Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím Vás, chtěla bych poradit, jsem v 31tt a už pár týdnů se mi občas nad ránem stane, že se probudím úplně mokrá (zpocená), mám mokré pyžamo i peřinu a musím se jít převléct. přitom máme v ložnici dost zimu - kolem 18 stupňů a vždy otevřené okno. není to pokaždé, ale párkrát do týdne určitě. máte s tím někdo zkušenosti? mám se raději poradit s lékařkou nebo je to normální??? moc díky za pomoc…
mám to naprosto stejně, topení už máme několik týdnů v ložnici vypnuté, přítel je z toho na prášky, že je mu zima (no, pravda, dnes v noci bylo -30, žijeme ve Finsku), ale já se stále budím mokrá od hlavy až k patě.. bohužel, prý to normální je ![]()
A co teprve po porodu ![]()
Ale pak se to postupně vrátilo do normálu ![]()
tak to jste mě uklidnily, děkuju, já už jsem našla na netu, že by to mělo být normální, ale chtěla jsem se ujistit, že v tom nejsem sama ![]()
manžel furt nadává (v legraci), že v té ložnici jednou všichni umrzneme (spíme ještě se psem a musíme ho v pelechu přikrývat a dávat mu svetr, jinak se třepe
) a já jsem zpocená jak myš…
S tím, že po porodu je to ještě horší, je to bohužel tak - připrav se na to, že tohle je slabý odvar ![]()
Než se tělo vrátí k normálu, propotíš se k sousedům. Já spala na osušce, na sobě slabou deku, na ní silnou - a stále jsem se převlékala a měnila ty deky, abych nenastydla. Klidně 3× za noc. Je to hodně nepříjemné, ale má to hodně z nás, takže to tě může aspoň uklidnit. Byla jsem i na endokrinologii, zda to není díky štítné žláze… a nebylo. Spravilo se to nakonec samo.
buď naprosto v klidu, byla zima, já v 36tt a chodila jsem v tričku - byl konec listopadu, lidi si klepali na čelo, ale mě bylo příšerný vedro a ještě jsem byla zpocená
, po porodu mi je pořád teplo a už je to víc jak rok a nekojila jsem.
Mám to samé.. zpocená jak myš.. v ložnici vypnuté topení.. je tam cca 16st. Manžel se klepe zimou a raději spí chudák v obýváku na gauči..
![]()
Jojo jak píšou holky, měla jsem to po obou porodech, kdy začalo kojení, dokud se nesrovnaly hormony, tak jsem byla věčně slitá a během noci se několikrát přeslíkala, protože mi pak byla zima.
Postupně se to upravilo samo.
Jo, mě je taky furt horko, a přítel je děsnej zmrzlík, tak je to těžký… už spím vždycky tak, že mám deku hozenou jen tak přes záda a pod nohama, vždycky nenápadně dojdu otevřít okno, pak se vzbudí chlap, zavře ho, a takhle se střídáme do rána. ![]()
Ahojky přidávám se, ted sem 36+2 a od cca 33 se potím každou noc. uplně durch. ted sem se zpotila i při odpoledním slofíku a to tu větráme v ložnici nonstop. taková nonstop koupel ![]()
Ahoj všem. Jsem ve druhém měsíci a mám stejný problém, poslední dobou se často probouzím úplně zpocená. Jen mě zajímá v prvním trimestru by se žena měla vyhýbat horku nebo vysokým teplotám, že to dítěti nedělá dobře. Nemůžou být tyhle nocni návaly horka spojené s pocením pro dítě v prvním trimestru nějak nebezpečné? Usínám v chladné místnosti, ale probudím se až už jsem úplně durch. Nemám s tím zkušenost a neznám to, proto se ptám. Děkuji.
@Mysha28 ahoj jsem taky v prvním trimestru a potim se v noci jako prase někdy víc někdy min… podle mě je to hormonalni změnou (s pocením jsem měla problém vždy i před MS) četla jsem ze muže být nebezpečná teplota nad 38 což si myslím ze během nočního pocení takhle nevyskoci
tak snad to bude OK ![]()
Ahojky, mám taky s tím zkušenost, ale až ve třetím trimestru. A je to teda brutální. Pocením se tělo naopak ochlazuje, takže bych se nějakého přehřátí nebála…
A já už mám 2,5 roku od druhého porodu a pořád se mi stává že se v noci probudím mokrá. Třeba dneska v noci mě to neprobudilo, ale když jsem si svlékla triko na spaní, tak jsem cítila, že je propocene..taky netopime v ložnici, před spaním větrám..a minimálně jednou týdně se mi to stane 🤷