Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte,
prosím, přečetla jsem už více diskuzí, ale i tak mi to nedá.
Jsem ve 25. tt, ve 21. tt na 2. Screeningu jsem si nechala od doktora napsat do obálky pohlaví miminka (dost se ten den vrtělo, ale řekl mi, že si potvrdil, co potřeboval), ještě se pak šel jednou podívat na snímky a vypadal celkem jistý 🙈 zaznačil holčičku…udělali jsme hezkou rodinnou oslavu, všem řekli holčičku….včera jsem byla na ultrazvuku a říká, dívejte, jak ho vystrkuje a já, co kdo vystrkuje, celkem v šoku popravdě a řekl, že to vypadá teda spíš na kluka.
Za měsíc jdeme na 3. velký UTZ, chodím jen k tomu jednomu doktorovi, na prvním velkém UTZ mi řekl, že to vypadá na holčičku, ale že je brzo a pak jsem to vědět nechtěla.
Teď jsem z toho celkem smutná, vím, že zdraví je to nejvíc a jsem vděčná.. jen do toho řešíme i stěhování do domečku, měla jsem už trochu představy jak s pokojíčkem a teď je to pro mě takový šok celkově k tomu všemu 🙈a mrzí mě to teď vůči tomu miminku, že se cítím zmatená.
Stalo se někomu, že by se to pak ještě změnilo na tom velkém UTZ? Teď zase nešlo naposledy moc vidět kvůli placentě vepředu, ale zase vypadal ten dr přesvědčený tím klukem.
Děkuji
Jsi prdlá
Ale hormony Tě omlouvají. Oslava čeho? Nějak se v tom ztrácím. Ale neboj, věř, že ať se Ti narodí kluk nebo holka, budeš to dítě milovat. No a zkušenosti mám u sebe i u kamarádek, že kde řekli na utz kluk, byl to kluk, žádný čáry máry se nekonaly ![]()
Osobní zkušenost s tím nemám, ale už jsem slyšela, že někomu tvrdili opačné pohlaví až do porodu. Dokud není dítě venku, tak to asi nikdy není 100% jisté.
Kamarádce tvrdili holku do devátého měsíce a na prvním ultrazvuku v porodnici to byl najednou kluk. Prostě si musíš počkat.
No, teď v tom holt je takový guláš, že už bych asi až do porodu nevěřila už vůbec žádným odhadům.
Zařizovat se dá i v neutrálních barvách. ![]()
Na stanovení pohlaví ultrazvukem nelze spoléhat na 100%, s tím je třeba počítat a podle toho se zaridit.
Nemám ráda ty pompézní oslavy a odhalení pohlaví dítěte v těhotenství, zůstávám v pokoře a raději bych slavila až po porodu.
Mě se stalo skoro to samé 🙂 ve 20tt nám řekli holčičku, taky jsme to všem nadšeně oznámili a já už řešila růžovej koutek… a pak na další kontrole doktor, že to vypadá spíš na kluka. Byla jsem z toho úplně vedle a i trochu smutná, spíš z toho šoku než z toho pohlaví.
Je fakt normální že jsi zmatená, neznamená to vůbec nic špatného vůči miminku. Člověk si něco vysní a najednou je to jinak. U nás se to pak na velkém UTZ potvrdilo, ale znám i holky kterým se to ještě změnilo, občas fakt záleží jak je mimčo otočený.
A hlavně nejsi na to sama. My jsme to s partnerem hodně probírali a pomohlo mi uvědomit si, že je vlastně jedno kdo to bude, hlavně že to dáme spolu. Drž se, ono si to všechno sedne ❤️
@Lil Kitkatt píše: Více
U ségry viděli penis až do 27tt ![]()
Ve 28tt se ji narodila holčička ![]()
@Zita Aussig píše: Více
zřejmě dělali tu trapárnu odhalení pohlaví mimina
@Petra_Domov
Děkuji moc za zprávu a povzbuzení
Přesně tak, jak píšeš, to bylo u nás, prostě takový zvláštní šok, že už si člověk tvoří nějakou představu 😊 ne kvůli samotnému pohlaví, měla bych to tak určitě i naopak ![]()
Takže ještě jednou děkuji za zprávu, je fajn si přečíst podobnou zkušenost ![]()
První byl odhad od 13tt kluk, je to kluk, druhé nejdřív kluk, po dvacátém týdnů holka. Třetí odhad kluk od začátku, za pět týdnů uvidím, zda to trefili. Kámoška celou dobu že bude mít holku a má kluka, prý ho měl schovaného za pupečníkem, co měl furt mezi nohama
neupinej se na pohlaví, stejně je to fuk, kluk je u nás ten rozumný, milý a holka dracice ![]()
Ach jo, kdybys netrapnila s oslavou pohlaví pro okolí, mohla si mít klid. Zlatě naši rodiče, že nevěděli nic. A taky žili. Pohlaví viděli až na porodnici a byl klid. Přes všechny metody je jediná spolehlivá plodovka a choriové klky.
@alisekR píše: Více
Měli jsme dvakrát NIPT a pohlaví určeno spolehlivě