Pohovor Administrativní pracovnice

Anonymní
13.7.18 09:53

Pohovor Administrativní pracovnice

Ahoj, co presne si mam predstavit pod pojmem :
Orientuje se v zakladech účetnictví
A :
Základní znalost angličtiny

Nevím, jestli to mám tisknout. Angličtinu mam školní, středoškolskou, ale nepouzivam.
Pracuji na pozici, kde přijímám zboží, kontroluji a archivní doklady, urguji pohledavky, komunikuji s dodavateli
A resim nesrovnalosti. Starám se o chod prodejny, logistiku. Odesilam penize do banky a pod. Pracuji zcela samostatne.
Ale neuctuji.
:nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
13.7.18 10:16

Tak tohle bych urcite riskla :-) myslim, ze tvuj profil odpovida pozadavkum…

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
13.7.18 10:20

Přesně tak, jdi do toho. Moje zkušenost je, že když někde chtějí jazyk, co není na master level, tak ho pouzijes jednou za rol a to jsi ještě ráda :) základů účetnictví bych se tsky nebála, kdyby chteli zkušenou účetní, nepisou základy

• Citovat
  • Upravit
7902
13.7.18 10:30

Dnešní doba je taková, že kdyby po tobě chtěli, abys alespoň jednou za rok vyřídila mail anglicky a občas něco zaúčtovala, tak si do podmínek napíšou:
pokročilá Aj + praxe v účetnictví minimálně 2 roky ;)

Takže, jestli je to psáno tak, jak uvádíš, tak angličtina bude o tom, abys třeba rozluštila anglicky nadepsané kolonky na formuláři a věděla, že v kolence NAME je jméno…a orientovat se v základech účetnictví bude myšleno, že bys měla poznat fakturu a zařadit ji do správného šuplíčku pro účtárnu.

Nic, co nezvládneš ;) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
13.7.18 10:30

Jazyk jo ale že těch míst v sociálním systému přibývá. Žádný individuální přístup se tu nenosí. Získejte vaše funkce a pak jste řazeni v našem splečenství dle vašich funkcí. To si myslím, že se tu teď hodně děje :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15449
13.7.18 10:58

Základní orientaci v účetnictví si představuju tak, že víš, že existuje nějaké DPH, faktura přijatá, faktura vydaná atd. Takže bych do toho v klidu šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.18 11:01

Tak to jste mne teda dodali odvahu! :dance:
Děkuji!
A jeste jeden dotaz, o kolik si cca rici penez na takove pozici?
Myslela jsem tak 25 tis. hrubého nebo zkusit vic? Ja bych potrebovala tak 27 tis. :?
( Praha )

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.7.18 11:21
@Lalelale píše:
Přesně tak, jdi do toho. Moje zkušenost je, že když někde chtějí jazyk, co není na master level, tak ho pouzijes jednou za rol a to jsi ještě ráda :) základů účetnictví bych se tsky nebála, kdyby chteli zkušenou účetní, nepisou základy

Presne, kdyz je nekde napsane „zaklady“, tak to k praci vlastne nepotrebujes (resp. se to rychle naucis za pochodu, pokud nejsi hloupa) a pisou to tam proto, aby se jim tam nehlasily treba uklizecky, ktere nemaji s administrativou vubec zadne zkusenosti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.7.18 11:24
@Anonymní píše:
Děkuji!
Myslela jsem tak 25 tis. hrubého nebo zkusit vic? Ja bych potrebovala tak 27 tis. :?
( Praha )

Rekni si tolik, kolik potrebujes. Jinak pak budes litovat. Pokud potrebujes 27, myslim, ze je to naprosto realne. Asistentky u nas mely 28-35 tisic (Praha), a to asi pred 4 lety a ted mzdy dost rostly. Byt tebou bych rekla, ze idealne by sis predstavovala 33, minimalne 27. Neni to nesmysl, treba ti daji ted 27 s tim, ze po zapracovani se muzete bavit o navyseni.

