Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,chtěla bych se zeptat. Poslední měsíčky jsem měla 20. září 2010 . Nyní jsem ve 20+4tt. Otěhotněla jsem před menstruací nebo až po? Nejsem schopna se nějak dopočítat,nějak mi to nevychází
.Díky
Ahoj, 20+4 mas spocitano od dr? Podle UTZ nebo podle data posleni MS. Versinou se pocita podle data posledni MS a pak se muze trosku upravit dle utz ve 12tt. Prvni tydny - 1 a 2. tyden vlastne ani nejsi tehotna. V dobe predpokladane MS, ktera uz neprijde, jsi tedy 4tt nebo 5tt. Termin ti teda vychazi nekdy po 20.6. 2011. Otehotnela jsi teda po sve posledni menstruaci. Rika se, ze tehu trva 9 mesicu, ale v podstate rodis v 10. mesici
Snad to rikam dobre a pochopila jsi
V podstate to neni dulezite, dulezite je, ze jsi tehu a uspesne v polovine ![]()
mám to podle poslední menstruace.termín porodu mám 7.7. tak proto mi to nevychází
tak to je divne - jak dlouhy mas cyklus? Kdyz zadam do kalkulacek porodu tvou posledni MS tak mi vychazi na 27.6. 2011 ( pri 28 dennim cyklu)
a pokud bys mela termin 7.7. pak nemuzes byt 20+4 ale 19+3 takze bud jeden nebo druhy udaj mas spatne, nebo termin porodu neni spocitany dle posledni MS.
No,tak to bude asi tím,že mám neprav. měsíčky, někdy mívám měsíčky až po 4-5týdnech. Ale právě jsem měla ty posl. toho 20.září a nějak mi ten termín porodu nevychází
v kartě mám napsáno,že jsem 20tt. a termín porodu dle poslední menstruace
No 28 dni jsou 4 tydny. Pokud vim, tak gynekologove moc delku cyklu v uvahu neberou, me se na to teda nikdy nikdo neptal, kdyz mi vypocitavali termin porodu.
Jedine, ze termin porodu ti upravili prave podle toho ultrazvuku a mas tedy mimi mensi, to znamena, ze jsi otehotnela a ovulovala pozdeji v cyklu po te MS 20.9.
Prave ten ultrazvuk v 11. nebo 12 tydnu je co se velkosti mimca tyka nejpresnejsi, a gyndr. nekdy podle toho muze upravit termin porodu, ktery byl puvodne vypocitany dle posledni MS.
Ale jestli ti jde o to, jestli jsi otehotnela po nebo pred 20.9.2010 tak at mas termin 27.6. nebo 7.7. tak to bylo po tehle MS.
podle terminu posledni MS mi to vypocitalo tohle
Pokud je datum poslední menstruace 20.9.2010 :
# Nejvyšší pravděpodobnost otěhotnění byla kolem 3.10.10 # Pokud jsi těhotná, jsi přibližně v 20 týdnu a 6 dni # To znamená, že jsi v druhém trimestru # Ideální datum porodu je 27.6.2011 # Normální datum porodu bude mezi 13.6.11 az 11.7.11 # Do porodu zůstáva přibližne 19 tt. # Konec 1. trimestru a začátek 2. trimestru: 19.12.10 # Konec 2. trimestru a začátek 3. trimestru: 28.3.11
Takze to nejak nesedi.. pokud by jsi mela termin porodu 7.7. tak to hodi tohle:
# Nejvyšší pravděpodobnost otěhotnění byla kolem 13.10.10 # Pokud jsi těhotná, jsi přibližně v 19 týdnu a 3 dni # To znamená, že jsi v druhém trimestru # Ideální datum porodu je 7.7.2011 # Normální datum porodu bude mezi 23.6.11 az 21.7.11 # Do porodu zůstáva přibližne 20 tt. # Konec 1. trimestru a začátek 2. trimestru: 29.12.10 # Konec 2. trimestru a začátek 3. trimestru: 7.4.11
Jinak nevim ![]()
aha,tak možná to tak je,ale spoustu holek má v kartě zapsány dva termíny, podle poslední menzes a ultrazvuku. … já mám právě jen ten jeden a to podle té menzes.
http://pregnancy.about.com/…pregcalc.htm
http://www.babyweb.cz/…-porodu.aspx
treba tady, kdyz das 35 denni cyklus, tak TP vyjde 4.7., takze jsi mela proste delsi cyklus.
Jestli se te dr. ptal, jak dlouhy mas cyklus a ty jsi rekla, ze 38 dni, tak pak by mu vyslo 7.7. (ovsem pak nevychazi 20+4) Jinak 20. tyden je 19+
ale pokud máš zapsáno 20 týden, můžeš klidně být 19+3 a pak ti to vychází.19+3 je 20 týden, taky mám v průkazce vždy napsaný týden, ve kterém zrovna jsem. pokud bys byla 20+něco - už je to 21 týden.