Střídavá péče - střídavá škola

85
25.10.13 15:14

střídavá péče - střídavá škola

Ahoj, chtěla bych se Vás zeptat na Váš názor. Střídavá péče je sama o sobě pro dítě dost stresující, nechápu nynější zvyklosti soudcu. Nevzdávám se a bojuji dál, protože jejich otec (povaleč, lenoch, agresor) nemá ani páru o vychově svých dvou dětí. Veškeré zařizování, péči o dvojčata nechával zcela na mě. Nezajímaly ho, na otazku, zda poveze kočárek mi odpověděl, že je to pekne trapny atd. Vyhodila jsem ho po 6 letech a bylo nám s dětma dobře dokud před pulrokem nepřišel se žádostí o střídavé péči. Soudkyně už od začátku jasný zastánce teto alternativy byla na jeho strane a nezajímaly jí argumenty, že se o děti nestaral apod. Ted se chce starat, tak má přeci možnost :roll:. Spíše se stará jejich děda, no spíše neustále. No nic. Od té doby mi začalo peklo. Neustálé naschvály s jeho strany. Platit by měl na pul vše, co se týče školy, neplatí. Pomlouvá mě, ve škole mi dělá ostudu (škola je v míste mého bydliště). Naštěstí učitelky vědí svoje a znají mě od malička, ale ten pocit je fakt hroznej. Pořád si chodí stěžovat (aby mel pádný duvody kdybych požádala o prošetření), brečí na sociálce 8o. No každý tyden něco. Dneska zase mi vzal děti pred nosem a odvezl je do sveho města. Ví, že mám rozbite auto a autobusem nemužu jet, protože mám dost rizikové těhotenství. Dokonce si určuje i hodinu. Když seženu odvoz na třetí hodinu, tak mi vzkáže, že mi je dá až ve 4 hodiny a to už zase nemuže odvoz. Je to unavující, zničí me tohle. Celý týden jim bulíkuje do hlavy jakou matku mají a těch naschválu!!!. Naštěstí mají svuj rozum a vědí, kdo se o ne staral a kdo na ne nemel nikdy čas a mlatil je. Já je proti otci neposílám, snažim se jim to vysvetlit tak, aby se tam rádi vracely (líp snáším, když se tam těší než aby mi brečely, že nechtějí) ikdyž bych už taky nejradší řekla jakej je to neuvěřitelnej blbec.
Přemýšlím už dost vážně, že bych je dala do jiné školy, kde bych měla přístup jen já. Platby si platila sama za sve tydny, sešity by se vracely v normálním stavu, žádný naschvály, pomlouvaní, nečekané vyzvedávání (co teprve až se narodí prcek). Já vím, že to není dobré pro děti mít dvě školy, ale vy, co je máte, jak to zvládáte? Vyrovnají se s tím děti? Nechci je stresovat víc než jsou, ale vidim to jako jedinou možnost jak předejít tomu všemu :think:. A vubec mužu požádat o jinou školu bez jeho s volení?

Omlouvam se za chyby, píšu vytočená :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
25.10.13 15:29

To je strašné, když děcka vyrůstají v takové situaci. Místo, aby se pan otec snažil domluvit, jak rozumný dospělý člověk, tak dělá zle.
Střídavá péče ok, proč né má na děti právo taky, ale že štve matku proti dětem :pocitac: :cert:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2111
25.10.13 15:32

Nesteo, ráda bych ti napsala, že se tím něco změní a naschvály přestanou, ale bohužel tak to nikdy nebude.
My naštěstí střídavou péči nemáme, jsme rozvedení 3 roky, ale letos manžel s novou přítelkyní začal taky vyskakovat a vyhrožovat střídavou péčí. Nakonec jsme skončili v Mediačním centru Fondu ohrožených dětí, kde náš rozhovor řídíl promovaný psycholog (bohužel zastánce SP), ale na druhou návštěvu jsem si vzala i svou právničku a psycholog najednou otočil a nakonec teda ex vymluvili SP a domluvili jsme se jen na úpravě styku, víceméně dle jeho přání. Dcera teď v září taky nastoupila do první třídy, vždy všechno platím já a když jsem se chtěla dohodnout na zvýšení alimentů, tak začal opět se SP apod. Je to pořád dokola, návrh na zvýšení jsem na soud stejně dala, protože dcera má plno kroužků a z mého platu si moc vyskakovat nemůžu. Po každé návštěvě u otce příjde dcerka s nějakou „perlou“ typu „Proč chceš po tatínkovi pořád víc a víc peněz?“ apod. Přitom když chce hračku po mě a já jí řeknu ať jí taky něco koupí tatínek, tak sama řekne že vím že je lakomý a nic jí nekoupí. Ale on jí krmí pořád a dokola blábolama a já to potom doma vysvětluju a uvádím na pravou míru. Má problém jí vozit do baletu, protože se mu nechce. Rozvedla jsem se s ním protože jsem byla s malou pořád sama, peníze mi pořádně nedával, ale žral jak nemytý a vyžadoval to či ono, ale zadarmo mi to bohužel nikdo nedával. Jenže ON je teď dotčený, že jsem si dovolila s ním rozvést a z toho čiší veškeré jeho podrazy, protože jeho EGO to prostě neuneslo, tak prudí jak může. To že takovýhle chlapi hlavně ubližují dětem a né nám matkám, tak to si při svém egu bohužel neuvědomují.
Držím palce, že třeba tohle nebude Váš případ a třeba změna školy pomůže, ale raději bych děti nechala tam kde Vás znají a ví jaký je Váš ex. Než prožívat vše nanovo v nové škole. Ale to je můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65356
25.10.13 15:37

