Cvičení ve školce - poraďte

274
7.11.13 19:08

Pohyb ve školce

Ahoj holky,

potřebovala bych poradit. Mám praxi ve školce, připravuji si aktivity, ale mám celkem problém se cvičením :( Přestože jsme měli ve škole těláku dost, prostě nevím co vymyslet. Cviky a tak vím…ale nevím jak sesumírovat celou cvičební jednotku…i s rušnou částí. Téma by mělo být podzim…nejlíp barvy nebo tak. Navíc ve školce kde jsem nemají ani moc pomůcek…nebo jsem je možná ještě neobjevila :lol:

Budu ráda za každou radu…dneska nějak nejsem schopná nic vymyslet. Děkuju :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
452
7.11.13 19:10

Doporučuju, podívat se na www.decko.cz na videa pořadu Hýbánky, moje děti tenhle pořad zbožňujou a zvlášť ten mladší při něm cvičí všechno a se vším :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
7.11.13 19:13
@gaha píše:
Doporučuju, podívat se na www.decko.cz na videa pořadu Hýbánky, moje děti tenhle pořad zbožňujou a zvlášť ten mladší při něm cvičí všechno a se vším :-)

Super, děkuju moc! Zkoušela jsem hledat i na internetu, ale dneska asi nějak nemám svůj den a prostě jsem nic pořádnýho nenašla :cert: Takže děkuju za inspiraci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
7.11.13 19:17

@SoonSoon není za co :-) naši kluci se vždycky nemůžou dočkat s čím se bude cvičit a pak lítaj po obýváku jak blázni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
7.11.13 19:19

Doporučuji ukazovací básničky, to děti moc baví, napodobování zvířátek, atd.

• Citovat
  • Upravit
274
7.11.13 19:22
@Timinka píše:
Doporučuji ukazovací básničky, to děti moc baví, napodobování zvířátek, atd.

Napodobovací básničky mám hrozně ráda, ale je to takové neakční. A zvířátka jsou taky super, ale zase mi nezapadají vůbec do tématu :nevim: Potřebuju něco při čem se vyběhají, zacvičí nějaký cviky na protažení těla, popřípadě nějakou hru. Dneska mám pocit že moje kreativita je na bodu mrazu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
7.11.13 19:26

@SoonSoon neakční? 8o a zvířátka, napodobování (po třídě ode zdi ke zdi-kačenka, tučňák, pejsek, kočička, žirafa, žába, medvěd…) naše byly vždy utahané jak koťata. Ukazovací -kočičko strakatá, hlava ramena, když já se natáhnu,…vždyť je jich desítky a je to zábavnější jež běžné cvičení
 http://www.cviceniamama.estranky.cz/…zovanim.html

• Citovat
  • Upravit
274
7.11.13 19:26

Teda napodobovací…ukazovací..dneska opravdu nejsem ve formě :mrgreen: A stránky déčka mi nejsou otevřít. Zítra se asi cvičit nebude :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
7.11.13 19:33

@SoonSoon naše děti bavilo „malování“ tělem na hudbu. Dělali jsme mýdlové bubliny, vánoční baňky, šlo by napresovat i na podzim.
Udělala bych motivaci: Je podzim, listí bylo/je barevné, ale jeden strom zůstal zelený. Je mu to líto, tak na něj vylezeme (děláme s dětmi, že lezeme po žebříku) a namalujeme všechny listy - rukama nohama, hlavou, natáhnout, pokrčit, abychom všude dosáhli. Občas změnit barvu.
Je to něco mezi protahováním a tancem.

• Citovat
  • Upravit
274
7.11.13 19:46

@Timinka Jojo, zvířátka jsou super…začala jsem vymýšlet něco jako je podzim, zvířátka si dělají zásoby na zimu…tak to asi taky využiju. Tím neakční jsem myslela ty říkanky s pohybem, ale je fakt, že bych to mohla udělat na konec..na zklidnění :) Děkuju moc :srdce:

@Billi Super, děkuju moc. Dneska jsem opravdu potřebovala nějaké takové nakopnutí :) Asi dám dohromady stromy a zvířátka si dělají zásoby na zimu. Moc děkuju za inspiraci :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
7.11.13 19:50

@SoonSoon a barvičky možná bych spáchala něco ručičkama

• Citovat
  • Upravit
sophinka1
7.11.13 19:56

Dal by se tak dělat i strom

• Citovat
  • Upravit
274
7.11.13 20:18

@Timinka Wow, moc hezký. Strom z rukou je úžasnej :potlesk: Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
7.11.13 20:53

@gaha Tak Dčko už mi funguje, a cvičení vážně úžasný…úplně jsem se do toho zakoukala. Jako inspirace super. Moc děkuju za tip :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin