Výpočet týdne těhotenství po IVF

1175
14.2.11 12:46

Výpočet tt po IVF

Snad mi dokážete pomoci s otázkou - jak se vypočítávají tt po umělém oplodnění? Je to klasicky od prvního dne poslední menstruace (i když byla uměle vyvolána) a nebo se bere v potaz punkce folikulů=ovulace a transfer embria? :think: Díky za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17359
14.2.11 12:48

ovulacia plus dva tyzdne. cize ak si od punkcie 3 tyzdne a dva dni, tak si 5+2 tt- siesty tyzden,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
14.2.11 13:01

Ach ta matika :lol: Ještě že mám ten rozpis z kliniky. Punkci jsem měla 17 den. A od punkce jsem 1týden a 3dny. Takže 3+3tt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
14.2.11 13:03

ano, presne tak :palec: dnes si vlastne 10 dpo, tak gratulujem :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5577
14.2.11 13:05

Den odběru(OPU) jsi konec druhého týdne těhotenství :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10120
14.2.11 14:24

no já jsem po IVF a termín porodu je mi počítám podle poslední MS

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
14.2.11 14:41
Škurpice píše:
no já jsem po IVF a termín porodu je mi počítám podle poslední MS

ak si mala punkciu 14 dc, tak je to jedno, ak skor alebo neskor, tak je to rozdiel.

tyzdne tehotenstva je skutocny vek plodu (cize od oplodnenia) plus kozmeticke dva tyzdne.

ked to baby rataju od ms a mali napr. ovulaciu az 30 dc, tak sa potom vecne divia, ze preco im to nevychadza :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10120
14.2.11 14:46
no neměla…a co vím, a jsem ve spojení i s ostatními po IVF, počítá se to tak…ale třeba jsi odbornice přes IVF a víš to mnohem líp…já důvěřuju mému Dr. a on je velká kapacita v tomto oboru
soldi píše:
Škurpice píše:

ak si mala punkciu 14 dc, tak je to jedno, ak skor alebo neskor, tak je to rozdiel.

tyzdne tehotenstva je skutocny vek plodu (cize od oplodnenia) plus kozmeticke dva tyzdne.

ked to baby rataju od ms a mali napr. ovulaciu az 30 dc, tak sa potom vecne divia, ze preco im to nevychadza :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
14.2.11 14:54

skurpica, nie som odbornicka cez IVF, ale ratat viem celkom dobre :wink:

cisto logicky: vek plodu je dany dnom oplodnenia, ked nebolo vajko oplodnene, tak plod nebol, to hadam suhlasis.

kedze sa cyklus berie, ze ovulacia je na 14 dc, tak sa k tomu vzdy pripocitavaju dva tyzdne.

ak mas ovulaciu miesto 14 dc napr. 28 dc a budes pocitat tyzdne od prvej ms, tak Ti logicky vyjde plod o dva tyzdne starsi ako je v skutocnosti. cize podla ms budes v 7tt, ale v skutocnosti len v 5tt, cize na sone nebude srdiecko= stres ze nie je este srdiecko.

pokial je rozdiel dva tri dni ako to ma zakladatelka, je to jedno, ale ak su to dva tyzdne, tak to je vacsinou problem.

ked si pozries aj zahranicne stranky a fora, tak tt sa vacsinou sleduju podla veku plodu (ovulacie) a nie podla dlzky tehotenstva (ms). skutocny vek plodu a den TP je najpresnejsie stanoveny podla sona v 12tt.

ale ako som pisala, dva tri dni, nehraju ziadnu rolu, 10 dni a viac uz ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10120
14.2.11 14:56

no, počítat umím taky velmi dobře…

jen jsem napsala, jak to mám, protože jsem po IVF…nepotřebuju studovat tisíce stránek na netu…
soldi píše:
skurpica, nie som odbornicka cez IVF, ale ratat viem celkom dobre :wink:

cisto logicky: vek plodu je dany dnom oplodnenia, ked nebolo vajko oplodnene, tak plod nebol, to hadam suhlasis.

kedze sa cyklus berie, ze ovulacia je na 14 dc, tak sa k tomu vzdy pripocitavaju dva tyzdne.

ak mas ovulaciu miesto 14 dc napr. 28 dc a budes pocitat tyzdne od prvej ms, tak Ti logicky vyjde plod o dva tyzdne starsi ako je v skutocnosti. cize podla ms budes v 7tt, ale v skutocnosti len v 5tt, cize na sone nebude srdiecko= stres ze nie je este srdiecko.

pokial je rozdiel dva tri dni ako to ma zakladatelka, je to jedno, ale ak su to dva tyzdne, tak to je vacsinou problem.

ked si pozries aj zahranicne stranky a fora, tak tt sa vacsinou sleduju podla veku plodu (ovulacie) a nie podla dlzky tehotenstva (ms). skutocny vek plodu a den TP je najpresnejsie stanoveny podla sona v 12tt.

ale ako som pisala, dva tri dni, nehraju ziadnu rolu, 10 dni a viac uz ano.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
14.2.11 15:01

skurpice, jasne, ja sa nehadam, len rada veciam rozumiem :wink: neberiem slovo doktora ako svate, kedze je to clovek ako ja a tiez sa moze mylit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2397
14.2.11 23:27
Škurpice píše:

přesně tak!!Datum punkce a datum transferu je pouze jen a jen pro tvoji orientaci,ale nejdůležitější je první den poslední MS-jsem též po IVF :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2415
14.2.11 23:35

Jsem taky po IVF a má gyndařka, teď posledně v porodnici na kontrole a i v CARu samotném mi řekli, že se u IVF datum porodu podle data poslední menstruace neurčuje. Řekla jsem jim datum transferu, oni vzali jakési kolečko a tam si to nastavili a hned věděli datum. Liší se od data podle pm asi o čtyři dny, což je nic. A souhlasí i s datem podle ultrazvuku. Tak asi co doktor, to názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5577
15.2.11 09:41

Tak já měla napsané v překladpvé zprávě od Dr z CARu,že těhotenství se počítá od OPU a to je ten konec druhého týdne těhotenství,ale je fakt,že kdykoliv jsem byla na kontrole tak se mě ptali kdy byl transfer.No a pak si vyber,hlavně ať je vše vpořádku. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
15.2.11 14:52

Hm, tak vidím že je tu vášnivá diskuze :-D A to jsem chtěla vědět výpočet tt jen kvůli tomu, jestli mám trvat na Štěpánce a nebo vybírat jiné jméno pro holčičku.
Ale co, ještě není nic jistý, testík si dělám až za týden… Hlavně aby to dopadlo na // a aby bylo mimčo zdraví :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí