Pohádková knížka pro 4letou

2398
30.9.11 21:20

Pohádková knížka pro 4letou

Blíží se Vánoce,a to u nás pod stromečkem nesmí chybět knížka s pohádkami nebo příběhy o dětech, o zvířátkách.
U čeho vaše děti vydrží sedět a poslouchat? Máme doma (mimo jiné) knížku „Povídej pohádku“,jsou tam klasické pohádky - Budulínek, Perníková chaloupka. Krásné pohádky, krásné obrázky.
Prosím, poraďte něco podobného nebo i jiného :-).

Nemáme rádi (já ani děti) žádné moderní knížky, s divokými obrázky (např jako je třeba večerníček O Kanafáskovi,atd)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
30.9.11 21:26

Ahoj. Já před dvěma lety koupila Anežce knížku Příběhy včelích medvídků od jara do zimy (nebo tak nějak se to jmenuje) a protože jsem to nevydržela, dostala ji už k Mikuláši. A trefila jsem se hodně moc, je to velmi oblíbená knížka, její obsah (která pohádka je na které straně) už zná zpaměti a některé pohádky odříkává celé taky zpaměti. Pak jsem jí koupila i CDčko a to mělo taky úspěch, často u něj usíná.

Jinak má oblíbené knížky Z deníku kocoura Modroočka, Ferdův slabikář nebo O pejskovi a kočičce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
30.9.11 21:26

Ahoj

My takové ty klasické pohádkové knížky máme cca 4(pohádky se i tak většinou opakují),pak máme o malého oblíbencích.Takže Bořek stavitel a Mašinka Tomáš.Máme i pár o zvířátkách,ale ty ho moc neberou.Takže pokud mají nějaké oblíbené postavičky tak volba je jasná :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
30.9.11 21:30
hkac píše:
Ahoj. Já před dvěma lety koupila Anežce knížku Příběhy včelích medvídků od jara do zimy (nebo tak nějak se to jmenuje) a protože jsem to nevydržela, dostala ji už k Mikuláši. A trefila jsem se hodně moc, je to velmi oblíbená knížka, její obsah (která pohádka je na které straně) už zná zpaměti a některé pohádky odříkává celé taky zpaměti. Pak jsem jí koupila i CDčko a to mělo taky úspěch, často u něj usíná.Jinak má oblíbené knížky Z deníku kocoura Modroočka, Ferdův slabikář nebo O pejskovi a kočičce.

tohle je ona :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
30.9.11 21:31

Příběhy včelích medvídků jsme měli půjčené z knihovny, na DVD je miluje,ale při čtení nevydrží.
Kocourka Modroočka mám ještě „ze svých mladých let“, taky Děti z Bullerbuny, Mikeš, i Včelak Mája atd, ty čteme stále, dokud mě neodcházejí hlasivky :-).
Ale spíš mám pocit,že asi docházejí spisovatele pro děti - bu'd se znovu vydávají již několikrát vydané knížky,ale najít nějakou pěknou novou, kterou bych nenašla ve své knihovně,a aby byla srozumitelně napsaná přímo pro děti, to je problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
30.9.11 21:33

Jo, jinak teď u nás frčí Hallo Kitty, ale s ní jsem knížku snad ještě neviděla. A asi ani nekoupila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
30.9.11 21:36

U nás se momentálně čtou na střídačku knížky O pejskovi a kočičce, Mahulena krásná panna, Krása nebeská, Míša Kulička a Pohádky lesního ticha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
30.9.11 21:38

Pětiletý syn zase moc nemusí pohádkové knížky..Vede u nás Martínkova a Alenčina čítanka, Honzíkova cesta, dostala se nám do rukou i velmi stará knížka, která už nejde skoro nikde sehnat Náš Adámek(např. Proč maminka Adámka nechce?)
Vedou příběhy o dětech..
Když klasické pohádky, musí je mít zpracované v krátké verzi..Ze Špalíčku ho to zatím nebaví..Ale ty pohádky v Martínkově čítance (a 2 klubíčka pohádek), ty se mu líbí - není to klasika..
Potom se líbil Pohádkový dědeček od E.Petišky(taky nejde o klasické pohádky ale např. o tom, jak děti pouštěli draka)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
30.9.11 21:41

A ještě u nás vedou bajky zpracované pro děti(např. od Josefa Lady) a České pohádky a říkadla o zvířátkách - např. o Kohoutkovi a Slepičce, o kocourkovi a kohoutovi a mnoho dalšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
30.9.11 21:43

Jana206: no jasně, Martínkova čítanka, já věděla, že jsem na něco zapomněla :palec: :palec: Tu taky sjíždíme :mrgreen: jo a pak ještě Ferdu Mravence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4688
30.9.11 21:48

tak u nás je topka - O makové panence a motýlu Emanuelovi..pak taky medvídek Pú, říkanky o ťapovi a hryzce a úplně nejradši je, když jí pohádky nečtu, ale vyprávím :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
30.9.11 21:49

Takže staré krásné pohádky našeho dětství.
Tak já projdu knihkupectví a zaměřím se na klasiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
30.9.11 21:52

Večer před spaním taky vyprávím,usínají u toho.
Největší legrace je,že se nám teď holčička ve školce zamilovala,a já si musím vymýšlet pohádky o Ondráškovi (Ondra na nákupu, Ondra na kole, Ondra na, v, u ...... ), pak jde uspávat tatínek,který neví, jak vykládám já třeba Ondra na nákupu a malá ho stále opravuje, že je to jinak :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
1.10.11 07:15
danik píše:
Takže staré krásné pohádky našeho dětství.
Tak já projdu knihkupectví a zaměřím se na klasiku.

Já doporučuju dětskou knihovnu, pokud tam nechodíte..

My chodíme pravidelně, mají tam snad vše, půjčujeme si, tak zjistím, co děti baví a knížky, které vyloženě přirostou k srdci a děti se k nim rády a opakovaně vrací, tak koupím domů..

Samozdřejmě máme vlastní knihovničku, ale tu tvoří zatím nejrůznější dětské encyklopedie(syna toto baví), knížky pro předškoláky s úkoly, potom máme nějaké pohádky zpracované pro děti, dětské verše od Hrubína, i ten Špalíček, ale to nebaví a ty knížky s příběhy o dětech,bajky, pohádky o zvířátkách..Když nepočítám nespočetné množství leporel..

Já v dětské knihovně půjčuju i ta stará leporela, co byly „za nás“, nádhera, lepší než dnešní „paskvily“ s nevkusnými obrázky(tím neodsuzuju vše moderní, taky máme, ale je potřeba vybírat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
1.10.11 08:43
BohunkaP píše:
Jana206: no jasně, Martínkova čítanka, já věděla, že jsem na něco zapomněla :palec: :palec: Tu taky sjíždíme :mrgreen: jo a pak ještě Ferdu Mravence.

Já zas zapomněla na Alenčinu čítanku (Martínkovu měl brácha, Alenčinu já). Pak máme Špalíček (co vyšel před cca 5 lety) a nějaké sbírky pohádek a bajek, ale ty už Anežku nebaví (to hltala před 2-3 lety), teď má nejradši včelí medvídky. Já teda přiznávám, že její knihovničku vybírám zatím hlavně podle sebe (co já měla ráda) a naštěstí mi to zatím vychází, že Anežku to baví taky (ťuk ťuk ťuk).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí