Velké problémy po užívání antikoncepce ?

Anonymní
4.3.20 20:45

Velké problémy po užívání antikoncepce ?

Ahoj, zkusím zkrátit. A předem všem moc dekuju za zkušenosti :palec:. Začnu tím, ze svoji úplně první antikoncepci “Ayreen” jsem začala brát od června 2019. Taky tím, ze bolesti při styku jsem nikdy neměla a nemám. A ze je mi 19 let.
Začalo to tím, ze jsem v srpnu 2019 trpěla na zacpu- nikdy predtim jsem neměla sebemenší problém jít na velkou. Má gynekolozka řekla, ze to muže způsobovat antikoncepce ale já ji měnit ještě nechtěla, měla jsem ji predkoupenou na půl roku, není to levná věc..v srpnu jsem také měla první zanet moč. cest. :roll:.. začala jsem od října dělat na 3smennem provozu (furt pohyb, jedla jsem ale každý den dužiny atd). Ale ten problém se zhorsil.. Po Vánočních prázdninách jsem začala ze dne na den, z ničeho nic mít bolest podbrišku- šílený tlak a bolel mne podbrisek na dotek. Nevěděla jsem čím to je. Ale bylo to jakobych měla mít menstruaci ale já ji měla mít až za dlouho. Jela jsem na pohotovost a zjištěný opět začínající zanet moč. cest- ale slabý. Měla jsem antibiotika xorimax 500 a při tom jsem brala probiotika z LR -které beru doposud a už nemám žádný problém s chozením na záchod. Každopádně tlak nezmizel. Byla jsem 2× hospitalizovana. výsledky krve vždy v pořádku, i moč už. Stery ze stolice také. Vytery gynekologicke (i na nemoci), v pořádku. Dělali mne i gynekologickou laparaskopii, moje mamka totiž měla v 15 cysty a vzali ji vajecnik a půl, tak měli strach.. nalez: 5mm krve v děloze a srusty u slepaku také. Nemohlo to ale tohle prý způsobovat. Vysadila jsem před operaci tu antikoncepci úplně. Měla jsem teď první menstruační cyklus bez ty antikoncepce. Přišel v pořádku a mne už přecházel tlak mi přišlo. Ale při prvním dnu menstruace jsem začala brát zase jinou antikoncepci. dělali mne i cystoskopii a taky v pořádku… první Menst. cyklus po vysazeni přišel normálně a trval teď 8 dni a 9 den uz nic. Teď 10 den mám ale trochu špinění a začala mi opět bolest v podbrisku - jako bych měla mít znova menstruaci, je to takovy pocit. Tlak… :,( už mne to hrozně štve.. asi ji musím vysadit úplně už a najít jinou variantu řešení… prosím vás teď o nějaké vaše špatné zkušenosti s HA 8o treba mi poradíte :srdce: moc předem dekuji :* a pardon za dlouhý text… asi to fakt bude tím, vystřídala mne už kupa různých doktoru 8o

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tejina
4.3.20 20:55

HA je zlo! Hormonální koktejl ženy je už tak dost náročný a když do něj ještě přihodíš tohle…já měla po HA opravdu těžké deprese, jestli Tě to podpoří v tom, abys tohle svinstvo okamžitě vysadila.

• Citovat
  • Upravit
4284
4.3.20 20:56

Zkráceně: zdraví máme jen jedno. Vyprdni se na to, že sis HA „předplatila“, to tě v životě čekají horší zbytečné výdaje… Evidentně tě to ničí a není nic jednoduššího, než prostě přestat brát to, co evidentně ničí tvoje tělo.

Za druhé, trochu zamyšlení, antikoncepci bereš proč? Má to nějaký vážný objektivní důvod? Početí jde zabránit kondomem. Nepravidelnost cyklu má svůj důvod, který se nevyplatí ignorovat a potlačovat umělým cpaním hormonů do těla…
Brala jsem HA roky. Trpěla jsem bolestivostí, šílenými náladami. Po jejím vysazení jsem se stala jiným člověkem. Nikdy už bych ji nezačala brát, ani kdyby mi za to platili. A že mám jednou MS o dva dny dřív a jindy o tři dny později? No a co. To jsem vyřešila snadno - přestala jsem se sledovat, kdy to mám nebo nemám dostat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.20 21:01

@Tejina dekuju zítra volám gynekolozce, už na ni prdím :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.3.20 21:05

@Icestar nebyla jsem si doposud jistá jestli jestli to způsobuje ona. Ale teď už nejspíš sem… Na vaše další otázky rada zodpovim.. ano, brala jsem ji proto, ze jsem nechtěla otěhotnění. Ziju u rodičů a pritel je mladší než já, o víc než rok, nemohla bych mít dítě… s kondomem jsme to zkoušeli taky, před tím prvním braním antikoncepce, několikrát prasknoul a člověk má pak fakt nervy na dranc, byla jsme už pro prášek “po” jednou i :roll:. Jinak dekuju za vás názor a hezky zbytek dne, samosebou po domluvou s moji gynekolozkou ji vysadim.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.3.20 21:05
@Anonymní píše:
Ahoj, zkusím zkrátit. A předem všem moc dekuju za zkušenosti :palec:. Začnu tím, ze svoji úplně první antikoncepci “Ayreen” jsem začala brát od června 2019. Taky tím, ze bolesti při styku jsem nikdy neměla a nemám. A ze je mi 19 let.
Začalo to tím, ze jsem v srpnu 2019 trpěla na zacpu- nikdy predtim jsem neměla sebemenší problém jít na velkou. Má gynekolozka řekla, ze to muže způsobovat antikoncepce ale já ji měnit ještě nechtěla, měla jsem ji predkoupenou na půl roku, není to levná věc..v srpnu jsem také měla první zanet moč. cest. :roll:.. začala jsem od října dělat na 3smennem provozu (furt pohyb, jedla jsem ale každý den dužiny atd). Ale ten problém se zhorsil.. Po Vánočních prázdninách jsem začala ze dne na den, z ničeho nic mít bolest podbrišku- šílený tlak a bolel mne podbrisek na dotek. Nevěděla jsem čím to je. Ale bylo to jakobych měla mít menstruaci ale já ji měla mít až za dlouho. Jela jsem na pohotovost a zjištěný opět začínající zanet moč. cest- ale slabý. Měla jsem antibiotika xorimax 500 a při tom jsem brala probiotika z LR -které beru doposud a už nemám žádný problém s chozením na záchod. Každopádně tlak nezmizel. Byla jsem 2× hospitalizovana. výsledky krve vždy v pořádku, i moč už. Stery ze stolice také. Vytery gynekologicke (i na nemoci), v pořádku. Dělali mne i gynekologickou laparaskopii, moje mamka totiž měla v 15 cysty a vzali ji vajecnik a půl, tak měli strach.. nalez: 5mm krve v děloze a srusty u slepaku také. Nemohlo to ale tohle prý způsobovat. Vysadila jsem před operaci tu antikoncepci úplně. Měla jsem teď první menstruační cyklus bez ty antikoncepce. Přišel v pořádku a mne už přecházel tlak mi přišlo. Ale při prvním dnu menstruace jsem začala brát zase jinou antikoncepci. dělali mne i cystoskopii a taky v pořádku… první Menst. cyklus po vysazeni přišel normálně a trval teď 8 dni a 9 den uz nic. Teď 10 den mám ale trochu špinění a začala mi opět bolest v podbrisku - jako bych měla mít znova menstruaci, je to takovy pocit. Tlak… :,( už mne to hrozně štve.. asi ji musím vysadit úplně už a najít jinou variantu řešení… prosím vás teď o nějaké vaše špatné zkušenosti s HA 8o treba mi poradíte :srdce: moc předem dekuji :* a pardon za dlouhý text… asi to fakt bude tím, vystřídala mne už kupa různých doktoru 8o

Brala jsem ji rok a půl. Nabrala jsem 10 kilo ve třech měsících (aniž bych změnila cokoliv jiného), pak jsem začala krvácet z konečníku, tahali mě po všech vysetrenich a nikdo nechápal. Antiko nikoho nenapadlo, ač o jejím užívání věděli. Trpěla jsem obrovskými bolestmi břicha. Pak mě osvitilo a vysadila ji a začaly další problémy (ale zbytek ustal) - velké cysty, srusty, takřka bez MS (cyklus třeba 150 dní nebyl výjimkou). Je to už hodně let a tělo se ještě úplně nevzpamatovalo. Věřím, že jednou mi to snad odpustí… Neber to! Ne, když ti to dělá tohle. A vybodni se na některé místní, které je každému příspěvku o neplánovanem početí mají plná ústa keců, že měla brát Antiko :roll: vaz si zdraví.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.3.20 21:06

@Icestar jinak menstr. cyklus jsem měla vždy a mám pravidelně

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.3.20 21:08
@Anonymní píše:
Brala jsem ji rok a půl. Nabrala jsem 10 kilo ve třech měsících (aniž bych změnila cokoliv jiného), pak jsem začala krvácet z konečníku, tahali mě po všech vysetrenich a nikdo nechápal. Antiko nikoho nenapadlo, ač o jejím užívání věděli. Trpěla jsem obrovskými bolestmi břicha. Pak mě osvitilo a vysadila ji a začaly další problémy (ale zbytek ustal) - velké cysty, srusty, takřka bez MS (cyklus třeba 150 dní nebyl výjimkou). Je to už hodně let a tělo se ještě úplně nevzpamatovalo. Věřím, že jednou mi to snad odpustí… Neber to! Ne, když ti to dělá tohle. A vybodni se na některé místní, které je každému příspěvku o neplánovanem početí mají plná ústa keců, že měla brát Antiko :roll: vaz si zdraví.
dekuju za váš názor, koukám, ze jste si taky prožila své :,( určitě vysadim a zkusím jinou metodu..
  • Citovat
  • Upravit
2450
4.3.20 21:29

Vykasli se na HA, ja jsem kvuli ni byla tyden na interne a dalsi tyden v olomouci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
4.3.20 21:33

Čoveče jestli je nechtěné početí fakt jediný důvod, proč si zas*rat tělo tímhle svinstvem dnes a denně, každý den a pořád, jen aby si chlapec vrznul bez omezení, to bych ho radši kopla, kam slunce nesvítí. Tělo máš jen jedno, chlapů jsou a budou mraky.
Radši bych volila kondom plus třeba pesar se spermicidním gelem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
4.3.20 21:39

Já s ní žádnou negativní zkušenost nemám, naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.20 21:44

@Renca8 mazec..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.3.20 21:50

@Icestar no, takhle, když jsem první antinu před tím měsícem v lednu, před operaci vysadila, doktoři - ano, konkrétně gynekolove měli ještě kecy :) a já si jistá nebyla zda fakt je zpusobeno antikoncepci. Tak ještě další odůvodnění. I má gynekolozka mi poradila at začnu od prvního menstruačního cyklu znovu a at zkusím jinou;)) narážky na přítele si prosím nechte od cesty.. chápu kritizovat umí druhy každý.

• Citovat
  • Upravit
7188
4.3.20 21:53

Tak já beru HA víc jak deset let, a rozhodně ji neberu kvůli tomu, aby si chlapec vrznul bez omezení :mrgreen: jde o to, že je to pro mně nejpřijatelnější způsob ochrany aniž bych se musela spoléhat na někoho nebo něco jinýho. Vím přesně na den, kdy dostanu menstruaci.

Zkrátka - někomu to sedí, někomu ne. Někdo tvrdí, že je to svinstvo, někdo že ne, je na každý jedný, jak se rozhodne. Tobě to evidentně nesedí, tak ji vysaď. A uvidíš, zda se to zlepší nebo nezlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.20 22:03

HA jsem brala kvůli premestruační dysforické poruše. Ta se léčí buď HA, nebo antidepresivy. Zkusila jsem HA. Poprvé, když jsem ji brala (jinou než ty), bylo to celkem v pohodě, i když jsem měla gynekologické záněty. Na zdravotní problém to pomohlo, HA jsem po necelém půlroce užívání (po dobrání druhé krabičky) vysadila. Dva roky jsem měla klid, než se mi premenstruační dysforická porucha znovu v plné síle vrátila. Znovu jsem si šla pro HA, tu samou. Tentokrát jsem udělala pauzy jen tuším 2×, pak jsem HA po konzultaci s doktorkou brala bez toho 7denního přerušení. Nevím, zda to bylo těmi dennodenními dávkami hormonů bez jediného oddechu, nebo bych reagovala stejně, i kdybych dělala pauzy. Těžko říct. Každopádně se mi rozjely brutální migrény. Tak šílené, že bych je nepřála ani největšímu nepříteli. Zvracela jsem, ztrácela jsem zrak, i šepot byl, jako by mi do hlavy mlátili obřím kladivem. Migrény trvaly několik dní, antimigrenika na ně skoro nezabírala, pak den dva oddech a zase několikadenní záchvat. Že by za to mohla HA, to mi došlo, až když jsem ji měla skoro dobranou. Jak jsem HA vysadila, migrény se zmírnily a postupně odezněly. Ale trvalo to ještě půl roku, ještě půl roku po vysazení HA mi ty migrény odeznívaly. Už nikdy HA brát nechci.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

Těhotenský test 2v1