Tvrdnutí bříška od 18. týdne těhotenství

3868
5.7.13 19:01

Tvrdnutí bříška od 18tt

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat na pár věcí ohledně tvrdnutí bříška, i když tu už několik diskuzí ohledně stejného problému je založených..Nyní jsem v 19tt a bříško mi začalo tvrdnout cca před týdnem..Nejdřív mě to vystrašilo, protože jsem celý den jen polehávala, užívala si volna a bříško mi tvrdlo co půl hodinku a přišlo mi to docela brzo, tak sem radši navštívila dr. který mě pro jistotu nechal 3 dny hospitalizovat(zkrácení čípku o 1cm, ale následně naměřeno 3,8cm což je prý krásná hodnota),kde mi nechali kapat preventivně magnesko..Po propuštění jsem dostala utrogestan 2-0-2 a magnesko 2-2-2.Tvrdnutí se zlepšilo hlavně v intenzitě, kolikrát mi bříško ztvrdne a ani o tom nevim, nebo jen cítím takové mravenčení/tah a po chvilce to odezní(cca 3-6× za den)..Nejvíc mi tvrdne když je malej aktivní a kopká o 106,taky když mám plný moč. měchýř a když ležim natažená na zádech..Chtěla bych se zeptat jaká je taková ta,,bezpečná'' norma tvrdnutí a jestli je nutné mít úplný klidový režim, nebo můžu normálně,,fungovat'' jen s omezenou fyzickou námahou..Taky bych se chtěla zeptat jestli je v tomto případě nutné omezit nebo úplně vynechat pohl.styk..Je to mé druhé těhotenství, ale u prvního jsme o malého přišli v 16tt tak mám strach z každé maličkosti, hlavně teď..Moc děkuju… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2053
5.7.13 19:16

Ahojky, mě doktorka říkala, že je to normální zhruba do 10× za den. Mě spíš tvrdne bříško v noci, nebo když sedím u pc delší dobu. Takže funguju normálně, ale nepřepínám se a nenosím nic těžkého. Magnezium jsem si koupila v lékárně, ale pro těhule je dávkování 2× denně, což mi přijde, že je málo. Ale má doktorka se nějak nemá mi ho předepsat ve vyšších dávkách :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
5.7.13 19:27

Odpocivat a pokud se nezkracuje cipek nebo se neotviras a netvrdne Ti vickrat za den, tak je to v norme. Mne tvrdne tak 10× denne, mam predepsane magnezko, bastim k tomu i ascorutin - ten do tehle diskuze ale nepatri, takze… Setri se, ono se po porodu nabehas azaz :) Drzim palecky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
5.7.13 19:41

Mě přijde že mi tvrdne víc v klidu než při aktivitě, ale je možný že pak když něco dělám tak to ani nevnímám že ztvrdne..Nejdřív sem brala Magne B6 2× denně kvuli častým křečím do lýtek a chodidel a teď mi k tomu přidali ještě Magnesii lactici, ale chtěla bych se s dr. domluvit že kdyby to tvrdnutí bylo lepší tak bych dávku zase snížila, aby si na to tělo moc nezvyklo a moje játra nedostávala tak zabrat..Chtěla jsem se zeptat i proto, že až vykoukne sluníčko, chtěla jsem na zahradě do bazenu, nebo na veřejné koupaliště, tak jestli si to s tim tvrdnutim můžu vubec dovolit, nerada bych mrňouse nějak ohrozila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
5.7.13 19:46

@barca0140 taky mi tvrdne vic, kdyz odpocivam :lol: To je asi naschval, abychom to nemely tak jednoduche :)… Jinak si myslim, ze do bazenu muzes. Ted teda nebudu mluvit ze zkusenosti, ale mam kamardku, stejny tyden tehu jako ja, tvrdlo ji brisko i 310× za den a Dr. ji povolil bazen - ale teda ne plavani, fakt se jen smocit :) Ja tohle bohuzel nemuzu :roll: Tak zavidim :lol: Ale urcite to chce domluvit se s Dr. - myslim, ze dava i ruzny globule proti infekcim, vhodny pro tehu a neohrozujici prcka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
5.7.13 19:55

@Barčí1411 Kontrolu mám za 10 dní tak se ho na vše vyptám..Minule říkal že s koupáním celkově není problem, jen se vyhnout takovým těm rybníkům, přírodním koupalištím, kde je vysoké riziko sinic/infekce, ale to mi právě to bříško ještě netvrdlo, ale myslim že by se ta děloha mohla ve vodě naopak uvolnit a nemusela by být tak napjatá a citlivá.. :nevim: Já jsem si tak říkala, že mi tvrdne hlavně v klidu, prootže prcka nekolíbám a on pak začne být akční, ale jakmile něco dělám a sem v pohybu tak chrní a nedráždí ji :mrgreen: Taky nevim jak se sexem, mám poslední 3 týdny dost chutě, takže jsme se neomezovali, ale co mi tvrdne to bříško tak radši nic i když teda chuť je veliká.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
5.7.13 20:03

@barca0140 No, ja bych tyhle verejny koupaliste, rybnik atd. neriskovala, ale bazen klidne - se souhlasem doktora teda. Jinak na tvrdnuti briska by to vadit nemelo. Ja treba nemuzu, pac jsem krvacela ted, takze ja mam do konce tehu utrum se vsim :roll: No, kazdopadne, jak jsem zminila tu moji kamaradku, ta je na tom jeste hur - vcera jsme se potkaly zase v nemocnici, ja jsem teda sla domu, ona zustavala - tvrdnuti tak 30× za den + teda s krecema jako kontrakce no, a do bazenku se zchladit mohla jit. Jenomze ono asi zalezi i na doktorovi, kazdej k tomu ma jinej pristup. Hehe, i na to se musis zeptat Dr., jak jsem rekla, ja mam treba s i s timhle utrum :lol: Toz ja „vesele“ doma susim „cumak“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5998
5.7.13 20:07

Já zažívala to samé! Nejdříve jsem si myslela, že to jsou pohyby :lol: až zpětně mi došlo, že to bylo tvrdnutí. Já byla i dost štíhlá, tak dr. říkal, že to je i tím. Každopádně to bylo opravdu hodně časté a nakonec se mi také začal zkracovat čípek a začala jsem se i otevírat, takže ve 29tt jsem skončila v nemocnici na kapačce magnesia a píchli mi pro jistotu i kortikoidy na dozrání plic plodu. No ráno se mi rozjely pravidelné kontrakce, takže rychle nasazen gynipral, po kterém se mi udělalo strašně zle, no už nikdy víc! Z vlastní zkušenosti radím, opravdu se šetřete. Ty nervy v nemocnici a strach z předčasného porodu byly strašný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
5.7.13 20:11

@Anie22 ja mam takovej pocit, ze stihly holciny to maji proste tezsi, hlavne co se tvrdnuti briska tyka :lol: Ja teda stihla nejsem, bohuzel, ale v tomhle pripade si rikam, bohudik.. I kdyz ono se naslo neco jinyho… Kazdopadne k tematu to sedi, ze snad kazda stihlounka holcina ma problemy s tvrdnutim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
5.7.13 20:15

Není bezpečná norma. Někomu tvrdne furt (můj případ v prvním těhotenství), donosí do termínu, někomu nezdtvrdne ani jednou a stejně porodí předčasně. Důležité je, jak je na tom čípek, zda se v něm nedělá tzv. nálevka.
Děloha je sval, který musí trénovat na finální výkon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
5.7.13 20:17

Nechci strašit, ale mě tvrdlo bříško jen 3-4denně, čípek o. k. a porodila jsem ve 27týdnu. Kámošce taky hodně tvrdlo… zjistili jí streptokoka, přeléčili antibiotiky a porodila v termínu. Mě dr. řekli, že u mě asi byla nějaká infekce, ptž i malému museli dát troje atb než měl krev v pořádku… takže u dr. raději trvej na všech možných odběrech a stěrech…
Vojtík má už 5měsíců, máme ho už 2,5měsíce doma a má se krásně k světu, je zdravý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8836
5.7.13 20:23

Mně tvrdne už od 16.tt. Po mag. lactici taky 6tbl. denně se to hodně omezilo a od 26.tt zase to samé hořčík, nehořčík. Čípek pořád stejně dlouhý a uzavřený, tak mě to už tolik neděsí. A sex, ten nemáme vůbec, to tvrdnutí při něm a hlavně celý den po něm, brr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
5.7.13 20:25

@Barčí1411 No já jsem taková ta norma asi 65kg/180cm, ale doufala jsem že když tohle těhu vypadalo od začátku tak slibně(bez špinění, krvácení oproti minulému),budu mít klid až do konce a nakonec houby.. :D Ohlědně koupání jsem koukala že prodávají i nějaké speciální tampony do vody, které by měli alespoň trochu chránit proti infekcím, ale dr. mi říkal že pokud na kvasinky netrpim tak by neměl vadit ani veřejný bazen..Ke konci těhu jsem chtěla i na nějaké těhu vodní cvičení, ale Liberecký bazen to nedělá pro malý zájem, takže z toho asi nic nebude.. :nevim:
@Anie22 No já si nejdřív myslela že se mrňous vyboulil, ale když sem si sáhla a cítila že je to celé jako kámen řekla jsem si že to asi bude ono,,tvrdnutí'' na které se mě vždy můj dr. ptá a já měla strach že to ani nepoznám.. :mrgreen: Mě zatim magnesko díky bohu pomáhá, hrdlo uzavřené na špičku prstu a čípek skoro 4cm, takže se snad děloha jen trénuje a nakonec budeme ještě přenášet.. :) Ale určitě nebudu riskovat a nic přehánět..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3868
5.7.13 20:35

@3HE Můj dr. je naštěstí dost pečlivý, hlavně v tomhle těhu když sem minule potratila v 16tt..Teď mi nechal udělat stěry z pochvy, celkově krevní obraz i CRP a všechno v pořádku, včetně nálezu na čípku..Jen zjistili že mám na zadní straně dělohy nějakou přídatnou placentu, tak sem z toho trochu jelen co to znamená, ale kdyby to bylo vážný, asi by mi o tom řekl.. :nevim:
@Gladys Máš pravdu, že tohle člověk nijak neovlivní..Taky znám takové co neměli žádné příznaky předčasného porodu a během hodiny byly k porodu i bez tvrdnutí.. :nevim:
@benjaminek Já si říkám že je důležitý vydržet alespoň do toho 30tt, aby byl mrňous životaschopný, ale teď v tom 19tt mám docela strach, prootže kdyby něco tak je mrňous ještě malinký…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
5.7.13 20:38

@barca0140 :lol: fotky teda paradni :palec: Hlavne jak je tam drobek vyprdelenej :lol: Brisko mas krasny - ja mam stejny, jenomze jsem oplacana i na bocich, toz… :lol: Ty jo, tamponu bych se bala - to rovnou muzes rict svemu protejsku, at te sam zaspuntuje :lol: No, ja jsem na plavco chodit chtela - Praha nebo Kolin, ale pro zmenu - ja nemuzu :lol: Mmj., kdy mas termin? Konec listopadu?.. jeste neco jsem chtela… :think:…Jo, ze ses pekna tycka 65/180 ;) Ja mam, nebo spis mela :lol: 73/175 takze ja uz zapadam mezi ty, ktery na tvrdnuti tolik netrpi a jsou oplacany jako prasatka s prsama, ktery by i Pamela mohla zavidet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí