Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj taky sem dnes 25-0.A stává se mi to samí to co tobě.Miminko je prý unavenější,taky mam vždycky obavy ale jelikož jsem v nem.tak je to hlidany.Takže neměj strach je to o.k.A taky vše nej do nového roku a zdravé miminko. ![]()
Tak pohyby jsou nepravidelné,den může kopat a pak z toho dva dny nic.Já jsem to měla taky tak.Myslím,že se nemusíš obávat,ale pokud chceš mít klid v duši,tak radši zajeď k dr ![]()
Ahoj ![]()
V tomto týdnu jsou pohyby ještě dost nepravidelné. Miminko se může otočit a kopat tě někam dovnitř, kde ho necítíš.
Ale pokud si nebudeš jistá a mít strach, tak si určitě zajeď do nemocnice a oni miminko zkontrolují. Jak mi řekli v porodnici - Raději 100krát zbytečně než 1 a pozdě.
![]()
Může být jinak otočené a kopat dovnitř, je ještě malé (a slabé). Pohyby se mají pravidelně sledovat až od 28 tt, navíc jich máš napočítat myslím za 12 hodin 10.
Ale jestli se bojíš, tak kontrola neuškodí.
Píšeš dneska ráno jen dva pohyby a je ani ne 10hodin ![]()
Neboj se, mimčo může být natočené třeba dovnitř do zad jakoby, tak by jsi necítila pohyby, nebo ještě nemá takovou sílu, říká se těch 10 pohybů denně.. Zkus jít na čtyři, nebo si dej vanu/sprchu, kafe, čokoládu, pusť hudbu bříšku ![]()
Pokud nic nezabere a stále se nezavrtí tak si tam pro klid duše zajeď ![]()
Grejs v klidu, mě to jen přišlo směšně v tu chvíli
![]()
Neboj se, mimčo taky někdy odpočívá, nemůže tě kopat nonstop pravidelně.. Počkej po obědě a uvidíš ![]()
Určitě víš, v jakých situacích tě vždycky kope - nějaká poloha, pohyb. Obvykle pomáhá taky zatančit si
. Moje mimčo se vždy co asi 10 dní otočilo dovnitř a pohyby jsem necítila. Pak jsem došla na to, že stačí sníst česnek a to bylo hnízděního! Když se zamyslíš, na něco si určitě vzpomeneš.
Taky jsem to mela takhle v 25tt a pochybovala jsem. Ted jsem v 27tt a mam zase uplne jine pohyby ( kdysi casto ale male, ted rany a vlny typu tsunami, za to ne tak caste) a melo by byt vse v poradku, podle UZ…
dej si čokoládu. taková kalorická bomba každý mimčo probudí a začne řádit. jinak bych byla klidná pokud si ráno kopance cítila.
jestli mas pochyby o pohybech tak jed do nemocnice