Pohovor - rady
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Pohovor - rady
Zdravím, potřebují prosím poradit, už jsem zoufala. Momentálně jsem bez práce, rozesílám životopis kam se jen dá, ale většinou mi napíšou, že vybrali jiného kandidáta. Chodím pohovory a jen slibují, že se ozvou. Zkoušela jsem obchody v místě bydliště, kavárny, cukrárny a nic.
Nevím co dělám špatně, životopis jsem vylepšila, ale bohužel mám jen zkušenost jako servírka v hotelu, mám málo zkušeností, ale napsala jsem co jsem se díky týhle pozice naučila a jaký jsou moje dovednosti. Na posledy jsem byla na pohovoru v cukrárně, paní vedoucí byla starší paní, paní říkala že že si mě zaučí, jak v podniku chce mladý lidí, vychvalovala si mě, slíbila že se ozve a ono nic. Nechápu proč nejsou upřímní a neřeknou narovinu, že se jim nelíbím.
Ale nevzdám to a věřím, že to pravý přijde. Na pohovory chodím upravená, oblečení vždy vyžehlené, vlasy upravené, snažím se jak jen může.
Prosím jestli máte typy a rady co vylepšit, jak zaujmout atd.. budu moc ráda děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
- nevím, co znamená vylepšený životopis, ale ujisti se, že tam nemáš chyby atd. a pokud tam máš fotku, tak aby byla „pasová“ a ne nějaké instagram vyšpulené rty nebo rozmazaná fotka z párty
- na pohovor nechoď jako zoufalka s prosíkem o práci, ale jako zapálený člověk, o kterého mají bojovat oni. Snaž se vyvarovat odpovědím jako „nevím“ a nesmělému koukání do země.
Jinak je to dost o štěstí, držím palce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Když se do pár dní neozvou, zavolej ty. Projevis tak, že máš o práci opravdu zájem. Jako po poslání životopisu, tak po pohovoru.
- Když vyberou někoho jinýho, požádej je o zpětnou vazbu co bylo u tebe špatně.
- Zkoušej chodit i osobně do firem, podniků v okolí a ptát se na práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hodně záleží na životopise, aby byl v pořádku obsahově i jazykově a aby v něm zaznělo přesně to, co zaměstnavatel hledá. Není na škodu upravit životopis na míru každé nabídce. Ale pokud se ucházíš např. o pozici cukrářky do několika různých firem, požadavky budou vesměs stejné.
Hodí se napsat trefný doprovodný text nebo motivační dopis, kde prodáš své nadšení pro věc. Hodně lidí dá přednost nadšenému juniorovi, ze kterého je na míle cítit, že tohle opravdu dělat chce.
U pohovorů nepodceň přípravu. Zjisti si, co to je za firmu, sepiš si otázky, které položíš na konci, mluv klidně (snaž se nekoktat, nedrmolit) a usmívej se. Po pohovoru můžeš poslat náboráři zprávu, že děkuješ za schůzku a že tvůj zájem trvá. Pokud se ti neozvou, neboj se sama zavolat. A když neuspěješ, vždycky popros o zpětnou vazbu, aby ses mohla příště poučit ze svých chyb.
Neházej flintu do žita, každý nějak začal. Osobně mi hodně pomáhalo, když jsem si životopis připravila v nějaké originálnější formě (textové, ne grafické, grafiku většina náborářů spíš neocení). Člověk tak vynikne v mase jiných. Ale pro mě to bylo snadné, jsem copywriterka. Přinejhorším se tedy můžeš obrátit na profíka, aby ti s podklady pomohl. Ale nutné to není, důležité je mít CV bez chyb.
Hodně štěstí! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si myslím že špatně neděláš vůbec nic ale že je to prostě hodně o štěstí a taky trochu o známostech.
Z vlastní zkušenosti vím že se kolikrát stane že se uvolní místo a to výběrové řízení a pohovory a všechny ty šaškárny se vyhlásí jenom takzvaně na oko aby bylo formálně všechno v pořádku a o tom kdo to místo dostane, je už ale dopředu dávno rozhodnuto.
Jinak jak tady už padlo pokavaď oni se neozvou tak bych tam zkusila zavolat já a pokud by mi řekli že vybrali někoho jiného zkusila bych z nich nějak vytáhnout z jakých důvodů a co u tebe bylo špatně. Ale většinou když jsem to takhle dělala já tak akorát byli nepříjemný
ale každopádně bych se nenechala odbýt protože trochu asertivity se vždycky hodí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit