Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý večer, prosím, kdo má nějakou zkušenost. Před týdnem si malý (15 m) přisedl kotník, na RTG nic závažného neshledali, doporučili nohu šetřit, nijak mu to nefixovali, prostě šetřit, ledovat..Malý odmítá nohu používat, nestoupá na ní, staví se jen na tu zdravou, druhou drží ve vzduchu. stalo se to v čase, kdy začínal pomalu chodit, teď se vrátil jen na lezení. za jak dlouho můžu očekávat, že začne nohu používat? vím, je to teprve týden, ale zdá se mi to věčnost..
@KriJona neboj, až zjistí, že to nebolí, tak se znovu postaví. Někdy se s pádem děti bojí vrátit k obvyklé činnosti, ale ono ho to přejde. Mi se mladý praštil do hlavy a skoro měsíc odmítal vstát ![]()
Klidně i několik týdnů.. Jsou to potvůrky. Malý stačí si odřít koleno a pajda a kňučí že nebude chodit.
Tak že nebylo nic vidět na RTG ještě neznamená že to nebolí… Mám dost napadáno z koní a tyhle pohmožděniny bolí rozhodně dýl než týden. ![]()
Naší malé se stalo (asi) něco podobného, měla ji nalonemou - v roce. Dostala dlahu. Trvalo týden, než si na to stoupla. Říká se, že naraženina (nebo vymknutý kotník) bolí víc, jak zlomenina…
To nevím, ale mazala bych kremem s arnikou. Kupuju od Alpy za nejakých 30 korun, hojí pohmožděniny, modřiny, boule a podobně.