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
13.7.18 11:53
@Anonymní píše:
Děkuji!
( Praha )

Osobně mi pozice administrativní pracovník moc neříká a nevím, co přesně si pod tím představit, nicméně 25k hrubého a víc byl v Praze běžný plat před 5 lety na administrativní pozici jako asistentka oddělení nebo objednávek (což je možná to, co budeš dělat ty?). Pokud nejsi v úplně zoufalé situaci a tu práci nutně nepotřebuješ, tak já bych si těch 27 řekla. Pokud je to pozice, která vyžaduje hodně praxe a není to úplně pro absolventy, možná bych šla ještě výš. Je to těžké, vím, že jednou mě na pozici, o kterou jsem stála, nevzali právě kvůli požadavku na plat, a to jsem tehdy byla ochotná jít níž, bohužel nezkusili vyjednávat. Nicméně díky tomu mě vzali jinam za ještě víc :lol:

• Citovat
  • Upravit
7902
13.7.18 11:53
@Anonymní píše:
Děkuji!
( Praha )

tyhle pozice se hrozně moc liší.
Záleží jednak na tom, co to je za formu, jaké jsou tam platy obecně. A pak na tom, co je vlastně náplní práce, nebo-li jak si tu pozici cení.
Administrativní pracovnice může být někdo, kdo pracuje pro velký korporát, ovládá a používá plynně 2 cizí jazyky, perfektně zvládá sadu Office, dělá reporty a obecně zvládně za svého nadřízeného udělat 3/4 jeho práce…to se pak pochopitelně hodnotí jinak, než administrativní pozice v menší chudší firmě, kde pak jen uvádí návštěvy, vede knihu docházky, a chodí pro návštěvy kupovat občerstvení a vaří kafe.

Takže se rozhodni podle image firmy a podle vypsané náplně práce a kompetencí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
13.7.18 11:57

@vulpes skvěle napsáno :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.7.18 12:02

Píšou:

• orientace v základech účetnictví

komunikace se svěřenou provozovnou

• kontrola zasílaných dokladů
  • vystavování faktur
  • urgence pohledávek
  • evidence personální agendy

A potom takové to všeobecné, komunikativnost, spolehlivost, atd.

• Citovat
  • Upravit
15449
13.7.18 12:03
@vulpes píše:
tyhle pozice se hrozně moc liší.
Záleží jednak na tom, co to je za formu, jaké jsou tam platy obecně. A pak na tom, co je vlastně náplní práce, nebo-li jak si tu pozici cení.
Administrativní pracovnice může být někdo, kdo pracuje pro velký korporát, ovládá a používá plynně 2 cizí jazyky, perfektně zvládá sadu Office, dělá reporty a obecně zvládně za svého nadřízeného udělat 3/4 jeho práce…to se pak pochopitelně hodnotí jinak, než administrativní pozice v menší chudší firmě, kde pak jen uvádí návštěvy, vede knihu docházky, a chodí pro návštěvy kupovat občerstvení a vaří kafe.Takže se rozhodni podle image firmy a podle vypsané náplně práce a kompetencí.

Nezobecňovala bych. Jsme malá rodinná firma a asistentka denně komunikuje se zahraničními obchodními partnery. Kromě vaření kafe musí obstojně ovládat účetní software , zajišťovat kompletně technický chod kanceláře atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
13.7.18 12:31
@Anonymní píše:
Píšou:
  • orientace v základech účetnictví

komunikace se svěřenou provozovnou

• kontrola zasílaných dokladů
  • vystavování faktur
  • urgence pohledávek
  • evidence personální agendy
A potom takové to všeobecné, komunikativnost, spolehlivost, atd.

Tohle je strašně obecný popis, který vidím snad u každé podobné pozice. Bohužel to říká hrozně málo. Osobně bych počkala na pohovor a na to, jak pozici vysvětlí oni. Pokud se o pozici budou vyjadřovat ve stylu, že to je hrozně náročné a vyžaduje hrozně moc pozornosti (i když to ve finále vůbec není pravda), řekla bych si min těch 27. Sama říkáš, že za 25 moc pracovat nechceš.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat