Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
JJ jen 6 kg, jsem za to ráda, byla jsem silnější už při otěhotnění a měla jsem strach,že budu jak hroch,ale zaplat pán bůh za těch 6 kg.
![]()
Ahoj holky, jsem 30.tt a už druhý den cítím ty pohyby jinak. Mám placentu na přední stěně, takže celou dobu jsem je cítíla spíš při poloze na boku, ale byly to teda pořádné kopance a bříško se mi celé vlnilo. Teď za ty dva dny jsou ty pohyby ale jen uvnitř, zvenčí necítím skoro nic, a taky mi přijdou slabší. Jako kope, ale méně intenzivně a jen uvnitř. Zkoušela jsem různé triky na probuzení plodu a nic se po nich nezměnilo, takže spánkem to asi není. Myslíte, že je to normální, nebo mám letět k doktorce? Napadlo mě, jestli se třeba už neotočila hlavičkou dolů a v této poloze se jí třeba kope hůř. Manžel zas někde četl, že už je mimčo tak velké, že nemá moc místa na nějaké šermování.
Jaké máte zkušenosti vy, prosím?
@Luca10 Pokud nějaké pohyby cítíš, tak je to v pohodě. Správná poloha k porodu je hlavičkou dolů, a zádama dopředu, takže kope jakoby spíš dovnitř. Já bych z té polohy miminko nevyháněla ![]()
@Luca10. Já tento týden cítila už jen převalování a jak vystrkuje zadek. On teda pořád spal, to mu vydrželo až do teď
ale pokud se ti něco nezdá, jdi k dr, pro jistotu ![]()
Ve 30. týdnů má místa ještě hodně… spíše se dítě otočilo a proto jsou cítit pohyby jinak - důležité je, že pohyby cítíš.
Já mám taky placentu na břišní stěně a pohyby jsem toto těhotenství cítila o hodně méně než u prvního dítěte, kdy placenta byla na zadní stěně dělohy.
Určitě to může být tím, že miminko změnilo polohu. První dcera byla už od 20. týdne způsobně hlavou dolů a cítila jsem ji hrozně silně, kopala mi pořád vpravo pod žebry a byly to právě ty silné šťouchance, které byly i vidět.
Teď čekám asi nějaké motovidlo, které se každý druhý den přetočí jinak
. Jsem ve 29. týdnu a opravdu co 2 dny se koná velký přesun. Když je hlavou dolů, cítím pohyby pořádně, když je dolů zadkem, tak jen párkrát za den takové slaboučké šťouchání do močového měchýře.
Ničeho se neboj, pokud ho cítíš aspoň nějaký způsobem je to dobře. Já jsem 32tt a tak dva týdny zpět jsem tu hledala různý diskuze s pohybama, protože se mi taky vlnívalo břicho a najednou skoro ne. Cítím ho, když ležím na boku jak mě kope do toho boku, až to bolí a jak se mi tam převaluje, ale ty pohyby jsou jakoby jiné za ty dva týdny. Včera jsme byli na UTZ a je hlavou dolů, záda dopředu, takže v podstatě kope do boku a do zad. Začala bych panikařit pokud bych za celý den necítila ani to převalování. Neboj, vše je ok ![]()