Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Když kojíš v noci a nehulíš děcku do kočárku, opravdu mu neuškodí ![]()
Když už ji musíš mít (ale o tom diskuze není), tak si taky myslím, že jednou cigárou mimču rozhodně nijak zvlášť neubližuješ.
Souhlas s Ester
Je to tvoje věc, jsi dospělá, takže něco vyčítat apod., nemá cenu. A žádnou hrůzu nepácháš, neboj ![]()
Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda hodně škodí miminku 7.měsíců, když si dám jednu cigaretu denně, většinou je to kolem oběda.......kojím už jen v noci…prosím o názory, děkuju moc,
Chtěla bych napsat, že neublíží. Vážně ani netuším, jak dlouho se ty jedy z cigaret drží v těle, ale myslím, že dlouho.
Nejsem odborník na následky kouření kojících matek, takže nemám nejmenší právo tě nějak soudit. Pokud kojíš už jen v noci a kouříš v poledne, tak to asi nebude tak šílené. Ale i tak, jedna cigareta…no, stojí to za to?
Souhlasím s výše napsaným, asi by mi vadilo, že kvůli 1 cigaretě smrdím kouřem a tahám si to do domu, bytu apod. Ale je to opravdu věc názoru.
Nikotin je v těle hodně dlouhou dobu, i když přestaneš kouřit, takže jestli jsi kouřila i předtím, tak bych to tak nehrotila. Jestli jsi začala, tak bych zase skončila. A co takhle elektronická cigareta? Po téhle bys ani nesmrděla.
jedy z cigarety sa drzia v tele niekolko dni, takze sa bohuzial k babatku nieco dostane. i ked v minimalnom mnozstve.
uz je dost velky, lepsie je bud ukoncit kojenie, alebo cigarety ![]()
Tak tak, ty jedy se navic ukladaji, sak to jde najit mesice nazpet napriklad z vlasu, takze by bylo lepsi si i tu jednu odeprit, nez si rikat „snad to nic neudela“
Taky bych hlasovala pro elektronickou, nikotin zas až tak škodlivý není a v elektronické není ten milion sajrajtů okolo ![]()
amanda1979 píše:
Nikotin je v těle hodně dlouhou dobu, i když přestaneš kouřit, takže jestli jsi kouřila i předtím, tak bych to tak nehrotila. Jestli jsi začala, tak bych zase skončila. A co takhle elektronická cigareta? Po téhle bys ani nesmrděla.
Polocas rozpadu nikotinu je 1-4 hodiny.
Z jedné cigarety bych vědu nedělala, pokud nekouříš doma dítěti pod nosem. Lepší, než se věšet…
Na druhou stranu jsou mnohem chutnější a voňavější odstraňovače stresu…
Souhlas s holkama. Jen mě zarazilo, že ji zavádíš. Chápu to dobře, že s cigaretami začínáš? Z dětství si pamatuji, jak rodiče hulili jednu za druhou (teď jsou zapřísáhlí nekuřáci) a bylo mi to hodně nepříjemné. Nedopusť, aby problémy s taťkou způsobily, že budeš pálit jednu za druhou.
Já to pochopila tak, že zakladatelka bývala kuřačka a nyní znovu začíná. Pokud začíná „od nuly“, tak je to zřejmě blbost, to bych si radši dala tu čokošku ![]()
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda hodně škodí miminku 7.měsíců, když si dám jednu cigaretu denně, většinou je to kolem oběda.......kojím už jen v noci…prosím o názory, děkuju moc, nevzdáme se jí, máme problémy velké s „taťkou“, takže jí spíš zavádím, jinak bych totiž vyžrala ledničku........
promiňte anonymitu