Školka - kdy?

689
31.10.13 14:15

Školka - kdy?

Ahoj holky,
chtěla bych dát syna od 3 let do školky- je mu teď rok a půl, ale raději se o to zajímám dřív abych věděla co a jak… Kdy se do školky přihlásit? Přijímací řízení ten rok co ho chci zapsat nebo o rok dřív? Budou mu v květnu 2015 3 roky- mám ho tedy přihlásit kdy? Můžu dát přihlášky do více školek? Poradíte prosím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15977
31.10.13 14:18

Dávám si tohle téma do oblíbených, ať nic neprošvihnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
31.10.13 14:20

Zjisti si, jak to u vás chodí - každá školka to má jinak. Dál si zjisti, jestli se dostali všechny děti, nebo ne. Jaká má školka kritéria… květnové dítě berou na 3letech málokteré školky - spíš až od září dalšího školního roku, ale nejlépe ti to řekne ředitelka, seber se a dojdi si to zjistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
31.10.13 14:21

Přijímací řízení probíhá obvykle na jaře. Někde se dělají pořadníky dříve. Není jisté, že vám syna vezmou od jeho narozenin. počet přihlášek je někde regulován, jinde ne.
Tady se konkrétních odpovědí nedočkáte, zeptejte se přímo ve školce- pravděpodobně mají webovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
31.10.13 14:21

@ynax Já mám červencové, takže to asi ani zkoušet nebudu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
31.10.13 14:27

Ale nechci psát do jedné školky jestli můžu dát přihlášku i jinam :-D v praze nevíte jak to je? kolik jich můžu dát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
31.10.13 14:29

@AnnaP v PH netuším, @Elilen za zkoušku nic nedáš, ale u nás mají třeba školky o prázdninách zavřeno a vždy je otevřená pouze jedna, kam chodí všechny, co se tam vejdou. Nové děti začínají až v září

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2017
31.10.13 14:32

Zrovna nedávno jsem nad tím přemýšlela. Malý bude mít v dubnu 2015 3 roky, takže se vtírnu k této diskuzi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
31.10.13 14:35

@ynax Jo tak. Já myslela, že ty myslíš :D, že květnové děti berou do školky v září, až když v květnu oslaví 4. narozeniny. Nějak jsem počítala, že by do školky šla až v září. Ale obávám se, že ve třech letech to nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
31.10.13 14:36

Aspoň u nás je to takto: zřizovatelem všech školek (tedy momo soukr.) ve městě je magistrát a ten vydává pro každý školní rok kritéria, která jsou uvedena na webovkách. Děti dostanou podle kritérií počet bodů a do školky jsou přijímány podle získaných bodů (třeba za trvalý pobyt ve městě je nejvíc bodů, další jsou za věk, za to jestli už má ve školce sourozence apod…)i datum podávání přihlášek je pro všechny školky jednotné v loni(pro rok 2013/14) to bylo někdy v druhé půlce dubna. A doporučeno bylo podávat max. 2 přihlášky, ale doporučení neznamená, že nemůžu dát víc, my dali 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
31.10.13 14:37

Vždycky na jaře je zápis na další školní rok, takže pokud chceš aby v tom školním roce nastoupil, tak musíš jít na zápis už na jaře. Jestli je květen 2015, tak na zápis už na jaře 2014. Pokud bys šla až na jaře 2015, tak by ti ho vzali od září 2015. Aspoň tak je to u nás (Ostrava)

Moje obě děti šly do školky ještě neměly 3 roky, dcerka je prosincová, takže ta nastupovala v září když měla 2r9m, kluk květnový, takže ten nastupoval 2r3m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
31.10.13 14:40

@Michaela23 Snad se neptám blbě, ale já myslela, že do školky, nepočítám jesle, mohou jen děti, které dovršily tři roky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
31.10.13 14:41

U nás se dává jen jedna přihláška, v praze netuším. když bys chtěla aby ideálně nastoupil v květnu 2015, tak přihlášku podáš na jaře 2014(podle toho, kdy mají zápis, u nás byl v dubnu, u známé v březnu, u jiné už v lednu) a uvidíš… pravděpodobně ti ho nevezmou, takže za rok podáš znovu a od září ho snad vezmou… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
31.10.13 14:42

Čistě teoreticky, kdybych dceru minulé jaro přihlásila a školka by měla volno, mohla do školky nastoupit příští září, tedy ve 2 letech a 2 měsících?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
31.10.13 14:43

Proto se právě ptám- nevěděla jsem jestli jít na přijímací řízení už teď na jaře 2014 nebo až ten další rok…tak moc děkuji za info- já bych tam šla určitě až ten další rok :-D A za jak dlouho se tak dozvím jestli ho vzali? A přihlášky se odevzdávají osobně u nich ve školce nebo kde? A ty přihlášky najdu kde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin