Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
syn půjde letos v lednu k zápisu na ZŠ. Bydlíme na Kamýku a zvažujeme, kterou školu zvolíme. Napadá nás Písnická, kam syn patří nebo Meteorologická ( ne montessorri třída) a Jílovská na Praze 4. Máte zkušenosti s těmi to základkami? Budu moc ráda, díky Vendula.
Na Písnickou jsem chodila ja
Jen už to je cca 100 let
Takže ja hlasuji pro ni
Ale ted vážne. Myslím, že tam zrovna nejsou rozdíly. Vyber podle vzdálenosti od domu a silnic přes které díte musí. Pokud patříte do Písnicky, tak bych ho nechala fakt tam. Je to kvalitní škola pořád.
Díky moc. Písnická je sice nejblíž, ale ostatní rodiče dávají spíše děti jinam. Jílovskou si chválí, ale je přecijen dál. Už by jsme museli jezdit mhd. no uvidíme ![]()
@VendulaB. píše:
Díky moc. Písnická je sice nejblíž, ale ostatní rodiče dávají spíše děti jinam. Jílovskou si chválí, ale je přecijen dál. Už by jsme museli jezdit mhd. no uvidíme
Jak jste se nakonec rozhodli?? Taky to budu řešit, jdeme příští rok k zápisu. Díky ![]()
Ahoj,
nakonec jde Vítek do Jílovské a jsme rádi. Do Písnické byl přijat také, ale odhlásili jsme ho. Jílovská jasně převážila - je jich 24 ve třídě, angličtina od začátku, děti sedí ve třídě ve skupinkách a vůbec se tam všichni chovali vstřícně. V Písnické - třída 30 dětí, vzhledem k tomu, že jsem stále doma na rodičáku - tak by syn nemohl chodit do družiny ani na obědy. Ve třídě, kde měl být, tak budou 4 děti adhd, několik cizinců…No kamarádka už řeší, kam by přestoupili.
Má někdo aktuálně dítko v Písnické? Zajímalo by mě jak jste tam spokojení. Na zápise to na mě nepůsobilo úplně dobře, jako že staré zařízení, všude prach a celkem neútulno. Což samozřejmě není nejdůležitější, proto se ptám na osobní zkušenosti. Díky.
Ahoj, syn chodí do Jílovské, ale máme kamarády, co jsou v Písnické. Prostředí nicmoc, ale jinak si nestěžují. Proti nám mají méně kroužků i akcí, 1.třídu mají ve velké budově. Ale s paní učitelkou jsou spokojeni a to je hlavní. Je jich docela dost ve třídě, nevím jak letos - kolik dětí brali.
Dobrý den, můžu poprosit vy, co máte děti na škole Jílovská nebo Filosofská - jak jste spokojeni?? Bylo hodně těžké se tam dostat?? Děkuji moc ![]()
@aakaficko : mám teď dceru v 1.tride na Jílovské. Jsme spokojení. Jsme spádovi do Jílovské a potom, co loni upravili spádovost, tak nebyl problém se dostat. Letos se dostali všechny spádové děti, + pár nespadovych z P4.
@myskalucka a neporadíte mně prosím, jak zjistím kam patříme?? Já sem zde do ZŠ nechodila a tak to nevim a nikde nemuzu najit..
ta Jilovska by se mne libila moc ![]()
Tak uz jsem to nasla, patrime do ZS U Krcskeho lesa a to teda nadsena nejsem
![]()
@aakaficko : klidně můžete přijít k zápisu, může se jít do více škol
. Dokonce vím i o případech ( letošní školní rok ) že obvolávali, že mají volná místa ![]()
@myskalucka jo asi to tak udelame, zkusime ty co se nam libi + ta kam spadame
![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.