Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravim všechny budoucí maminky a jdu si sem trochu postěžovat a i trochu pro útěchu, tak doufám, že některá odepíše ![]()
Jsem 24+1. A už jsem někdy opravdu zoufalá. Abych to upřesnila. Moje původní váha je 60 kg. Do ted jsem přibrala „naštěstí“ jen 5 kg. Ale ty PRSA
Mám velká prsa už asi od 17. Velikost E. NIkdy jsem je nebrala jako mé přednosti, ale spíš jako velkou potíž. Jenže teď mám velikost G a už jsem z toho na nervy. Každý den přijdu z práce uplně strhaná, ikdyž nemám nějakou extra náročnou práci. Každý den mě bolí záda takovým způsobem, že nemůžu v noci spát. A teď za poslední 3 týdny mi hrozně rychle vyrostlo břicho a to určitě taky napomůže té bolesti. Ikdyž si myslím, že největší zásluhu na tom mají ty moje prsa. Vůbec si nedokážu představit, že mi břicho ještě povyroste a nevím co budu dělat pak. To, že mě pálí denně žáha a natýkají nohy o tom už nemluvím, to se dá nějak zastavitm ale ty záda to je za trest. Budu ráda (ikdyž to nikomu nepřeji) jestli to máte některá podobně.
Já to měla podobně
Před těhotenstvím prsa E, v těhotenství F-G … rok a půl po druhém porodu E-F … jediné řešení je asi zmenšení
na základě doporučení lékaře, což by asi vzhledem k hrozné zátěži zad bez problému napsal ![]()
Nezbývá než popřát hodně sil … teď s tím nic nenaděláš ![]()
Ahoj, děkuji za reakci, ty jsi šla na zmenšení? Já už o tom uvažovala asi milionkrát, ale vždy mě odradí představa těch jizev.
Ty E se ještě dala, ale ty G to už je vážně moc. Tak doufám, že se po porodu zase zmenší
Asi nechces slyset, ze se jeste kojenim zvetsi, vid? ![]()
U mne to same, ted jsem cca 15m od porodu, na svoji vaze, ale prsa mam stale tak o dve cisla vetsi. ![]()
EDIT: Kojici podprsenku jsem mela H-I.
No to snad ne
Jestli mi zůstanou, tak už se oběsim. Při mé výšce 159 cm pak vypadám jak ovařené prase
![]()
Dneska jsem byla cvičit a při lehu na břicho jsem vysela ve vzduchu, protože se mi tam pletla prsa. Mám E a je to hrůza. G si neumím představit.
Jsem na tom podobně…před prvním těhu D-E, po porodu mi zůstaly E-F…teď v pátým měsící mi F začínají být malé…Taky jsem svoje prsa nikdy nebrala jako přednost, ale co člověk nadělá, každej má něco…Možná mám třeba menší než ty, protože mám objem podprdy 70, ale stejně je to na moje tělo záhul…jestli se mi po porodu nalejou, tak neuvidím na cestu ![]()
Ahoj, já ten problém tedy nemám, ale známá jo. Bohužel po porodu se jí zvětšily ještě víc. To ale mě taky. Splasknou až po ukončení kojení. Jí se taky po ukončení kojení vrátily na původní velikost, možná míň a bohužel taky dost níž
Uvažuje ještě o miminku, tak zmenšení odkládá, ale půjde asi na to. Jizvy sice jsou, ale časem vyblednou, podle toho, jak se ti jizvy hojí.
Ehm, moje kozy vel F, mám i podprdu G a taky mi je
Počítám, že po dokojení s e aspoň trochu smrsknou a šetřím na plastiku, ale zas ta bolest a ty jizvy, no nevím. Jestli je ti zle od zad, tak mohu doporučit thajské těhotenské masáže, je to fakt super. Teď to mívaj i na těch slevomatech, takže to nevyjde tak šíleně draho.
když jsem otěhotněla, měla jsem D, teď, skoro dva roky po porodu mám F, děsný
. Chci ještě jednoho prcka, takže počítám s tím, že budu muset nakoupit padáky a podprdy si ušít ![]()
Munkina: A to je právě to co mě také štve. Mám 70 G a najít tuhle kombinaci je skoro nemožné. Rozčiluje mě a přijde mi, že jakmile má žena velká prsa ihned si zřejmě výrobci myslí, že musíme být také tlusté. ![]()
Ahojda,
kojením se nutně zvětšit nemusí. Mě například prsa po porodu vůbec nevyrostly. Měla jsme stále D jako před těhu. Myslím že to zmenšení by bylo řešení, ale musíš vydržet až odkojíš. A jizev se neboj, kamarádka má plastiku prsou za sebou, asi tak před půl rokem a jizvy už jsou úplně v pohodě. Není to skoro vidět. ![]()
Holky vim, ze to jsem nepatri, ale nechcete mi jich kousek poslat
, co byc dala o dve cisla navic. Ale nechci to zlehcovat, opravdu to musi byt neprijemne!!!
Bulina:
padáky? Tak to je přesně ten výraz.
To jsi vystihla krásně