Školka - kdy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3400
31.10.13 18:33
@janica252 píše:
ufff, tak to jsem ráda, že u nás to datum bylo do konce kalendářního roku… malá je na začátku září :)

Kamarádka má také na začátku září a nemůžou :zed: Ale tady je to fakt jedno, protože tříleté se prostě nemají šanci dostat. Je to na hlavu. A soukromé tu jsou tři. Za celodenní docházku je minimum 10tis :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
6.11.13 13:03

Holky tak jsem psala k nám to spádové školky. Přesně jak jste psaly. Malého mi vezmou až mu budou tři- to znamená přihlášku dát na jaře 2015. A dám jich určitě víc- v Praze to bude asi hodně nabouchané…a co vše se do té školky dává? jen přihláška nebo ještě něco? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
4.1.16 10:29

Dobré dopoledne, synovi budou tři na konci října.

Kdy se dávají přihlášky? Předpokládám, že můžu dát více přihlášek a pak jen informovat ty, co jsme nevybrali?

Chtěla bych malého zkusit dát do školky třeba na dopoledne-dvě, v týdnu už během jara, to už tam musí být přijatý nebo jak to je?

Je bez plen, jí sám, mluví ve větách, ale neumí se obléknout a nemá druhou MMR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32913
4.1.16 10:38

@SarkaLo můžeš dát přihlášku teď, obvykle bývají zápisy v půlce března. Ale záleží na počtu dětí a místě. U nás jeden rok děti narozené od srpna dál nebrali, říjen listopad vůbec, byli v poradniku, kdyby se uvolnilo místo. Loni už místa byla, syn má ve třídě děti narozené na podzim.
Některé školky nemají tolik dětí v okolí, takže místo je i pro mladší.
Očkování stačí první dávka.
Teď od jara to nejde, zápis je na nástup od září 2016.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
4.1.16 10:48

@andelka83 Moc díky za info…Já právě myslela, že by se to dalo domluvit a ze bych ho tam tedy už třeba na jaře nebo o prázdninách dala aspoň na jedno dvě dopoledne, aby si pomalu zvykl…

To má asi každá školka na stránkách, kdy se podávají přihlášky ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
4.1.16 10:55

@SarkaLo Pokud jsi ho chtěla dát už letos, měla jsi jít na zápis minulý rok. Ale stejně by ho asi nevzali. Nevím odkud jsi ale je možné že ti ho nevezmou ani příští rok, třeba Praha asi vůbec. Ale zkus zařídit nějakou soukromou školku a tam ho zkus dávat na zkoušku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
4.1.16 11:00

@Luisiana proc příští rok? Tři mu budou na konci října, tak zápis teď na jaře, nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32913
4.1.16 11:01

@SarkaLo já to zkoušela u nás, měl v době zápisu dva roky, myslela jsem že od tří, od jara by ho mohli vzít. Ale ani omylem. Pokud jsi chtěla zkusit ho dát teď od jara tak jsi měla jít k zápisu minulý rok. Ale na státní školku je to hrozně brzo. Možná se nedostane ani teď, když bude mít tři později než do konce srpna 2016.
Mrkla bych spíše na soukromou, pokud nemají plno, dá se domluvit. Berou mladší děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
4.1.16 11:02

@SarkaLo Ano zápis teď na jaře ale některé školky mají tak plno, že i když bude mít 3 na konci října tak se nedostane. Ale to poravdu záleží kde bydlíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32913
4.1.16 11:03

@SarkaLo tento rok, ono než si člověk zvykne že už je 2016 tak to trvá. Zkus teď zápis, pokud bude místo, říjnového by vzít mohli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
4.1.16 11:03

@andelka83 Mne se poštěstilo, dcerka šla dneska poprvé do školky, 3 bude mít na konci února :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32913
4.1.16 11:34

@Luisiana někde to jde, v tomhle právě záleží na mnoha okolnostech. A zápis jste měli? Že nastoupí ve sk. roce 2015/16? Někdy to šlo, ale do nástupu se platilo školné, i když dítě nastoupilo až v průběhu roku, kolem toho 3 roku. U nás se občas výjimečně povedepovede umístit dítě v průběhu roku, ale většinou berou od září a max. narozené do prosince ( a to musí být hodně volných míst).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
4.1.16 11:37

@andelka83 Ano, na zápisu jsem byla minulý rok. Byla přijata, od září do prosince jsem platila zkrácené školné. Byla jakoby od září regulerně přijatá jen tak nechodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32913
4.1.16 11:41

@Luisiana jj,tak to bývá, když je místo. U nás mi ani nedali přihlášku, jen si nás a jednu lednovou holčičku napsali na zvláštní papír, že kdyby se náhodou uvolnilo během roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin