Pohyby ve 33. týdnu těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
112
29.11.11 20:53

JJ jen 6 kg, jsem za to ráda, byla jsem silnější už při otěhotnění a měla jsem strach,že budu jak hroch,ale zaplat pán bůh za těch 6 kg.
:potlesk: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luca10
26.3.14 22:55

Ahoj holky, jsem 30.tt a už druhý den cítím ty pohyby jinak. Mám placentu na přední stěně, takže celou dobu jsem je cítíla spíš při poloze na boku, ale byly to teda pořádné kopance a bříško se mi celé vlnilo. Teď za ty dva dny jsou ty pohyby ale jen uvnitř, zvenčí necítím skoro nic, a taky mi přijdou slabší. Jako kope, ale méně intenzivně a jen uvnitř. Zkoušela jsem různé triky na probuzení plodu a nic se po nich nezměnilo, takže spánkem to asi není. Myslíte, že je to normální, nebo mám letět k doktorce? Napadlo mě, jestli se třeba už neotočila hlavičkou dolů a v této poloze se jí třeba kope hůř. Manžel zas někde četl, že už je mimčo tak velké, že nemá moc místa na nějaké šermování. :nevim: Jaké máte zkušenosti vy, prosím?

• Citovat
  • Upravit
6021
26.3.14 22:58

@Luca10 Pokud nějaké pohyby cítíš, tak je to v pohodě. Správná poloha k porodu je hlavičkou dolů, a zádama dopředu, takže kope jakoby spíš dovnitř. Já bych z té polohy miminko nevyháněla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3485
26.3.14 22:59

@Luca10. Já tento týden cítila už jen převalování a jak vystrkuje zadek. On teda pořád spal, to mu vydrželo až do teď :D ale pokud se ti něco nezdá, jdi k dr, pro jistotu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
26.3.14 23:01

Ve 30. týdnů má místa ještě hodně… spíše se dítě otočilo a proto jsou cítit pohyby jinak - důležité je, že pohyby cítíš.

Já mám taky placentu na břišní stěně a pohyby jsem toto těhotenství cítila o hodně méně než u prvního dítěte, kdy placenta byla na zadní stěně dělohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
26.3.14 23:02

Určitě to může být tím, že miminko změnilo polohu. První dcera byla už od 20. týdne způsobně hlavou dolů a cítila jsem ji hrozně silně, kopala mi pořád vpravo pod žebry a byly to právě ty silné šťouchance, které byly i vidět.
Teď čekám asi nějaké motovidlo, které se každý druhý den přetočí jinak :roll:. Jsem ve 29. týdnu a opravdu co 2 dny se koná velký přesun. Když je hlavou dolů, cítím pohyby pořádně, když je dolů zadkem, tak jen párkrát za den takové slaboučké šťouchání do močového měchýře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1052
27.3.14 08:55

Ničeho se neboj, pokud ho cítíš aspoň nějaký způsobem je to dobře. Já jsem 32tt a tak dva týdny zpět jsem tu hledala různý diskuze s pohybama, protože se mi taky vlnívalo břicho a najednou skoro ne. Cítím ho, když ležím na boku jak mě kope do toho boku, až to bolí a jak se mi tam převaluje, ale ty pohyby jsou jakoby jiné za ty dva týdny. Včera jsme byli na UTZ a je hlavou dolů, záda dopředu, takže v podstatě kope do boku a do zad. Začala bych panikařit pokud bych za celý den necítila ani to převalování. Neboj, vše je ok :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí