Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, potřebovala bych radu… jsem v 30+6tt a cítím pohyby miminka, ale jinde, než je asi normální. Přes den, ale i v noci cítím malou v bocích. Když se protahuje, tak vidím i ručičky a nožičky, jak se mi napínají příč břichem a strašně to bolí
. Na kontrolu jdu už v úterý, ale moc se bojím, co mi doktor řekne… třeba že jsme napříč… a co když se pak neotočí? ![]()
Ja jsem mela dceru pricne, otocila se mi 3 dny pred porodem, narodila se s nozkama jako by lezela koncem panevnim - do M jak zabicka. Ale v bocich jsem mela jen boule - hlavu, zadek, koncetinama vrtala v zebrech. Druhou dceru mam uz dlouho hlavickou dolu a v jednom boku mam jasne hmatatelne nozicky, zadeckem je pod zebrem a ruce citim asi dole u kycli.
A když je mimi příčně, tak může být i normální porod? Já nechci na císaře… Ani nevím, jestli je malá příčně, ale podle těch pohybů mi tak přijde. Hlavně kažá mluví o kopání do žeber a u mě nic… všechno s mi odehrává vespod bříška ![]()
Když se neotočí, a zůstane napříč, tak ti jednoduše naplánují císaře, neboj se ![]()
U Kdyby se do porodu neotocila, tak by museli udelat cisare. Ale ted je brzy se tim znepokojovat, pokud je opravdu pricne, tak ma porad dost mista se otocit - rodila jsem ve 35.tydnu a v tom se mi i dcera otocila. Vem si, ze i mimi koncem panevnim se zvladne klidne ve 36.tydnu otocit a to to ma jeste o kus cesty navic
pockej na ultrazvuk a nech si od doktora popsat, jak tam prcek lezi, mne presne rekl, co ktera boule na mem brise je
pod zebry citim ted jen ten zadek a delohu, kopani ne.
No já se právě bojím toho císaře
já si strašně přeju rodit normálně… chci u toho zrození být ![]()
moc děkuju za uklidnění
takže je třeba možný, že se chtěla otočit, ale dala si prostě pauzu v půli cesty
… to je dobrý ![]()
@tynka07 píše:šance, že se otočí, je veliká, podle mě určitě nad 90 procent. ale kdyby náhodou ne, tak plánovaný císař se dělá většinou jen ve spinální anestezii, takže bys miminko viděla ihned po porodu
No já se právě bojím toho císařejá si strašně přeju rodit normálně… chci u toho zrození být
díky bohu, alespoň za to… moc děkuju
, hned se mi bude líp spát ![]()
@tynka07 píše:moc děkuju za uklidnění
takže je třeba možný, že se chtěla otočit, ale dala si prostě pauzu v půli cesty
… to je dobrý
Tak díky bohu jsme v pořádku a hlavičkou dolů. Jenom je prý trošku aktivnější
ale tak to by souhlasilo, jestli bude po mě
… ale i tak, děkuji vám ![]()
Holky, oživuji,
Jsem 33tt a fakt by mě zajímalo jak tam to mrně leží.
Břicho nemám nic extra, zato když si lehnu na záda nebo levý bok, začne mi teror v podobě boulí v pravém boku ![]()
Je tam chudák asi nějak napasovaná. Hlavou je dolů…
Taky jste to tak některá měla? Břicho nic moc ale v boku plno? ![]()
@Oříšek89 píše:
Holky, oživuji,
Jsem 33tt a fakt by mě zajímalo jak tam to mrně leží.Břicho nemám nic extra, zato když si lehnu na záda nebo levý bok, začne mi teror v podobě boulí v pravém boku
Je tam chudák asi nějak napasovaná. Hlavou je dolů…
Taky jste to tak některá měla? Břicho nic moc ale v boku plno?
Ahoj, já jsem 27 + 4 a zrovna jsem říkala manželovi že jsem dneska spala a najednou šílená bolest.. no já myslela že se pose..
a malá mi vrazila nohu přímo mezi žebra! No to bylo šílený!! Doslova a do písmene jsem si myslela že je to moje poslední půl minuta života
Ale břicho mám velký teda no.. a to máš vidět když mám těsné kalhoty.. to se může zbláznit! ![]()
Okopávání gumy od těhotenských kalhot až po pás v autě je na denním pořádku ![]()
Já vůbec nechápu jak se tam složí ![]()