Pohovor finanční úřad

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.12.25 10:38

Pohovor finanční úřad

Ahoj, jdu na pohovor už zítra a nějak stresuji. Práci potřebuji už skrz pružnou prac. dobu.

Hlásila jsem na služební místo č. 240205 – Správce daně – vyměřování.

Při pohovoru se předpokládá základní znalost těchto zákonů:

zákona č. 280/2009 Sb., daňový řád, ve znění pozdějších předpisů, a to zejména v části: Odvolací řízení (§109 - §116) a Vyměřovací a doměřovací řízení (§135 - §144),
zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů, a to zejména v části: Daňové subjekty (§5 - §6) a Daňové přiznání, kontrolní hlášení (§101 - §101k).

Samozřejmě jsme se na tohle podívala a přečetla a něco vím, spíše svými slovy.

Zajímá mě, co bych ještě měla vědět a jak do hloubky zacházejí?

Moc díky! :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
15.12.25 11:02

Ahoj, určitě se koukni na strukturu finanční správy, co dělá odvolací finanční ředitelství a co specializovaný finanční úřad - to je alespoň u nás velmi oblíbená otázka a divila by ses, kolik lidí to nedá dohromady.

Dále bych se připravila na nějaké obecné otázky - jaké jsou sazby daně, kdo jsou daňové subjekty, kdy a jak se podává jaké přiznání, co je kontrolní hlášení a kdy se podává apod. Třeba u nás je důležitý nějaký obecný přehled, co a jak, aby člověk alespoň orientačně něco věděl.

Držím palce :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.12.25 11:06
@Anonymní píše: Více

Moc děkuji za rychlou reakci.

Dávají i nějaké záludné otázky? Nebo nechají člověka mluvit a může to říct svými slovy?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.12.25 11:19

Byla jsem na pohovoru před několika lety a ještě na jiné oddělení, takže nevím, jak je to teď, ale když jsem přišla, tak jsem dostala seznam otázek a musela na ně odpovídat. Samozřejmě jsem nevěděla vše, ale snažili se mi pomoc. Je to komise od komise, když tě budou chtít na něčem nachytat, tak tě nachytají, ale to asi při každém pohovoru.

Řekněme si upřímně, že na FÚ se úplně fronty nestojí, takže pokud se budeš alespoň lehce orientovat a něco jim tam řekneš, tak se není čeho bát.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.12.25 11:19

Určitě se koukni na sazby jednotlivých daní DPH, fyzické i právnické osoby. Na to se hodně ptají u nás (Plzeň). Hlavní je, abys tam přišla a věděla jsi, co je v těch zákonech zhruba napsáno, o čem jsou. Taky je dobré vědět, jak to vlastně chodí, že poplatník podá přiznání a my na FU vlastně kontrolujeme jeho správnost, respektive správnost údajů v něm uvedených. Prostě mít vseobecné ponětí o té práci. A taky bych si dala pozor na přílišnou nervozitu. Přeci jenom na FU je potřeba jednat s lidmi a nebýt u toho nervózní.

Držím palce

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.12.25 11:26

Děkuji, děkuji

Já se hlásím do města Cheb. Tak snad to bude v pohodě

• Citovat
  • Upravit
2
6.1.26 14:33

Jak se vám zdá prace na vyměřování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
19.1.26 10:29

Prali se vás na pohovoru prosím i na jiné než vědomosti otázky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat