Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer holky.
Chci se zeptat, jak jste cítili pohyby miminka ve 22.tt?
Já se přiznám že nejsem nejhubenější.. A ještě k tomu mám nízko položenou placentu.. A pohyby cítím jen někdy.. Třeba jen párkrát za 2 dny.. Měla jste to některá taky? Četla jsem že kvůli té nízké placentě jsou ty pohyby tlumené.. Ale nevím jestli je to pravda ![]()
Já pohyby cítím až teď, taky 22. Týden, placentu mám vpředu.
Jinak jsem se musela fakt soustředit, abych něco cítila.
@Majka6802 nízké placente nebo placente v předu? Ja ji měla v předu a pohyby jsem pořádně necítila celkem dlouho. V tom 22tt to bylo spíš málokdy
@lachtanice86 dobrý večer doktor mi řekl vepředu nízko.. Ale prý se to do porodu ještě může spravit ![]()
Pokud máš placentu vepředu, tak pohyby může utlumit. Děťátko kope jakoby přes polštář. Při prvním těhotenství jsem pohyby v tomto týdnu téměř necítila a to jsem měla placentu vzadu. Teď jsem těhotná podruhé a kopance mě klidně vzbudí ve 3 ráno. Těžko říct, co je lepší ![]()
Taky mám placentu vpředu, pohyby cítím od 17. týdne několikrát denně, intenzita různá podle aktuální polohy. Ale je to teda druhé těhotenství.
Děvčátka mám takový dotaz od včera mě strašně bolí jak při ms jsem 22tt jsem nervózní a necítím žádné pohyby placentu na přední straně v pondělí sem byla na srdíčku tam my řekli ze je vše v pořádku třeba jen plaším ale prosim o vaši zkušenost
![]()