Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Spočítej si, zda máš teď plodné dny, nebo si udělej ovulační test.. Ale pokud chceš mít jistotu, skoč si do lékárny pro „pilulku po“ /Escapelle?/.
Tak otěhotnět můžeš při každém sexu, ale tady to vidím jako velmi nepravděpodobné. ![]()
@jankajj plodne dny bych mit nemela, 2dny po MS.. vubec se mi do te pilulky nechce, kdyz uz se mi vsechno po porodu srovnava, achjo.. jako naschval..
Vzhledem k císaři bych si raději pilulku vzala, jestli máš ovulaci brzy po ms, tak ty spermie tam klidně pár dní přežijí. Je to blbé, že si rozhodíš cyklus, ale zase lepší, než řešit interrupci.
Šla bych pro pilulku. Tělo se ti ještě rovna a nedá se vyloučit, ze budeš mít ovulaci dříve
@Anonymní píše:
Prosim o radu.. jsem 2mesice po porodu cisarem, vcera jsme meli s manzelem styk (pouzivame jenom kondom, ja antikoncepci neberu) a co se nestalo, kondom pri vytahovani sklouznul, nikdy predtim se nam to nestalo… nekojim, takze jsem uz 2× mela MS, posledni mi zkoncila 7.10… nezustal sice uplne „venitr“, napul byl venku a „obsah“ byl uvnitr.. tak ted nevim jestli zajet pro postinor nebo tam neni riziko tehotenstvi.. vzhledem k cisari by to nebylo mozne, jinak by mi to nevadilo.. poradite?
Pravděpodobnost otěhotnění v tomto případě je velmi malá, pokud jste při manipulaci s kondomem obsah nedostali dovnitř tebe. říště žádné romantické objímání, ale hned vytáhnout. Je to jasný???
Sla bych pro pilulku, ja otehotnela po styku, ktery byl prakticky hned po MS.
Vzdyt jen sklouznul a sperma zustalo vevnitr, takze predpokladam, ze jste ho capli a jen vytahli. Neplasila bych. Riziko tehotenstvi je v tomto pripade stejne jako u kazdeho styku s kondomem.
Ahoj,
nejdřív si dovolím trošku zapochybovat, že jsi měla už 2× menstruaci dva měsíce po porodu, spíše se jedná o první MS, nebo kolísající očistky. Spočítej si kdy jsi měla plodné dny, jsou ženy, které otěhotní hned po šestinedělí (po jak dlouhé době jsi otěhotněla?).
Pokud máš velké obavy, a měla jsi plodné dny, zašla bych na gynekologii, doktorka muže udělat i UZ zda ovulace proběhla (stejně by jsi po šestinedělí měla jít).
Nicméně jsou i maminky, které do roka po císaři rodily, tak kdyby bylo, svět se nezboří.
Přeji aby vše dopadlo jak si přeješ
![]()
@chs.jasmin opravdu uz je to 2. MS, mimco je od narozeni na UM, ocistky jsem mela tak 2tydny, pak jen tyden spineni. Prvni MS 5 tydnu po porodu, za mesic dalsi
. Prohlidku po 6ti nedeli mam davno za sebou, miminku ted bude 11 tydnu a otehotnela jsem v podstate napoprve, co jsme to zkouseli v plodnych dnech. Jinak jsme vzdy meli jen prerusovanou souloz, ale to hlavne proto ze kdyby miminko prislo driv, tak by nam to nevadilo.. ted bych mela strach kvuli tomu cisari, jinak 2.miminko planujeme co nejdriv mi to dr. dovoli, ale ted je moc brzy.
Prosim o radu.. jsem 2mesice po porodu cisarem, vcera jsme meli s manzelem styk (pouzivame jenom kondom, ja antikoncepci neberu) a co se nestalo, kondom pri vytahovani sklouznul, nikdy predtim se nam to nestalo… nekojim, takze jsem uz 2× mela MS, posledni mi zkoncila 7.10… nezustal sice uplne „venitr“, napul byl venku a „obsah“ byl uvnitr.. tak ted nevim jestli zajet pro postinor nebo tam neni riziko tehotenstvi.. vzhledem k cisari by to nebylo mozne, jinak by mi to nevadilo.. poradite?