Pojďte dál a nezouvejte se

1906
23.10.10 20:48

Pojďte dál a nezouvejte se

Ahojky, zajímalo by mě, jak je to u vás. Zouváte hosty, když přijdou na návštěvu, nebo ne, jak je to teď in. Inspirovala mě k tomu hláška v Ordinaci v růžovce, kde u Valšíků prohlásili, že je to takový český nešvar, to zouvání. Možná jsem cíťa, ale mě prostě vadí představa, že na podrážkách bot má někdo i třeba jenom stopu něčeho, plivance, psí káko a pod. Obvzlášť, když mám doma malé dítě, a někde i koberce. Chození v botech u nás nepřipadá v úvahu. Jsem mimo, nebo jak to máte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5370
23.10.10 20:50

Já bych v žádným případě nepozvala k nám návštěvu s botama ani náhodou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
23.10.10 20:51

Máme všude koberce, tím je to prostě dané. Naštěstí k nám chodí návštěvy podobně postižené, prostě by si nenechali šlapat po bytě v botech. U našich se tedy v botech chodí a pravdou je, že návštěvy, které tam nechodí často, jsou v rozpacích. Taky jim to přijde tak nějak nepřirozené courat ve venkovních botech ve vnitř :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
23.10.10 20:53

Opravdu je ve světě naprosto běžné, že se lidé nezouvají. já to zažila konkrétně v Holandsku a to je země postavená na písku :lol:
Ono jde o to, že zuješ člověka z bot, kde má spocený nohy, ony začnou smrdět, je to trapný všem zůčastněným…
U malých dětí já teda dělám vyjímku, když leze dítě po zemi, tak to zouvám. ale předtím jsem též nezouvala, přijde mi to fakt nevhodné. Ještě dotyčné/mu nacpat nějaké erární pantoflíčky :poblion: to už mi přijde jako mučení, obzvlášť u lidí, kteří si potrpí na zevnějšek, jsou nějak sladěný i s obuví. Když doma neleze dítě, tak bohatě stačí pořádná huňatá rohožka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
23.10.10 20:54

Tak u nás se návštěvy zouvají máme koberce,ale u tchýně se nezouváme má dlažbu a nijak extra čistá podlaha také není takže tam v botech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674

Zvu návštěvy dál v botech, ale jen do předsíně. Máme všude (krom dětského pokojíčku) korek (navoskovaný, takže dobře omyvatelný), ale taky se nám tu všude plazí Maruška, takže představa, že by mi tu někdo chodil v botách, je děsivá. Hlavně pro ten písek, který by tu všude byl (stačí, co přinese Anežka z pískoviště nebo manžel na botách do předsíně).

Ale i tak se většina návštěv brání a zouvá se na chodbě na rohožce. :nevim:

Příspěvek upraven 23.10.10 v 20:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404

U nás se zouvá, i my u všech našich známých, je to normální :nevim: My teda máme plovoučku, ale taky se mi ekluje to, co by někdo mohl na botách přinést :-?

Já snad byla v botách u někoho doma snad jednou :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
23.10.10 20:55

Ahoj,já si tedy nedovedu představit,že by mi někdo lítal po bytě ve špinavých botech.I když mojí matce nevadí jít v botech do ložnice na světlý koberec.O čerstvě vyprané podlaze ani nemluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
23.10.10 20:56

rozhodně zouvat, nikoho bych s botama domů nepustila, ta představa po čem všem asi šlapal, no fuj :evil: :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
23.10.10 20:56

Ahoj, taky to stále řeším, 7 let žijeme v zahraničí, kde se prostě lidi nezouvají. Nejdřív jsme bydleli v bytě kde jsem měla všude bílej koberec :zed: Takže jsem hrozně trpěla, když přišla návštěva(kor když pršelo). Ted máme parkety, ale stejně mi to vadí, nevím jestli to je tím zažitým zvykem, že u nás se prostě boty zouvají, nebo tím, že malá donedávna lozila po zemi. Máme barák i v CR a tam se teda všichni zouváme i návštěvy. Přijde mi to i pohodlnější, než být celý den v botech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35414
23.10.10 21:00

Doma se zouvame, tak navstevy taky vzdycky zujem :lol:
Hned v predsini nabizim pantofle, takze se mi jeste nikdo nehrnul do obyvaku v botach :palec:
Nekdy se mi na navsteve stane, ze hostitel prohodi: Nezouvejte se, a sam beha po byte v papucich 8-o
Osobne se zouvam automaticky. Nebavi me predstava mnou prinesenyho ho.na na cizi plovoucce :mrgreen:
To je takovej muj soukromy nesvar, nejradsi beham bosa 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
23.10.10 21:01

no teda já kdybych šla na návštěvu bylo by mi blbý jít v botech ..
jinak těd v létě jsme se nově přestěhovaly do baráčku a jak se furt courá ven dovnitř jsem dovolila se nezouvat nemáme koberce a neni mi za problém vytřít podlahu..Ale ted jak je zima to by si někdo jen zkusil a už bych prskala :cert:

• Citovat
  • Upravit
12959
23.10.10 21:01

U nás se taky zouvá :mrgreen: Kdyby mi tu někdo chodil v botech,tak bych ho hnala… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5255
23.10.10 21:02

Tak kdybych asi měla všude parkety apod., tak by mi to v případě, že je venku sucho, dotyčný jen vystoupil z čistého auto v nových botech a přeběhl ke mě nevadilo :mrgreen: ale v jiných případech a hlavně kvůli tomu, že máme všude světlé koberce bych to asi nepřežila a ani nikoho, kdo chodí v botech neznám, mě to přijde i hrozně nepohodné, já většinou sedám do tureckého sedu, takže by mi i ty boty vadily :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
23.10.10 21:02

Ahoj, vždycky nabídnu papuče, představa, že po světlém koberci v obyváku projde někdo v botách plných prachu a kdoví jakého ještě „sajrajtu“ a já tam pak pustím malého lozit se mi taky nezamlouvá.
Já se na návštěvách dobrovolně zouvám bez vyzvání. Jsem toho názoru, že přece nebudu přidělávat hostiteli práci tím, že bude muset po mě uklízet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný