Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý vecer všem. Je mi 19 let a mám staršího pritele. Jsme spolu 8 měsíců a zazili jsme spolu za tu „dobu“ krásné ale i špatné chvile. Zkoušeli jsme spolu i bydlet, a oboum se to zalíbilo, takže shanime nové bydlení. (Má byt po své mámě a my v něm bydlet nechceme). Problém je jinde. Nastoupila jsem tento měsíc na Vyšší odbornou školu, a priznam se, ze z toho nejsem dvakrat nadsena…uspesne jsem odmaturovala a chtela jsem se dostat na vysokou, hlavne kvuli mamce, ktera na me hrozne tlacila a do ted i tlaci..rika mi, ze mam vydrzet rok a pote zkusit znovu prijimacky na vysku, no ja si nechci mluvit do zivota. Me plany jsou uplne nekde jinde. Touzim po miminku. Pritel si z celeho srdce přeje holcicku, ale tvrdí, ze je na to jeste brzy..uzivam antikoncepci uz ctvrty mesic, ale dost nepravidelne. Nekdy na ni zapominam tak si tabletku vezmu rano. No dnes je to treti den bez antikoncepce a ja mela vcera s přítelem nechraneny sex. Ne ze bych na tabletky zapomněla, ale ja si je proste NECHTĚLA a NECHCI vzit..prala bych si byt těhotná, ale vim, ze to HODNE obnasi, je to rozhodnutí na celej život..dnes celej den váhám, zda si tabletku vzit a počkat si na dite, a nebo to risknout a antikoncepci kvuli maminku uplne vysadit..jo a jeste neco, mamka by me asi zabila, kdyby slysela ze jsem v tom, a jak všichni dobre znate, tchyne se zatakem se moc v lásce nemají:)))) poradte, prosim! Dekuji
Příspěvek upraven 09.10.17 v 21:20
Ne ze bych na tabletky zapomněla, ale ja si je proste NECHTĚLA a NECHCI vzit.
A ten tvuj milovany tohle vi, nebo jsi mu to jako zapomnela sdelit?
@pikola ten muj milovany to ví, a rika mi ze je vysazovat nemam:)
Toužíš mít holčičku? Tak si kup panenku, to holčička bezpečně bude. Když se Ti narodí chlapec, to ho zavrhneš? Na dítě jsi ještě nezralá.
@MarinaGilanyi jste spolu 8 měsíců, ty nepracuješ a nikdy si nepracovala, nebydlíte spolu…upřímně jsi cvok. Jo a holku si přát můžeš, ale co když se ti narodí kluk?
Jo a hormonální antikoncepce nejsou lentilky…není zrovna zdravé je brát a pak zase nebrat a pak zase brát…
@MarinaGilanyi píše:
@pikola ten muj milovany to ví, a rika mi ze je vysazovat nemam:)
Takže asi dítě nechce, takže respektuj jeho přání, jelikož sama dítě asi neuživíš.
Chováš se jak malé umanuté děcko.
Jste s přítelem 8 měsíců, podle mě se ještě úplně neznáte a myslím si, že by sis měla na dítě ještě počkat… a pokud nechceš jít do školy, tak aspoň do práce, minimálně si odpracuj požadovanou dobu pro mateřskou (270dní = necelých 9 měsíců). Za tu dobu se může, ale taky nemusí změnit hodně věcí, a ty se alespoň můžeš utvrdit že dítě opravdu chceš a víš co vše to obnáší. Ohledně antikoncepce. Buďto ji ber a nebo neber nedělej o tak že ji vezmeš dva dny a pak týden třeba ne. Zbytečně si tím ničíš tělo a potom bys mohla mít problém abys to vůbec dostala když vysadíš. Takže se rozhodni buďto ber nebo neber, ale být tebou bych se chránila ještě nějakou dobu…
Já jsem taky poměrně mladá 21 s přítelem jsem přes dva roky a přes rok spolu bydlíme a nyní se chceme začít snažit o dítě. Ale už víme, že je to velký krok a že spolu chceme opravdu být.. Já být tebou opravdu počkám a alespoň si odpracuji těch 9 měsíců minimálně ![]()
Snad jsem ti nějak alespoň trošku pomohla
![]()
Parádní podraz. Absolutně nezralá na dítě, „protože si přeješ hrozně holčičku (co když to bude kluk?) Tak si nezabezpečená pořídit dítě s chlapem s kterým si 8 měsíců a on dítě nechce?“ Krásný, určitě vám to vyjde. ![]()
A ano, je velmi důležité si o tom promluvit s přítelem a pokud on nechce, tak počkat až se to změní a postupně s ním o tom mluvit takto by se taky mohlo stát že tě těhotnou opustí, i když asi vím že toto slyšet nechceš a říkat si můžeš jak chceš že tobě se to nestane, ale neznáte se zas tak dlouho…
Pak sem budeš psát, jak jsi otěhotněla přes antikoncepci
a milý tě posílá na potrat, ty se sama neuživíš a nevíš co máš dělat. Ženská používej trochu mozek, dítě není pejsek nebo panenka.
Tyjo ty jses borka. Nikdy si nepracovala a i pres priteluv nesouhlas se snazis otehotnet. Kdo to dite bude zivit??? To je jedno, ty ho preci chces!!!…teda vlastne jen holcicku
. Dej si studenou sprchu a pak si to po sobe precti.