Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, prosím o vaše zkušenosti a rady. Dnes jsem šla takovou rychlejší chůzí a u toho jsem si vykládala s kamarádkou. Za chvilku jsem se zadýchala a i rozhovor pro mě byl dost těžký, musela na chvilku přestat mluvit a trošku to rozdýchat. A i potom co jsme seděli, tak se mi těžko mluvilo jako kdybych to nestíhala. Bojím se jestli to neublížilo miminku. Do ted jsem takové problémy neměla. Potkalo vás to v těhotenství taky? Četla jsem diskuze , že zadýchávání je v těhotenství běžné , ale v posledním trimestru, ale v 17. týdnu?
Prosím o vaše rady. Mohlo to nějak uškodit miminku? ![]()
Děkuji
buď v klidu. já taky v těhu nestíhám mluvit a zároveň jít a to hned od počátku. Teď jsem v 36tt a je to úplně stejné jako na začátku. miminku to určitě neubíží
tak uškodit to asi nemohlo. Nedovedu si ani představit jak by mohlo…
Jinak já jsem v 10.tt, vyjdu schody a funím jak sentinel.
Ahoj.
Já měla problém mluvit s poplatníky do telefonu hned od začátku těhotenství (a když píšu od začátku, tak myslím fakt téměř od začátku - zpětně jsem si pak uvědomila, že jsem měla problémy s dechem víc jak týden před tím, než jsem na testu objevila //). A to samé i v rozhovoru s někým face to face. Nestíhala jsem dýchat a myslela jsem, že se asi udusím.
Nebylo to nic příjemného.
Nestávalo se mi to pokaždé, ale na můj vkus to bylo dost časté.
Teď už tyto problémy nemívám. Ale nyní začínám mít problémy se zadýcháváním se při chůzi. Je to jiné, ale také ne zrovna moc příjemné. ![]()
Ahoj, já se zadýchávám také, někdy od 20tt, jakmile jsem začla trochu více nabírat na váze, ani předtím jsem nebyla žádný drobek. Choď pomaleji, a nepřepínej se. Teď už je to u mě zase trochu jiné…zadýchávám se stále, ale přidala se k tomu kachní chůze a bolest třísel, takže opravdu zážitek, předbíhají mě i důchodci ![]()
děkuji za rady a miminku to ublížit mohlo nebo může, co se týká zásob kyslíku?
neboj to by si musela nedýchat vůbec a delší dobu. to že se tělo zadýchá je naopak dobře, protože se příjem kyslíku zvýší
Dee29 píše:děkuji za rady a miminku to ublížit mohlo nebo může, co se týká zásob kyslíku?
Taky si myslím, že je to běžné zadýchávání v těhotenství, ale gynekologovi bych se zmínila a pro jistotu bych se nechala poslat na interní vyšetření. Mně takto našli srdeční vadu, krerou je dobré hlídat. Dr.mě tam poslal na základě rodinné anamnézy.
Určitě mu to řeknu, jdu příští týden. Už si na to alespoň budu dávat pozor. Ještě jednou díky ![]()
ahoj, mě to potkalo hned na začátku těhotenství, není to nic neobvyklého; mě stačí občas i pomalá chůze; občas mi buší i srdce, holt se tělo se zvýšenou zátěží vyrovnává po svém; každopádně, pokud chceš mít úplný klid, poraď se s doktorem, každá jsme jiná ![]()
Dr. mi říkal, že to zadýchávání a bušení bývá opravdu normální, ale nepodcenil to…Dokonce i šelest na srdíčku v těhotenství může být normální, ale je dobré aspoň natočit EKG. To se někdy dělá(věk, potíže, rodinná anamnéza) v rámci těhotenské preventivní prohlídky na žádost obvoďáka.
Ja som sa tiez od zaciatku tehu zadychavala a od 20 tt som musela zacat brat lieky na astmu, ktore som predtym nebrala. Maly je uplne v pohode.
Miminko zadýcháváním nijak netrpí…Prý ani při krátkém omdlení není miminko ohroženo ![]()