Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chci se zeptat. Kd yjste začali cítit pohyby? Nemyslím tím, takové to hemžení v bříšku,ale jako opravdový a zřetelná pohyb. Já jsem na začátku 25 tt a pořád cítí jen občasné hemžení. Tak jen chci vědět názory, kdy se mám začít bát.
Díky moc. ![]()
Ahoj Jani, ![]()
pohyby jsem začala cítit tak v 19 tt. To kopání, jak píšeš, o týden později. U obou dětí.
A čeho myslíš- se bát? ![]()
Jitka
No já nevím čeho, třeba jestlije všecko OK
Poradnu mám až 29.6.2010 do té doby tam moje Dr. není, tak jen pro informaci, kdy se začít bát, jestli je vše vpohodě.Příjde mi to už celkem dost dlouho, abych nějaký kopanec pořádný cítila. A nic. ![]()
Ahojky,
já začala cítit opravdové pohyby - teda myslím to kopání a žďouchání, jak říkáš, asi ve 20.tt. Malá je tam umístěná hodně šikovně, takže cítím opravdu každej její sebemenší pohyb
Určo se ničeho bát nemusíš, některé těhulky cítí jen takové to hemžení hooodně dlouho, moje mamina prý se mnou opravdový pohyby moc necítila a jsem úplně v pořádku
Začala pohyby cítit až v druhém těhu. Tak se neboj, mimi je určo v pořádku ![]()
Ahoj. U Anežky jsem POŘÁDNÉ pohyby necítila skoro vůbec. V bříšku byla lenoch prakticky až do porodu (zato teď..
). Maruška kopala od začátku mnohem víc (častěji i znatelněji), poprvé to bylo v 16.tt a ty silnější o pár týdnů později. Neboj, ono taky záleží na miminku, některá kopou víc, jiná míň. A taky na tvé postavě (já jsem trochu objemnější
).
Záleží i na tom,jak je mimi v bříšku uložené.Takže neboj,hlavně když cítíš,že tam je.Moje kamarádka říkala,že skoro celé těhu nic moc necítila a já ty pořádné kopance cítila tak od 26týdne. ![]()
No já i to hemžení začala cítit nějak pozdě podle mě. Asi je to tak jak říkáte, že je nějak divně umístěné a já jí prostě moc necítím. Jen občas jak by se převalila nebo otočila a pak zase nic. POřád spíše řekám na ten pohyb jak některé holky říkají, že dostali pořádný kopanec do žeber apod.
Já mám dneska termín a malý mě pod žebra nikdy nekopl a to je hlavičkou dole.Spíše se tam mlel a dělal mexické vlny.Těď už má málo místa,takže se jen protahuje a občas mi vyleze na boku bříška nějaká boule a hlavou mi tlačí na močové cesty.Takže každý to má fakt jinak.Tak ať jste i s mimi v pořádku ![]()
To je u každé mamky jinak. Tedˇ u Ondry to bylo sem tam, protože byl veliký spáč.
I na budíku spal a musely ho budit trumpetou.
Neboj, mimi Ti dá vědět, až to bude nutné.
A strach pust z hlavy, atˇ nenakazíš malou. Vnímá Tvoje pocity.
Držím
![]()
Jitka
Díky moc ![]()
Asi máte pravdu. Je to individuální. Počkám do poradny 29.6. a jak ani do té doby nic, řeknu to Dr. A uvidíme.
Moc děkuji ![]()
Jancoo, říká se, že u druhýho dítěte jsou pohyby cítit dřív a víc. A já je necítila skoro vůbec. Malá byla tak malinká, že když kopla, tak já o tom nevěděla, občas jsem cítila jen šimrání. Ty nervy od poradny k poradně byly příšerný.Asi byla i líná. Byla jsem zvyklá od první dcery na šílený kopance, ale ta byla hodně divoká, např se otočila z KP v den porodu na hlavičkou dolu. Takže se zbytečně nestresuj
Jancoo, u kazdeho je to individualni, bud v klidu, hlavni je, ze pohyby citis,i kdyz jen prevalovani, myslim si,ze pozdeji budes rada, kdyz nebudes mit nacutnuty zebro ![]()
Ahoj holky, jsem poprve tehotna tak i docela teď vystrašená.Tak prosím o radu nebo co si o tom myslíte.Jsem v 26tt a od včerejška jsem malou cítila strašně malinko, přijde mi to divné, protože malá od 20tt kope jako blázen a najednou nic, možná to nic není ale jen bych chtěla vědět co si o tom myslíte prosím. ![]()
Prvotěhulko,
to je normální, Ty taky někdy spíš, nejsi pořád aktivní. Snaž se myslet na to, co děláš celý den, potom si uvědomíš, jak se má miminko v Tobě.
Třeba jsi se bála, že se dětátku v Tobě něco stalo, no a ono se na to napojilo- na špatné myšlenky a proto se nepohybuje. Budˇ štˇastná a brzy to přestane a začne se pohybovat.
Držím
![]()
Jitka
jjelena píše:
Jancoo, říká se, že u druhýho dítěte jsou pohyby cítit dřív a víc. A já je necítila skoro vůbec. Malá byla tak malinká, že když kopla, tak já o tom nevěděla, občas jsem cítila jen šimrání. Ty nervy od poradny k poradně byly příšerný.Asi byla i líná. Byla jsem zvyklá od první dcery na šílený kopance, ale ta byla hodně divoká, např se otočila z KP v den porodu na hlavičkou dolu. Takže se zbytečně nestresuj
Děkuji, trošku jsi mě uklidnila ![]()
Ale i tak, jsem prvorodička a takj sem nějaký ten pohybeček cítila až pozdě, teda aspoň si to myslím. Bylo to někdy kolem 22-23tt ale taky jen nic moc.Pak občas večer jsem cítila jak se převalí.Ale poslední dobou už zase nic moc.Včera jsem se večer snažila jí trošku probrat masírováním bříška, a myslím že nějaké minimum jsem zní dostala,ale zase jak říkám, nic moc.Tak čekám a čekám a čekám … ![]()
Nemůže to třeba být tím,že už je velká?Že má cca 30 cm???