Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
mám takový menší problém s piercingem v pupíku a zajímalo by mě, jestli někdo řeší to samé. Piercing mám už asi 10 let a nikdy jsem s ním neměla žádné problémy. Teď jsem v 6. měsíci a počítám s tím, že až mi fakt vyleze pupek, tak si ho vyndám. Ale už pár dní mám jednu dírku nějakou zanícenou, červenou, když o piercing zavadím, zabolí to. Zkoušela jsem slanou vodu a heřmánkový čaj, ale ani jedno nepomohlo. Vyndavat ho teď nechci, protože co si pamatuju z instrukcí po zavádění, v téhle situaci by se vyndavat neměl, právě až to bude zahojené. Nemáte někdo tipy, co by mohlo pomoct? A také by mě zajímalo, v kolikátém týdnu jste se vyndaly piercing z pupíku vy:)
Příspěvek upraven 15.02.11 v 11:51
ahojky, piecing mám taky v pupíky ale to co píšeš jsem nikdy neměla. jinak tu poslední větu jsem nepochopila myslíš kdy jsme vyndali piecing z pupíku? jesi jo ,tak já v 5 měsíci, ale vždy jsem to jednou týdně projela aby to nezarostlo, a hlavně tam mám trošku jizvu jak se to břiško zvětšovalo tak nad piercingem - a to mám jinak bříško bez jediné jizvy, jen zrovna tu se udělala ale ani ne 1cm dlouhá. možná bych to ani nevyndávala ale doktorovi se to nelíbilo že ho mám
ja jsem vyndavala v polovine prviho tehotenstvi, po porodu jsem chtela opet nandat, ale uz k tomu nikdy nedoslo
asi uz mi na tom nezalezelo, mela jsem jine zajmy ![]()
ahoj ja ho vyndala,asi ve tretim mesici..v pohode akorat mi ta dirka jakkdyby zarostla,ale zase jsem ji tou nausnici propichla.a ze zacatku me taky bolel a mela jsem to zarudle tak jsem pouzivala jen vodu se soli tak trikrat denne a po tydnu to preslo..
Piercing jsem si nechala vyndat ve 4.měsíci. Problémy jsem neměla, takže to neporadím.
ten samej problém.
Vyndala jsem naušnici (taky po 10 letech) už na konci 4. měsíce (ne že by překážel, ale začalo mi už lehce vystupovat břicho, tak se mi to přestalo líbit). Trošku se to zanítilo - namazala jsem to černou mastí Ichtyol. Za 2 dny vše ok.
tu černou mast určitě vyzkouším, dobrý nápad, díky za tip!:)
Čauky piercing sem si vytáhla cca. ve 4 měsíci a sem tam ho tam jen prostrčím aby to nezarostlo, sice mě to nebolí ale červené to mám celou dobu…po každém koupání si mažu celé břicho a příjde mi že se to trochu zklidní
ahoj,
já mám piercing v pupíku už 10 let,u prvního těhotenství jsem ho sundala až před porodem
pupík mi nevylezl…teď jsem v 16tt a nemám ho,ale už od léta…nezaroste to…chtěla jsem si ho dát zase až na léto…ale když čekám mimi,tak už asi ne…o prázdninách jsem s tím totiž skončila na chirurgii.......natrhla jsem si to v noci o prostěradlo…a udělala se mi tam pod kůži taková koulička…tak mi to čistili…joooo a doktorům můj piercing nikdy nevadil ani na uz…až jedné strašně protivné doktorce v Brně na 3D uz…takže mi to tam manžel montoval,pač já měla gelový nehty..:-)
ale pokud ti to dělá nějaké problémy,tak bych neriskovala nějaký zánět..... ![]()
Já to měla dost podobně. Vyndala jsem ho až ke konci 7. měsíce cca, to už měl můj Dr. fakt řeči
Taky mi ke konci malinko zahnisával, měla jsem červené, podle mě od toho, jak jsem měla větší a věší břuch a různě jsem si tím zavázela o věci. čistila jsem to lihem a časem se to spravilo. Zkus ještě řepík a kdyžtak framykoin, ale to až v nejhorší fázi. Nandala jsem ho hned po příchodu z porodnice a úplně v pohodě.
Ahoj tak mě se stalo něco trošku podobného kolem 20tt mě začalo bolet jakékoli dotknutí piercingu vrchní dírku jsem měla začervenalou a nic nepomáhalo, nakonec jsem naušničku vyndala a vše se zahojilo samo. Jo a po porodu jsem piercing vpohodě nasadila zpět (no trošku „prošťuchnout“ to chtělo, ale nic dramatického)
Ja jsem ve 27tt, piercing mam skoro 7let, a zadny problem, porad ho mam, teda kdyz jdu na kontrolu tak ho vyndam.. ale jinak zadny problem, nesvedi, necervena, nic, vse v poradku..
Ahojky, já ho vyndala kolem pátého měsíce, teď to mám kolem takové červené, snad pak půjde znovu nasadit… jinak problémy, co popisuješ, jsem neměla, tak v tom neporadím…
a znam holky, co meli piercing cele tehu, jen na porod si ho vyndali ![]()
Monny89 píše:
a znam holky, co meli piercing cele tehu, jen na porod si ho vyndali
Taky jsem o takových slyšela, já ani nevím, proč jsem ho vyndala tak brzy ![]()