišli až dnes, pán hned napsal že přišli a mobil do 2 hodin pošle s tím že hned pošle důkaz že balík poslal. Po dvou hodinách napsal, že vše je zrušeno protože jsem zrušila platbu. Což není snad ani možné když sám psal že peníze mu už přišli. Pán říkal že pracuje u Policie, před tím než jsem peníze odeslala jsem tam volala a paní ho nenašla ale tvrdil že je u kriminalky takže nám nepotvrdí zda tam pracuje. Napsala jsem mu že buď mobil odešle a nebo jdeme na policii. Tím že je to částka vyšší 5000Kč tak by tomu mohli věnovat více pozornosti. Pán si to přečetl a neodpověděl. Proto se chci zeptat jestli to mám hned nahlásit nebo co by jste dělali na mém místě vy?
hranice už je 10 000
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud se to poslalo na účet u české banky, tak je velká šance, že to půjde dohledat. Určitě to ihned oznamte, není s čím otálet. Klidně zajděte i do své banky, jestli by ta transakce nešla nějak stornovat, nebo něco. Čím dřív, tím lépe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě bych to celé nahlásila na policii. A hlavně, když už bych měla něco takto kupovat přes internet, tak bych si to určitě nějak ověřila přes recenze prodejců a pokud žádnou nemá tak bych peníze předem rozhodně neposlala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
hranice už je 10 píše: Více
Pokud se to odeslalo na účet, tak je to prokazatelné a nasčítá se to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak je dobrá finta říct, že jsem peníze poslal, ať pošle zboží. Ale přitom žádné peníze neposlat. Pořádný prodejce se ozve, že platba asi nedorazila, jestli se něco nestalo. Podvodník udělá přesně to, že platba byla zrušena a nic nepošle, případně přestane komunikovat. Holt těžká doba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petr-33 píše:
Pokud se to odeslalo na účet, tak je to prokazatelné a nasčítá se to.
ano, pokud to udělal víckrát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to potřeba co nejdříve nahlásit, ale s penězi už moc nepočítejte. Ledaže by zaúřadovala banka, ale podle mě už na účtu dávno nejsou.
- Citovat
- Upravit
Achjo
Vždyť existuje snad dost e-shopů, které prodávají bazarove iphony, existuji přímo i bazarove kamenné prodejny iPhonů, taky jsem tam kupovala synovi mobil. Zajímalo by mě proto, co vás vedlo k tomu, nakupovat takovou věc u úplně cizího člověka? Ze to neprokoukne holka, tomu se nedivím, ale ty ji mas poučit a nasměrovat
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už zdlouhavé emaily s kecama jsou podezřelé a poslat takové peníze je holá blbost. A za tu se platí. S penězi už nepočítej. Dcerce nekaž radost. Pokud lpí na iphonovi, ač dítě ho chce kvůli značce, holt sáhni do kapsy. Za mě zbytečnost, já bych ho nechtěla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!
Potřebuji poradit. Dcera si půl roku šetřila na nový mobil a v pondělí našla na bazaru inzerát na iPhone 11 a tak mi ho ukázala a pánovi jsme napsali. Cena mobilu byla 6000Kč. Odmítala jsem posílat peníze předem, lidi umí dobře podvádět. Pán ale napsal že už na dobírku něco posílal a kupce měl na pobočce známého a hodinky v hodnotě 7000Kč vyměnil za bombony a balík poslali zpátky. Přistoupila jsem že jsem schopná poslat polovinu předem a zbytek na dobírku. Nakonec pán na email poslal dohodu o koupi a nějak jsme se tedy dohodli že pošlu celou částku předem a mobil hned odešle. Včera jsem peníze odeslala s tím že přišli až dnes, pán hned napsal že přišli a mobil do 2 hodin pošle s tím že hned pošle důkaz že balík poslal. Po dvou hodinách napsal, že vše je zrušeno protože jsem zrušila platbu. Což není snad ani možné když sám psal že peníze mu už přišli. Pán říkal že pracuje u Policie, před tím než jsem peníze odeslala jsem tam volala a paní ho nenašla ale tvrdil že je u kriminalky takže nám nepotvrdí zda tam pracuje. Napsala jsem mu že buď mobil odešle a nebo jdeme na policii. Tím že je to částka vyšší 5000Kč tak by tomu mohli věnovat více pozornosti. Pán si to přečetl a neodpověděl. Proto se chci zeptat jestli to mám hned nahlásit nebo co by jste dělali na mém místě vy?