Zadýchávání v 17. týdnu

499
28.12.11 20:02

Zadýchávání v 17. týdnu.

Ahoj, prosím o vaše zkušenosti a rady. Dnes jsem šla takovou rychlejší chůzí a u toho jsem si vykládala s kamarádkou. Za chvilku jsem se zadýchala a i rozhovor pro mě byl dost těžký, musela na chvilku přestat mluvit a trošku to rozdýchat. A i potom co jsme seděli, tak se mi těžko mluvilo jako kdybych to nestíhala. Bojím se jestli to neublížilo miminku. Do ted jsem takové problémy neměla. Potkalo vás to v těhotenství taky? Četla jsem diskuze , že zadýchávání je v těhotenství běžné , ale v posledním trimestru, ale v 17. týdnu? :think: Prosím o vaše rady. Mohlo to nějak uškodit miminku? :nevim:
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12743
28.12.11 20:06

buď v klidu. já taky v těhu nestíhám mluvit a zároveň jít a to hned od počátku. Teď jsem v 36tt a je to úplně stejné jako na začátku. miminku to určitě neubíží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
28.12.11 20:07

tak uškodit to asi nemohlo. Nedovedu si ani představit jak by mohlo…
Jinak já jsem v 10.tt, vyjdu schody a funím jak sentinel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
28.12.11 20:10

Díky moc :-), bála jsem se třeba, aby nemělo málo kyslíku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1255
28.12.11 20:12

Ahoj. :mavam: Já měla problém mluvit s poplatníky do telefonu hned od začátku těhotenství (a když píšu od začátku, tak myslím fakt téměř od začátku - zpětně jsem si pak uvědomila, že jsem měla problémy s dechem víc jak týden před tím, než jsem na testu objevila //). A to samé i v rozhovoru s někým face to face. Nestíhala jsem dýchat a myslela jsem, že se asi udusím. :zed: Nebylo to nic příjemného. :zed: Nestávalo se mi to pokaždé, ale na můj vkus to bylo dost časté.
Teď už tyto problémy nemívám. Ale nyní začínám mít problémy se zadýcháváním se při chůzi. Je to jiné, ale také ne zrovna moc příjemné. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
28.12.11 20:13

Ahoj, já se zadýchávám také, někdy od 20tt, jakmile jsem začla trochu více nabírat na váze, ani předtím jsem nebyla žádný drobek. Choď pomaleji, a nepřepínej se. Teď už je to u mě zase trochu jiné…zadýchávám se stále, ale přidala se k tomu kachní chůze a bolest třísel, takže opravdu zážitek, předbíhají mě i důchodci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
28.12.11 20:26

:-) děkuji za rady a miminku to ublížit mohlo nebo může, co se týká zásob kyslíku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
28.12.11 20:29

neboj to by si musela nedýchat vůbec a delší dobu. to že se tělo zadýchá je naopak dobře, protože se příjem kyslíku zvýší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
28.12.11 20:30
Můj osobní názor je, že pokud se vyloženě nedusíš ty, nemůže se dusit ani miminko. Kdyby ty jsi se dusila a docházel ti kyslík, omdlévala bys, a to se ti myslím neděje. Každopádně ale i o zadýchávání informuj na poradně doktora.
Dee29 píše: :-) děkuji za rady a miminku to ublížit mohlo nebo může, co se týká zásob kyslíku?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
28.12.11 20:35

Taky si myslím, že je to běžné zadýchávání v těhotenství, ale gynekologovi bych se zmínila a pro jistotu bych se nechala poslat na interní vyšetření. Mně takto našli srdeční vadu, krerou je dobré hlídat. Dr.mě tam poslal na základě rodinné anamnézy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
28.12.11 20:39

Určitě mu to řeknu, jdu příští týden. Už si na to alespoň budu dávat pozor. Ještě jednou díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
28.12.11 20:41

ahoj, mě to potkalo hned na začátku těhotenství, není to nic neobvyklého; mě stačí občas i pomalá chůze; občas mi buší i srdce, holt se tělo se zvýšenou zátěží vyrovnává po svém; každopádně, pokud chceš mít úplný klid, poraď se s doktorem, každá jsme jiná ;)

• Citovat
  • Upravit
7631
28.12.11 20:45

Dr. mi říkal, že to zadýchávání a bušení bývá opravdu normální, ale nepodcenil to…Dokonce i šelest na srdíčku v těhotenství může být normální, ale je dobré aspoň natočit EKG. To se někdy dělá(věk, potíže, rodinná anamnéza) v rámci těhotenské preventivní prohlídky na žádost obvoďáka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6311
28.12.11 20:58

Ja som sa tiez od zaciatku tehu zadychavala a od 20 tt som musela zacat brat lieky na astmu, ktore som predtym nebrala. Maly je uplne v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
28.12.11 21:05

Miminko zadýcháváním nijak netrpí…Prý ani při krátkém omdlení není miminko ohroženo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí