Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Dobrý den maminky, mám dotaz. Brala jsem nyní 3 měsíce v kuse HA, před koncem 3 plata -3 dny asi jsem začala špinit. HA jsem dobrala a menstruace se nedostavila, stále jen špiním. Ve čtvrtek mám začít užívat nové platíčko. Mám navštívit lékaře nebo špineni odezní spolu s novým platem? Díky:)
Občas se mi stalo, že menstruace v době pauzy přišla později. Byt tebou tak určitě ty pauzy dělám. Maximálně brát v kuse dvě plata a fakt občas. Možná je tělo zmatené hormony, proto tak reaguje.
Cituji:
Jak dlouho si lze prodlužovat mezimenstruační období
Je to de facto jedno, jak dlouho, třeba i o rok! Protože ale každá antikoncepce může selhat (byť je to spíše výjimečné), je velice rozumné po užití 3–4 blistrů udělat pro jistotu týdenní pauzu, v níž žena odmenstruuje (a tím nepřímo vyloučí nechtěné otěhotnění v předchozím období).
Dobrý den maminky, mám dotaz. Brala jsem nyní 3 měsíce v kuse HA, před koncem 3 plata -3 dny asi jsem začala špinit. HA jsem dobrala a menstruace se nedostavila, stále jen špiním. Ve čtvrtek mám začít užívat nové platíčko. Mám navštívit lékaře nebo špineni odezní spolu s novým platem? Díky:)