Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
potřebovala bych poradit. Mám praxi ve školce, připravuji si aktivity, ale mám celkem problém se cvičením
Přestože jsme měli ve škole těláku dost, prostě nevím co vymyslet. Cviky a tak vím…ale nevím jak sesumírovat celou cvičební jednotku…i s rušnou částí. Téma by mělo být podzim…nejlíp barvy nebo tak. Navíc ve školce kde jsem nemají ani moc pomůcek…nebo jsem je možná ještě neobjevila ![]()
Budu ráda za každou radu…dneska nějak nejsem schopná nic vymyslet. Děkuju ![]()
Doporučuju, podívat se na www.decko.cz na videa pořadu Hýbánky, moje děti tenhle pořad zbožňujou a zvlášť ten mladší při něm cvičí všechno a se vším ![]()
@gaha píše:
Doporučuju, podívat se na www.decko.cz na videa pořadu Hýbánky, moje děti tenhle pořad zbožňujou a zvlášť ten mladší při něm cvičí všechno a se vším
Super, děkuju moc! Zkoušela jsem hledat i na internetu, ale dneska asi nějak nemám svůj den a prostě jsem nic pořádnýho nenašla
Takže děkuju za inspiraci ![]()
@SoonSoon není za co
naši kluci se vždycky nemůžou dočkat s čím se bude cvičit a pak lítaj po obýváku jak blázni ![]()
Doporučuji ukazovací básničky, to děti moc baví, napodobování zvířátek, atd.
@Timinka píše:
Doporučuji ukazovací básničky, to děti moc baví, napodobování zvířátek, atd.
Napodobovací básničky mám hrozně ráda, ale je to takové neakční. A zvířátka jsou taky super, ale zase mi nezapadají vůbec do tématu
Potřebuju něco při čem se vyběhají, zacvičí nějaký cviky na protažení těla, popřípadě nějakou hru. Dneska mám pocit že moje kreativita je na bodu mrazu ![]()
@SoonSoon neakční?
a zvířátka, napodobování (po třídě ode zdi ke zdi-kačenka, tučňák, pejsek, kočička, žirafa, žába, medvěd…) naše byly vždy utahané jak koťata. Ukazovací -kočičko strakatá, hlava ramena, když já se natáhnu,…vždyť je jich desítky a je to zábavnější jež běžné cvičení
http://www.cviceniamama.estranky.cz/…zovanim.html
Teda napodobovací…ukazovací..dneska opravdu nejsem ve formě
A stránky déčka mi nejsou otevřít. Zítra se asi cvičit nebude ![]()
@SoonSoon naše děti bavilo „malování“ tělem na hudbu. Dělali jsme mýdlové bubliny, vánoční baňky, šlo by napresovat i na podzim.
Udělala bych motivaci: Je podzim, listí bylo/je barevné, ale jeden strom zůstal zelený. Je mu to líto, tak na něj vylezeme (děláme s dětmi, že lezeme po žebříku) a namalujeme všechny listy - rukama nohama, hlavou, natáhnout, pokrčit, abychom všude dosáhli. Občas změnit barvu.
Je to něco mezi protahováním a tancem.
@Timinka Jojo, zvířátka jsou super…začala jsem vymýšlet něco jako je podzim, zvířátka si dělají zásoby na zimu…tak to asi taky využiju. Tím neakční jsem myslela ty říkanky s pohybem, ale je fakt, že bych to mohla udělat na konec..na zklidnění
Děkuju moc ![]()
@Billi Super, děkuju moc. Dneska jsem opravdu potřebovala nějaké takové nakopnutí
Asi dám dohromady stromy a zvířátka si dělají zásoby na zimu. Moc děkuju za inspiraci ![]()
@gaha Tak Dčko už mi funguje, a cvičení vážně úžasný…úplně jsem se do toho zakoukala. Jako inspirace super. Moc děkuju za tip ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.