Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, měla jsem Mirenu pouze čtyři měsíce než ji moje tělo vypudilo.
Předtím jsem zkoušela docela dost metod antikoncepce a tahle byla naprosto nejideálnější. Jen se mi nechce platit znovu tak obrovské peníze bez jakékoliv záruky vrácení v případě dalšího vypuzeni. Precejen čtyři měsíce místo čtyř let…
Nevíte jestli se to nedá někde pojistit? Za každou radu děkuju ![]()
Známá řešila to samé, je to ale už déle a prý nelze nijak pojistit ( řešila se svým gyndařem, aj pojišťovnou ), ale třeba má jiná odlišnou zkušenost ![]()
Zdravim, to je zvlastni…pristup gynekologa… muj mi mirenu zavedl, zkontroloval..bohuzel po mesici a pul vypadla..ani nevim kdy a jak, proste tam nebyla. na kontrole u doktora mi to doktor potvrdil, ze tam neni a vratil mi penize (a ze on sam to vyreklamuje u vyrobce). po mesici po MS jsme to opet zkontrolovali, zda se neschovala nekde do sliznice a jelikoz tam fakt nebyla tak jsme timto zalezitost uzavreli. dalsi mi nedaval a ani davat nebude, jelikoz by mi diky sirsimu hrdlu, coz se zjistilo az prave pozdeji, opet vypadla.
@Angel-X píše:
Zdravim, to je zvlastni…pristup gynekologa… muj mi mirenu zavedl, zkontroloval..bohuzel po mesici a pul vypadla..ani nevim kdy a jak, proste tam nebyla. na kontrole u doktora mi to doktor potvrdil, ze tam neni a vratil mi penize (a ze on sam to vyreklamuje u vyrobce). po mesici po MS jsme to opet zkontrolovali, zda se neschovala nekde do sliznice a jelikoz tam fakt nebyla tak jsme timto zalezitost uzavreli. dalsi mi nedaval a ani davat nebude, jelikoz by mi diky sirsimu hrdlu, coz se zjistilo az prave pozdeji, opet vypadla.
Mně gynekolozka rovnou řekla že žádné peníze určitě zpátky nedostanu. Tak teď zkusím obvolat pojistovny a uvidíme
@Anonymxxxx toz to je docela zvláštní, jelikož oni - doktoři - mají možnost po nějakou dobu právě na reklamace..at už nutnost vyjmutí skrz nežádoucí účinky či skrz právě toho že tělísko vypadne… mi osobně to doktor řekl ihned před zavedením.
A navíc pokud ti tělo tu mirenu už jednou vypudilo - což obvykle sám člověk si fakt není schopný vytáhnout - tak by toto zohlednit pro reklamaci měli a zvážit zda opět znovu aplikovat tuto formu antikoncepce. Protože ti tělísko může klidně opět vypadnout. jak už jsem psala..díky tomu, že tělísko „vypadlo“ doktor zjistil, že se mám právě rozšířený děložní čípek a že v něm žádná podobná antikoncepce držet nebude. (proto se tyto tělíska zavádějí v době menstruace, kdy čípek rozšířenější je, a aplikace je méně bolestivá… nicméně dle to ho já ho mám rozšířený stále)