pohanka

Jaa
1150
26.12.05 15:44

pohanka

Ahoj holky,
zdravím vás v povánočním čase:O) Mám jeden dotázek - dneska jsem poprvé uvařila Sáře pohanku. Ještě nikdy jsem ji nevařila a proto mě překvapila její „vůně“. Myslela jsem, že to bude bezzápachové - stejně jako rýže atd… Teď nevím, jestli jsem třeba nekoupila nějakou zkaženou nebo jestli je normální, že to takhle „voní“?
Díky za radu, užívejte si svátky, papa, Jaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1164
26.12.05 19:15

Kuk:-))

Ahoj, já jsem pohanku vařila vždycky zatím jen pro nás a je fakt, že jednou se mi taky „vůně“ nezdála, ale bylo mi řečeno, že je to charakterisická vůně pohanky. Příště jsem si už ničeho podezřelého nevšimla. Tak třebas záleží na době zpracování. Možná čím déle, tím míň „vůně“. Snad poradí nějaká odbornice na zdravou stravu. Já „zrní“ teprve s nadšením objevuju. Pozdravuj Borůvku, Gyta a Barbule

PS: Jak dlouho jsi nechala pohanku v hrnci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
26.12.05 21:16

Pohanka má svou charakteristickou zvláštní vůni, ale nesmí být
cítit zatuchle, to by pak byla zkažená. A nijak dlouho se vařit nemusí - já to dělám tak že ji nasypu do vroucí vody, nechám chvilinku povařit, pak hrnec zabalím do utěrky a šupnu ho do peřin, na půl hodiny, voda se krásně vstřebá a je to mňam. Nejradši používám pohanku lámanku, připadá mi nejlepší.
 Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jaa
1150
26.12.05 22:51

Gytuš a Klaris,
děkuju za názory a rady:O) Nebylo to cítit zatuchle, ale prostě jsem čekala, že to nebude cítit vůbec a dost mě to překvapilo. Nápad dát hrnec do peřin je bezva, u nás se to takhle dělalo s rýží, takže to vyzkouším i s pohankou:O)
Díky a dobrou noc, Jaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1164
27.12.05 09:58

Do peřin

Jaa, v návodu jsem přímo měla, že se vaří kráce (tuším 5 min) a pak asi 25 min v hrnci v peřinách nebo v utěrce. Pro děti se údajně má nechat „dostát“ docela dlouho. Pro dospěláka je zase lepší sypká - koneckonců to vypadá i líp na oko:-)) Tak zrní zdar! Gyta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jaa
1150
27.12.05 10:12

Gytuš, když jsem si teď přečetla Tvůj komentář, šla jsem se na tu naši pohanku podívat - teda na její obal a světe div se - ono to tam bylo napsaný…:-O Já přečetla jsem první větu a zbytek jsem přehlédla… Chjo, jde to se mnou z kopce…:O)
 Jaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky