Odmítám vyšší/vedoucí pozice

Anonymní
1.4.23 05:45

Odmítám vyšší/vedoucí pozice

Hezkou sobotu, zajímalo bych mě, jestli je tu někdo, kdo nechce v práci vyšší pozici, popř mu byla nabídnuta, ale odmítl ji. Nevím, jestli nejsem divná. Pracuji v mezinárodní firmě. Nemám žádnou vysokou pozici, spíše naopak, pracuju s pc a zadávám data do pc. Vyhovuje mi to, baví mě to a nemám stres navíc. Když se rozhlídnu, tak o těch lidech na vyšších pozicích se to říct nedá. Už musí často komunikovat s jinými firmami, je tam o dost více stresu, protože ty vysocí manažeři, prostě po nich jdou, jdou déle v práci. Byla mi právě nabídnuta vyšší pozice, ale nechci ji. Ráda bych zůstala, kde jsem. Většina lidí se totiž chce hnát výš.
Jediný člověk, který nikdy nechtěl povýšení byla moje mamka. Dělala účetní nejdřív ve škodovce, pak ve školství. V obou jí nabízeli povýšení, ale ona nikdy nechtěla.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9032
1.4.23 06:00

:mrgreen: mám, nabídnuta jiná lepší pozice už třikrát. Ale u mě je to tím, že zde na svém místě, mám kratší úvazek, home office a další. To bych na jiné pozici neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.23 06:28

Dobře děláš. Já se z nižší vedoucí pozice před pár lety nechala ukecat na manažerskou a není den, abych nelitovala. V podstatě pořád přemýšlím o výpovědi, protože jiná cesta asi není. Jak píšeš stres, za všechno zodpovědnost, permanentní buzerace ze strany nadřízených a držkování ze strany podřízených vedoucích, když musíš prosadit něco, co se jim nelíbí. Pracovní doba je víceméně pružná, tj. nikdy nevíš, kdy budeš moct odejít. Když se ohradím, argumentem je, že všechno mám v platu. Už bych to nikdy neudělala.

• Citovat
  • Upravit
18668
1.4.23 06:45
@Anonymní píše:
Hezkou sobotu, zajímalo bych mě, jestli je tu někdo, kdo nechce v práci vyšší pozici, popř mu byla nabídnuta, ale odmítl ji. Nevím, jestli nejsem divná. Pracuji v mezinárodní firmě. Nemám žádnou vysokou pozici, spíše naopak, pracuju s pc a zadávám data do pc. Vyhovuje mi to, baví mě to a nemám stres navíc. Když se rozhlídnu, tak o těch lidech na vyšších pozicích se to říct nedá. Už musí často komunikovat s jinými firmami, je tam o dost více stresu, protože ty vysocí manažeři, prostě po nich jdou, jdou déle v práci. Byla mi právě nabídnuta vyšší pozice, ale nechci ji. Ráda bych zůstala, kde jsem. Většina lidí se totiž chce hnát výš.
Jediný člověk, který nikdy nechtěl povýšení byla moje mamka. Dělala účetní nejdřív ve škodovce, pak ve školství. V obou jí nabízeli povýšení, ale ona nikdy nechtěla.

Tyhle ambice jsem měla před detma. Teď chci mít klid za pekne peníze a ne řešit bordel v práci i doma. Už jsem se manažersky realizovala doma. Naprosto te chápu. Dělám administrativu pro lidi, ale totálně by me nebavilo řešit jejich problémy, požadavky na prachy, motivační programy, reporty, hodnoceni.. Tvl dejte pokoj :lol:

Příspěvek upraven 01.04.23 v 07:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.23 06:55

Povysili mě nedávno a teď mám pod sebou lidi. Je to víc stresující, ale já to povýšení a s nim přidání potřebovala, mám dvě děti a jsem samozivitelka. Snažím se si držet od toho odstup, nejprve jsem ze stresu onemocněla, ale teď si říkám je to jen práce.. přesčasy nedělám, pouze výjimečně když je potřeba jít na schůzku. Ale zas na druhou stranu člověk si zvykne na všechno a pak už ten stres není takový jako na začátku.

