Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@AnnaP píše:
Ale nechci psát do jedné školky jestli můžu dát přihlášku i jinamv praze nevíte jak to je? kolik jich můžu dát?
Ja myslim, ze muzes kolik chces, treba dve urcite. Ale pokud myslis statni skolky, tak te nechci nijak znervoznovat, ale v Praze budes rada pokud ti ho vubec vezmou ve tve spadove skolce. Vetsinou to je tak, ze je urcene poradi deti, ktere prijimaji. Takze treba prvni jsou predskolaci s trvalym pobytem v miste, dalsi treba pracujicich, svobodnych matek, ktere uz maji ve skolce sourozence a s trvalym pobytem, pak pracujicich matek s jednim ditetem s trvalym pobytem atd…a postupne se to naplnuje podle veku od nejstarsich.
Treba u nas bez trvaleho pobytu nemas sanci vubec a trilete vesmes neberou. Letos se dostalo 5deti triletych a 80deti triletych se nedostalo. Ted zvysuji kapacitu skolky o 40 mist, ale ani to asi nebude stacit. ![]()
@janica252 píše:
U nás se dává jen jedna přihláška, v praze netuším. když bys chtěla aby ideálně nastoupil v květnu 2015, tak přihlášku podáš na jaře 2014(podle toho, kdy mají zápis, u nás byl v dubnu, u známé v březnu, u jiné už v lednu) a uvidíš… pravděpodobně ti ho nevezmou, takže za rok podáš znovu a od září ho snad vezmou…
Takže pokud budu chtít aby nastoupil normálně od 3 let ale až v září tak ho mám přihlásit na jaře 2014 nebo až 2015?
@AnnaP píše:
Proto se právě ptám- nevěděla jsem jestli jít na přijímací řízení už teď na jaře 2014 nebo až ten další rok…tak moc děkuji za info- já bych tam šla určitě až ten další rokA za jak dlouho se tak dozvím jestli ho vzali? A přihlášky se odevzdávají osobně u nich ve školce nebo kde? A ty přihlášky najdu kde?
Tady je vypsany termin a v ten den tam jdes na zapis a odevzdas prihlasku, ktera je na webu mestske casti.
@AnnaP píše:
Proto se právě ptám- nevěděla jsem jestli jít na přijímací řízení už teď na jaře 2014 nebo až ten další rok…tak moc děkuji za info- já bych tam šla určitě až ten další rokA za jak dlouho se tak dozvím jestli ho vzali? A přihlášky se odevzdávají osobně u nich ve školce nebo kde? A ty přihlášky najdu kde?
Osobně ve školce, tam ji i vyplníte
@AnnaP píše:
Takže pokud budu chtít aby nastoupil normálně od 3 let ale až v září tak ho mám přihlásit na jaře 2014 nebo až 2015?
pokud budeš chtít, aby nastoupil v září 2015, tak stačí na jaře 2015, ovšem mrkni do kritérií, někde je bod i za to, že se dítě hlásilo už vloni ![]()
@AnnaP píše:
2015
@AnnaP píše:
pokud chceš aby šel až od září, tak stačí jít na zápis na jaře 2015. Ale počítej s tím, že ti ho nemusí vzít. A navíc některé školky dávají body za opakované přihlášky, takže bych to klidně zkusila už na tom jaře 2014, za to nic nedáte. Přihlášku vám dají u toho zápisu, tu vyplníte, potvrdíte u dr. a donesete zpátky. Samotný ten zápis je jen formalita, zeptají se na údaje, adresu, tel. kontakt a toť vše. Výsledky o přijetí/nepřijetí nám chodí do 30 dnů meilem. Ale každá školka to může mít jinak.
@Barusak78 Je mi jasný že jsou návaly- proto jsem se i ptala kolik přihlášek můžu dát. V praze je strašně moc školek a i tady u nás jich je hodně. Přímo v naší ulici jednu máme- tam asi spadáme- tam bych nejraději ale dám i jinam…snad to někde vyjde..
@Elilen píše:
@Michaela23 Snad se neptám blbě, ale já myslela, že do školky, nepočítám jesle, mohou jen děti, které dovršily tři roky?
záleží na školce, některé berou od 3let, některé i mladší. U nás je školek dost tak není problém umístit i dítě od cca 2let. V Praze třeba je kolikrát problém umístit i 4leté ![]()
@AnnaP píše:
@Barusak78 Je mi jasný že jsou návaly- proto jsem se i ptala kolik přihlášek můžu dát. V praze je strašně moc školek a i tady u nás jich je hodně. Přímo v naší ulici jednu máme- tam asi spadáme- tam bych nejraději ale dám i jinam…snad to někde vyjde..
Se vsak podivej na stranky te vasi mestske casti kam patrite. Bude tam urcine neco i lonska, tak muzes kouknout. Nekde i pisou kolik bylo prihlasek a kolik prijatych.
U nas treba body za prihlasku uz loni nejsou. My mame naopak, ze k zapisu nesmis. Resp. K zapisu muzou pouze deti, ktere k 31.8.2014 dosahnou tri let.
@Barusak78 Já už koukala, ale nic tam právě není - máme tam jen že přijímací řízení skončilo. Jinak tam není nic. A k řádu tam je, že každá školka má svůj.
@AnnaP píše:
@Barusak78 Já už koukala, ale nic tam právě není - máme tam jen že přijímací řízení skončilo. Jinak tam není nic. A k řádu tam je, že každá školka má svůj.
Aha, tak budes muset pockat do toho cca ledna, unora na dalsi. U nas to je v archivu na webovkach. Tak jsem si zjistila, ze k zapisu pristi rok nejdeme, ze ani nemuzeme, protoze tri mu budou az v listopadu ![]()
@Barusak78 píše:
Se vsak podivej na stranky te vasi mestske casti kam patrite. Bude tam urcine neco i lonska, tak muzes kouknout. Nekde i pisou kolik bylo prihlasek a kolik prijatych.U nas treba body za prihlasku uz loni nejsou. My mame naopak, ze k zapisu nesmis. Resp. K zapisu muzou pouze deti, ktere k 31.8.2014 dosahnou tri let.
ufff, tak to jsem ráda, že u nás to datum bylo do konce kalendářního roku… malá je na začátku září ![]()
Přijímací řízení probíhá většinou na jaře, my měli v květnu, tzn. že v květnu, kdy bude mít 3 roky půjdeš s přihláškou do školky (můžeš jít do více školek - my zkoušeli tři). Případně to můžeš zkusit o rok dříve, ale tj spíš nereálné. My jsme v únoru a dítě mi vzali od 2,5 roku do školky, takže až příští rok v únoru bude mít tři a už chodí. Ale to bylo štěstí, že měli volné místo. Dostali jsme se jen do jedné, ty dvě nevyšly, takže zkusit určitě více. Podáte jen přihlášku a potvrdíte od lékaře, za pár dní jsou výsledky.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.