Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj.....já jsem prvorodička a cítila jsem bublinky už ve 14tt, v 15tt jsem cítila takové táhlé zašimrání až mě to vyděsilo
a prý to bylo ono…pak jsem to cítila ještě párkrát slabounce,ale jinak zase nic…taky se bojim, aby bylo v pořádku-myslela jsem, že když už je to cítit, tak pak v nějakých intervalech pořád ![]()
já jsem prvorodička a pohyby jsem začala cítit snad až ve 21TT
no já u prvního dítěte taky až ve 21tt,ale teď to má být dřív…tak newím…už mě to začíná děsit ![]()
Ahoj, já se taky zeptám, sice koukám, že o rok později:-D. Jem dnes 15+1 tt, ale včera v autě se mi zdálo (když jsme přejeli strašný hrbol na silnici), že mi výrazně cuklo asi 2× v podbříšku, ale ne úplně ve spod. Pak asi za 5 minut znovu a teď ráno také:-). Může to být mimís, případně cítili jste také cukání-jako tik:-D? Necítím, nebo možná nevnímám motýlí šimrání… možná se můj malej jen víc rozčiluje a nelechtá:-D…
ahhoooojj…já myslím,že to můžou být pohyby…
![]()
je krásný to číst po roce…právě teď už mám téměř 8-kilového cvaldu v náručí:-)))
přeju hodně zdravíčka ![]()
Ahoj holky, chtěla bych obnovit tuto diskuzi. Je možné, že jako druhorodička už cítím pohyby. Jsem dnes 14+6. Ale necítím to v podbříšku, ale jakoby na levé straně břicha. Takové občasné zachvění. Nebo je možné, že se tam mrňous někde cpe a mě se třepou střeva, vnitřnosti, nebo něco podobného? Na jíné straně to zatím necítím. Děkuji.
Už jsem trošku nervozní, připadám si a vypadám netěhotně. ![]()
@admenL ahoj, já jsem dnes 40+3tt, jsem prvorodička a vzpomínám, že pohyby jsem cítila už kolem 16-17tt a to se všude píše, že prvorodičky cítí mrňouse až kolem 20tt, druhorodičky dříve, takže je to možné, že jsi cítila pohyby, každá to máme jinak
jinak se netrap, že si připadáš netěhotně, já to měla stejně, v 5.měsíci jsem byla na plese a nikdo na mě nic nepoznal, žádné bříško, ale to přijde ![]()
Ahoj holky, já jsem taky prvorodička (22tt) a pohyby vnímám asi tak od 18tt. Nejdříve jsem myslela, že jsou to „větry“, ale pak se to stupňovalo a jaksi jsem nikudy „neucházela“
, tudíž mi docvaklo, že je to ONO
Ale nečekala jsem to, myslela jsem, že jako plnoštíhlá si na to budu muset počkat dýl.. I když je fakt, že muž ani já to zvenku na břiše ještě necítíme - špek se ještě dostatečně nenapnul ![]()
Ahoj, koukám, že tu dlouho nebyl žádný příspěvek. Také se chci podělit.. Jsem 16.týden a furt nic. Jediné ci cítím je to, jak mi kručí v žaludku
to je celé. těším se, až ucítím první pohyb ![]()
Ja u prvniho v 15tt, u druheho v 17tt a u tretiho na samotnem konci 19tt.
A vcil mudrujte.
![]()
Takové ty bublinky někdy kolem 17 tt a kopaneček ve 21 tt, jsem prvorodička.
Já jsem asi poleno, ale jsem v 17t a necítím nic
A vzhledem k tomu, že už mě přešly nevolnosti, tak vůbec nevím, že jsem těhotná ![]()