• Citovat
  • Upravit
2513
1.4.23 06:55

Ja, s detmi se mi meni priority, kfybych slabna vyssi, byla bych casto pryc, cesty do zahranici, dlouho do vecera..nechci, naopak chci zkratit uvazek..aspon dokud neodrostou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
1.4.23 06:56

Já dělala na vyšších pozicích cca do 35 let, potom jsem šla na nižší, klidnější.
Myslím že to byl pro mě tak ten ideál, do těch 40 dejme tomu je člověk mladý, něco vydrží, je schopen zabrat, takže do té doby vydělat peníze a po čtyřícitce si může dovolit klid na nižší a třeba i hůře placené pozici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13219
1.4.23 06:57

Tak je otázka, co za to…vždy je něco za něco :)… Většinou je to vyšší výplata…ale pro někoho má vyšší hodnotu ten čas a nižší stres…
Pokud nejsi v situaci, že ty větší peníze nutně potřebuješ, tak bych zůstala tam, kde jsi spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
1.4.23 07:04

Predloni jsem se nechala ukecat. Potreti a naposledy, skoncilo to trimesicni PN.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
1.4.23 07:13

Ne, jsem na odborné pozici a nemám zájem postupovat po žebříku, kdy již o dvě úrovně vyšší pozice má s tou odborností pramálo společného. A po zkušenostech s jinými teamleadery (dobrými i špatnými) si myslím, že se na to ani nehodím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9045
1.4.23 07:18

Byla mi nabídnutá vedoucí pozice za spoustu peněz. Před měsícem. Nutnost služebních cest, neustálé volání s nejvyšším vedením, obrovská zodpovědnost… ne, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.4.23 07:21

Zdraví a nervy máš pouze jedny. Pokud nechceš, tak nechceš. Nikdo nemá právo, aby vyčítal nebo nutil. Taky záleží na oboru.
Já jsem třeba letos rázně řekla, že končím asistenci u dětí ve škole a přes mé rozhodnutí nejede vlak. Ať nikdo znovu nepřemlouvá. Vedení to pochopitelně vědělo první. Protože je jsem žádala začátkem roku, ať si hledají náhradu. Že dál stejnou práci dělat nebudu. Kdybych měla dát výpověď a jít jinam. Proto jsem léta nestudovala. Postupně se to dozvěděla nebo teprve dozvídá většina kolegů. A průběžně chodí na výzvědy, že slyšeli, že končím, že nechci dělat asistentku. Nechci. Tak jim vždy potvrdím a vysvětlím, že jsem moc dravá, ambiciózní a nechci dál dělat pod někým. Že se potřebují posunout profesně dál. Hotovo. Vyřízeno. Víc se nikdo neptá.
Tak ty řekni opak. Necítím se. Chci dělat, co dělám. A nikomu po tom nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.4.23 07:59

Tvůj postoj se mi líbí a obdivuju ho. :kytka: Já jsem hodně ambiciózní a moje ego by to asi nedalo, o to víc mám k tomuhle rozhodnutí úctu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.4.23 08:32

Můj muž šel z manažerské pozice na úplně obyčejného údržbáře. Potřeboval prostě pauzu.. 4 roky. Teď je půl roku zpět na manažerovi a už zase nadává :mrgreen: mi třeba stres v práci nevadí, páč jsem zjistila, že se mi pak dělá líp :think: ale dělám kancelářskou práci, takže v klidu.. např ve fabrice bych na vyšší post nešla ani za zlaté prasátko :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
1.4.23 08:57

Mám druhou nejvyšší pozici ve firmě. Už tak je to manažerská pozice a u toho je stresu az až. Byla mi před časem nabídnuta ta nejvyšší, ale tu jsem odmítla, bylo mi jasný, ze to už by bylo pro mě moc. Teď mám pořad nad sebou člověka, na kterého se mužů obrátit nebo na nej přesunout když je obří pruser a musí to vyřešit on, ne ja. Výš už bych nesla, spis přemýšlím, ze bych šla ještě o pozici níž, s tím by se ovšem pojilo samozřejmě min peněz, absence služebního auta atd, takže to ještě chvíli vydrzim. Ale chápu te, po dětech už má člověk ty priority jinde a malý jsou taky jen jednou, abych trávila čas neustále v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat