Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky ![]()
Jsem ve 27tt a chytila jsem nějakou virózu, kašlu, mám rýmu
Dr. mi předepsala antibiotika, tak je poctivě mlsám, odpočívám, čajuju… Mám ale dotaz ohledně pocení. Vím, že se v těhu nedoporučuje sauna, horká lázeň, opalování nebo celkově vystavování se vysokým teplotám, tak bych ráda věděla, jak je to se záměrným pocením pod peřinou?
Neublížím miminku? ![]()
Děkuju moc
Podle mě to moc vhodné není
v prvním trimestru mají horečky přímo vliv na vznik vývojových vad, ty hodně vysoké.
Ale celkově si myslím, že pro mimino nic moc.
Pocení jako takové při horečkách je už zastaralá metoda, i pro netěhotnou ženu, pro dítě, pro kohokoliv. Nedoporučuje se horký čaj. Naopak, doporučuje se organismus ochlazovat - čaj vlažný, místnost nevytopená, peřina jen lehká. Tím nemyslím zase opačný extrém, vše studené,ale vlažné, tak akorát..
Píšeš, že máš ATB? Proč? Věřím tedy, že nejsou střelené jen od boku, ale máš bakteriální infekci, která se ATB musí léčit i v těhotenství, navíc ve Tvém stadiu bych se už nebála poškození plodu, pokud se vyberou vhodná ATB(sama jsem musela taky užívat)
Ale pokud máš virozu, tak tam jsou ATB zbytečná. Ale snad lékařka, která je předepsala, pečlivě zhodnotila Tvůj stav.
Určitě se nepoť, to nepomůže a podle většiny odborníků jsou teplé peřiny a horký čaj přežitek.
Předepsala mi Penicilin 750mg, prý to vypadá na zánět průdušek, ale je fakt, že ta diagnostika byla docela povrchní ![]()
To ti ani neudělal z krve crp? To by měl být k předepsání atb takový základ.
Ne
Já jen nahlásila příznaky, ona si mne poslechla, řekla, že na plicích nic neslyší a předepsala mi tohle… ![]()
Tak je teda blba
Ja kdyz mela neco v tehu, tak mi vzdy pred predepsanim antibiotik udelala doktorka crp a nikdy jsem je nakonec nepotrebovala. Vzdy jsme to vyresili necim prirodnim…
Hmm, začínám uvažovat o změně obvoďačky
Ale ty prášky teď dobrat musím, když už jsem je začal užívat… a potit se teda nebudu, jen ležet… ![]()
Ted je urcite dober. Je to ale divne. Mam zkusenosti, ze se doktori vzdy velmi staraji, pokud je pacientka tehotna a tem antibiotikum se snazi vyhnout. Ja momentalne ziji v zahranici a me tu dokonce zakazali i Paralen
Pry si mam pri migrene namazat hlavu tygri masti
Svete div se, nakonec pomohla…
Gladys píše:
To ti ani neudělal z krve crp? To by měl být k předepsání atb takový základ.
Ten rychlopřístroj většinou u nás vlastní jen pediatři, praktici dospělých ne. Ale kdyby to poslala do laboratoře, měla by výsledky do druhého dne.
Další možnost je udělat sedimentaci z krve a moči v ordinaci, výsledek je za 2 hodiny a zvýšená sedimentace poukazuje na bakteriální zánět v těle. To mi dělá můj dr.,když si není jistý.Ale musím přijít na odběry ráno na lačno, jinak to taky není přesné ![]()
Zakladatelko, divím se, že v těhotenství napsala dr. ATB při povrchní diagnoze. Většina lékařů se totiž trochu „bojí“, vyhýbá se jim, co to jde. Někdy to fakt nejde, já jsem kardiak a ATB musím mít, záněty musím doléčit. Ale vždy si u mě dr. ověřil, jestli jde skutečně o bakteriální infekci, pokud nebyly jasné příznaky nebo nález.