Pohyby 26.týden - Placenta vpředu

luciieS
6.8.25 18:18

Pohyby 26.týden - Placenta vpředu

Ahoj holky, dneska jsem 26+4 a mám placentu na přední straně.
Jak jste v tuto dobu vnímaly pohyby? Moje malá je některý den divoká, že mám i pocit jakoby chtěla už hledat východ a pak se na několik dní umlčí a sotva o ni vím a můžu dělat co chci, ale silný a zřetelný pohyb nevyvolám - spíš jen takové třeba jemné ťuknutí nebo jen občasné převalení.
Jak jste to měly vy? PS. ve 24+3 jsem byla u mojí gyno kvůli pohybům, jelikož jsem je špatně cítila a tehdy mi řekla, že na silné a pravidelné pohyby bylo ještě brzy, teď má ale dovolenou a zástup nemá a tak mi nezbývá nic jiné než porodnice pro případ nouze, ale pohyby cítím každý den, jen někdy víc a někdy míň.
Tak nechci panikařit a proto prosím názor už zkušenějších :nevim: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11850
6.8.25 18:24

Já jsem měla placentu vepredu v druhém těhotenství a pohyby jsem cítila sice později než u prvního (kolem 20tt) ale zato od té doby každý den, pravidelně i když třeba o něco slaběji než u první…dokud mimino nepovyrostlo takže mě kopalo pak pod zebra…
Neteř měla taky vpředu a to hned u prvního mimina a říkala že celou dobu žádné extra pohyby necítila…jen takové jako šoupání, otírání zevnitř…ale kopance a šťouchani vůbec…u druhýho pak byla dost překvapená jak to může kolikrát i zabolet 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.25 20:16

Pohyby jsem cítila slaběji. Jednou jsem den necítila nic (cca konec 6. měsíce), vyplašila se a šla kvůli tomu na pohotovost. Vše bylo ale v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
luciieS
6.8.25 20:36

Já třeba pohyby vidím zvenku na bříšku - jak mi bříško poskakuje, ale abych je cítila fyzicky, to téměř ne. Moje dr mi k tomu vlastně ani moc neřekla, takže spíš jen to, co jsem si o přední placentě vyčetla a i to se v mnoha věcech rozchází.
Určitě i hraje velkou roli to, jak je malá otočená a v jaké poloze si zrovna odpočívá. U prvního těhu placenta normálně vzadu, takže je tohle všechno teď pro mě úplně nové :zed: :think:

• Citovat
  • Upravit
luciieS
6.8.25 20:39
@Anonymní píše: Více

Jeden den ji cítím silně, že jsem až překvapená jak silná už je a pak najednou jak říkáš, den ani ťuk. Tak se snažím čekat jestli se ozve a alespoň něco malinkého se tam ozve a pak druhý den zase řádí :)

• Citovat
  • Upravit
luciieS
6.8.25 20:41

@Vladusxx
Já jí cítím také každý den, ale je to pro mě docela stresující když jeden nebo dva dny je jako divoška a pak další den čekám na sebemenší a slabší ťuknutí.
včera byla naprosto klidná, že jsem už manželovi brečela s prosbou o pohotovost, protože celý den naprosto nic, a on řekl ať počkám a naštěstí se okolo půlnoci nejspíš přetočila a strašně dlouho mě nenechala spát jak divoká a silná kopnutí mi posílala. :lol:

• Citovat
  • Upravit
1419
6.8.25 21:08

Obě těhotenství jsem měla placentu vepředu. Jednou nízko a jednou vysoko položenou. U toho nízko položeného jsem fakt celé těhotenství necítila téměř nic. Na břiše to poznat bylo jen velmi jemně a byly dny, kdy nebylo téměř nic. Každopádně jsem zjistila, že nemá ráda studené pití a když ležím na levém boku, takže jsem jí pokaždé potrápila, aby mě alespoň ťukla.

U druhé to bylo mnohem stabilnější, ale i tak jsem měla třeba i den, půlden, kdy jsem necítila nic nebo jen nějaké velmi jemné náznaky.

Obě jsou naprosto v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11850
6.8.25 21:13

Pokud delší dobu nejsou pohyby obecně se doporučuje vyzkoušet : sníst nebo vypít něco hodně sladkého - rychlými cukry, vypít na ex půl litru studené vody, měnit polohy -sed/lehstoj, chvíli chodit po schodech nebo si udělat pár dřepu si kočičích hřbetu…to by mohlo mimčo vyburcovat k nějaké činnosti..sama za sebe musím říct že dcera hodně reagovala na to studené nebo sladké, syna zas vyburcovalo když jsem si sedala a vstávala z gauče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8014
7.8.25 02:43

U obou těhotenství jsem měla placentu vpředu. U prvního s dcerou jsem pohyby nic moc necítila ani pomalu před porodem (možná to bylo povahou dítěte že bylo klidnější a byla tedy víc stočená do zadu k páteři) u druhého se synem jsem cítila pohyby normálně a poslední 2 měsíce před před porodem jsem pak měla dokonce pocit že mi tim břichem chce projít ven. Ono to bude hodně individuální ale u obou jsem kolikrát nějakou dobu pohyby necítila nebo jsem si vůbec nebyla jistá jestli jsem je během dne cítila když jsem něco třeba dělala, a kolikrát na vyzkoušení pohybu nepomohlo nic ani sladké ani studené prostě nic, když jsem potřebovala ani hni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luciieS
7.8.25 18:43

Tak nás dnešní strach dohnal ke kontrole v nemocnici, jelikož má moje gyno dovolenou až do příštího týdne. :roll:
Sestřička byla milá a empatická a když jsem řekla že jsem na konci 26. týdne tak řekla že zkusíme natočit ozvy, ale že je na ně příliš brzy a že buď nebudou slyšet a nebo jen velmi slabě. Nakonec po přiložení sondy silné a hlasité ozvy, až byla sama dost překvapená. Dr udělal utz a zjistil, že se maličká přetočila zády ven, hlavičkou dolů a nožičky směřují k levé straně do placenty a proto pohyby buď vůbec necítím a nebo velmi málo. Také dodal, že je to pěkný kus ženské a má tam málo místa na akrobatické kousky jako v předchozích dnech a týdnech. :zed:
No budu tomu věřit a dám holčičce její čas. Asi to bude lenoch nakonec. Celou dobu co ji kontroloval si „papala“ ručičku a neobtěžovala se pořádně pohnout ale vše je v pořádku. :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky