Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, mám teď čerstvě zkušenost s postinorem a jelikož bych byla nerada, aby se opakovala, jdu si k vám pro radu. Jakou používáte nehormonální antikoncepci a jste spokojené? HA jsem nějakou dobu užívala a nedělala mi dobře, proto tuto variantu předem zavrhuju. Kondomy nám také nevyhovují, doteď jsme s přítelem provozovali přerušovaný styk, ale asi to za ty nervy nestojí. S pharmatexem mám zkušenosti také, ale přijde mi, že to potom že mě vytekalo ještě celý další den…
Máme teď rok před svatbou a shodli jsme se, že před svatbou tehotni být nechceme. Děkuji za všechny rady a zkušenosti ![]()
Používám diafragramu Caya. Místo spermiastatického gelu používám Pharmatex a přítel se dělá ven.
Vytáhnu ho ven a je to. Kdo to nezvládá a trpí předčasnou ejakulací, ať si vezme gumu. Jedeme takhle čtvrtým rokem a v pohodě.
@Tazatel píše:
Vytáhnu ho ven a je to. Kdo to nezvládá a trpí předčasnou ejakulací, ať si vezme gumu. Jedeme takhle čtvrtým rokem a v pohodě.
Teď jsme to taky dělali 2 roky a nic, ale náhoda je prostě blbec a zrovna máme za sebou dost stresující měsíc, takže bychom byli klidnější kdybychom aspoň nějakou antikoncepci používali. S kondomem je to jako lizat nanuk přes obal ![]()
@Laala389 píše:
Teď jsme to taky dělali 2 roky a nic, ale náhoda je prostě blbec a zrovna máme za sebou dost stresující měsíc, takže bychom byli klidnější kdybychom aspoň nějakou antikoncepci používali. S kondomem je to jako lizat nanuk přes obal
Guma je nouzovka pro ty, co to bez ní neumí. Prožitek je na nic, to je jasný. Když to zvládal do teď, 2 roky, tak bych se toho nebál. Jestli máš rok před svatbou, tak i kdyby mu to časem ulítlo, tak se nic hrozného neděje. Kdyžtak jí o měsíc, dva posunute ![]()
@Laala389 píše:
Teď jsme to taky dělali 2 roky a nic, ale náhoda je prostě blbec a zrovna máme za sebou dost stresující měsíc, takže bychom byli klidnější kdybychom aspoň nějakou antikoncepci používali. S kondomem je to jako lizat nanuk přes obal
Tak doporučovala dělat orální sex bez kondomu a ten nasadit až těsně před souloží
@Nora2 píše:
Tak doporučovala dělat orální sex bez kondomu a ten nasadit až těsně před souloží
K čemu je to dobré? On někdo fakt dělá orál s gumou?
Když už, tak jet bez gumy a nasadit jí až před výstřikem.
@Anonymní píše:
Používám diafragramu Caya. Místo spermiastatického gelu používám Pharmatex a přítel se dělá ven.
Já o pesaru do budoucna uvažuju, už se nechci vracet k HA. Máte dobré zkušenosti? Jak obtížné je zavedení? Nevadí při styku? Trochu jsem se sem vmísila, ale nikoho, kdo pesar používá neznám, tak budu moc ráda za rady
A pro zakladatelku si myslím, že taky super, protože moc jiných možností není, když se vyloučí tělísko, které je na několik let- což asi není co hledá, když za rok je svatba, pak mi už nic jiného nehormonálního nenapadá.
@Venceslavka píše:
Já o pesaru do budoucna uvažuju, už se nechci vracet k HA. Máte dobré zkušenosti? Jak obtížné je zavedení? Nevadí při styku? Trochu jsem se sem vmísila, ale nikoho, kdo pesar používá neznám, tak budu moc ráda za radyA pro zakladatelku si myslím, že taky super, protože moc jiných možností není, když se vyloučí tělísko, které je na několik let- což asi není co hledá, když za rok je svatba, pak mi už nic jiného nehormonálního nenapadá.
Teď na to koukám a nevypadá to vůbec špatně
taky mě zajímá, jestli to nevadí při styku a jestli je manipulace jednoduchá?
@Laala389 ahoj mohu se zeptat jaké ti dělala antikoncepce problémy?:) taky teď nějaké mám, tak jestli se schodují.
@Anonymní píše:
Pokud se stejně musí dělat ven, tak mi to jako super antikoncepce nepřijde. Teď na to koukám a účinnost 96%? To není moc. HA má prý 99.9% a bývalka stejně otěhotněla i přes ní. Od té doby ho radši vždycky tahám ven a je klid, i bez antikoncepce.
@Tazatel píše:
Pokud se stejně musí dělat ven, tak mi to jako super antikoncepce nepřijde. Teď na to koukám a účinnost 96%? To není moc. HA má prý 99.9% a bývalka stejně otěhotněla i přes ní. Od té doby ho radši vždycky tahám ven a je klid, i bez antikoncepce.
Tak asi bychom nemeli odvahu dávat plnou palbu ani na pesar, takže to nehrozí
a 96% že není moc? Mně to přijde Teda v pohodě ![]()
@Anonymní píše:
@Laala389 ahoj mohu se zeptat jaké ti dělala antikoncepce problémy?:) taky teď nějaké mám, tak jestli se schodují.
Je to tedy už nějaká doba, ale co si vzpomínám, tak jsem byla hlavně opravdu šíleně precitlivela, měla jsem takové stavy úzkosti a deprese a taky jsem byla až paranoidni. Dalo by se říct, že mi to tehdy zničilo vztah :/ a velmi nerada bych tentokrát dělala stejné chyby. Jinak po tělesné stránce to bylo docela v pohodě.
@Laala389 píše:
Tak asi bychom nemeli odvahu dávat plnou palbu ani na pesar, takže to nehrozía 96% že není moc? Mně to přijde Teda v pohodě
96% je stejná spolehlivost, jako když ho vytáhne - pokud to umí. Viz.:
My to do svatby těch pár měsíců vydrželi s kondomem, bez nehody…
Teď jedeme podle ovulace, a zatím máme jedináčka. ![]()