Bohužel on je otec a změna školy nepomůže. Musela bys mít v ruce papír, že otec nemá k dětem přístup. Že mu je nesmí vydat. Že mu nebudou dávat informace a tak dál. A to nemáš takže i v jiné škole si je může vyzvednout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
25.10.13 15:51

@Kelsey jojo já na střídavou péči nic nenamítám, ale jen pokud by mel ex zajem o děti od malička, věnoval se jim a měli spolu pekný vztah, tak proč by ne. Jenže náš ex se staral akorát tak sam o sebe a na deti jen řval. Nejsou tam rádi, já to na nich poznám, ale aspon se je snažim nejak motivovat. No štve jak muže, ale myslím si, že časem se vše ukaže :)
@Ivule-25 tý jooo, to je jak u nás. Nedaval nic a žil si jak pán. Já tahla nájem, inkaso, věci kolem. Čas od čas neco koupil, ale to bylo vše. Ubylo mi jedno díte s jeho odchodem :lol:. Kopat začal, když jsem si našla partnera. To byl taky naschvál za naschválem, pak byl klid, našel si slečnu. Po čase jsem otěhotněla a tohle zřejme nemuže přenest přes srdce. Takových uražek, co mi napsal. Oznamila jsem to vse na policii, od te doby mám klid, auto nemám věčně poškrábané, nikdo nezvoní v noci. Ale ted zase to bere přes deti. Byla by možnost nejakého psychologa se zeptat jak by to deti zvladaly neustále v jiné škole? Ach joo, tohle opravdu nikomu nepřeju,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
25.10.13 15:55

Ja bych si kazdopadne u soudu alespon zazadala o urceni, jak a v kolik bude predani deti probihat… a vysvetlila duvody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
25.10.13 16:00

@Barca12345 je presně psano, že deti se vyzvedavají ve školním zařízením mezi 3-4 hodinou odpolední. Ale to pána vubec nezajímá. Volala jsem na sociální urad pani rikala, že by to mel respektovat, ale nic s tim neudelají :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
25.10.13 16:04
@Nestea píše:
@Barca12345 je presně psano, že deti se vyzvedavají ve školním zařízením mezi 3-4 hodinou odpolední. Ale to pána vubec nezajímá. Volala jsem na sociální urad pani rikala, že by to mel respektovat, ale nic s tim neudelají :zed:

No, nevim jak presne to mate, ale prece jeden tyden vyzvednes ty a druhy ex, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
25.10.13 16:06

@Petra Z ani když budou deti v mé péči dochazet do jiné školy? Stale bude mit přístup?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
25.10.13 16:08

@Barca12345 jojo jenže on si pro ne jezdi až po 4 hodině, takže je ze školy musím brat já a čekají už doma na něj. Teda na dědu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
25.10.13 16:09

Já jsem to asi dobře nepochopila. Ty děti jsou každý týden v jiné škole? Jeden týden škola ve tvém bydlišti a druhý týden škola v jeho bydlišti? Píšeš - střídavá škola. Tohle jsem ještě nikdy neslyšela a tak se ptám. Slyšela jsem o střídavé péči, ale škola byla jen jedna. Myslím si, že dvě školy by neměl žádný soud dovolit. Už střídavá péče je velký nápor na děti.

• Citovat
  • Upravit
9649
25.10.13 16:12
@Nestea píše:
@Barca12345 jojo jenže on si pro ne jezdi až po 4 hodině, takže je ze školy musím brat já a čekají už doma na něj. Teda na dědu :lol:

Ja nevim, ja jsem extremista… kdyby proste nevyzvedl deti v cas, musela bych odjet s nimi, neslo by nic delat. A mel by smulu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65172
25.10.13 16:25

@Kobliha51 Bohužel to soudy povolují, dokonce už i školy k tomu dostaly nějaký papír kvůli matrice. Mám to od učitelky, která se přímo o matriku stará. Ale vůbec si to nedokážu v praxi představit, strašné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
25.10.13 16:29
@vokishka píše:
@Kobliha51 Bohužel to soudy povolují, dokonce už i školy k tomu dostaly nějaký papír kvůli matrice. Mám to od učitelky, která se přímo o matriku stará. Ale vůbec si to nedokážu v praxi představit, strašné.

Nová škola, žádní pořádní kamarádi, žádné pořádné kroužky. To dítě se musí cítit jako vyvrhel, hlavně když je otec spokojen. Nesnáším matky, co nechtějí otcům děti dávat - tím myslím nenarušené otce - ale tohle už mi přijde přes čáru. Pokud má otec své dítě opravdu rád, tohle by mu nikdy nemohl udělat.

• Citovat
  • Upravit
24392
25.10.13 16:42

A CO MI PORADÍTE, když matka má děti ve své péči, ale řádně se o ně nestará. A až bude malý chodit do školy tak na něho bude házet bobek a on co mu zůstane v hlavě ze školy to bude mít v hlavince. Já bych nechtěla, aby byl stresovaný ve dvou školách, protože bydlíme od sebe 50 km. A nemohla bych ho vozit každý den do školy k nim. Bude to až za rok, ale už teď mi z toho hrabe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin