Nehormonální antikoncepce - jaká?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
43
4.3.20 19:53

Nehormonální antikoncepce - jaká?

Ahojky, mám teď čerstvě zkušenost s postinorem a jelikož bych byla nerada, aby se opakovala, jdu si k vám pro radu. Jakou používáte nehormonální antikoncepci a jste spokojené? HA jsem nějakou dobu užívala a nedělala mi dobře, proto tuto variantu předem zavrhuju. Kondomy nám také nevyhovují, doteď jsme s přítelem provozovali přerušovaný styk, ale asi to za ty nervy nestojí. S pharmatexem mám zkušenosti také, ale přijde mi, že to potom že mě vytekalo ještě celý další den… :? Máme teď rok před svatbou a shodli jsme se, že před svatbou tehotni být nechceme. Děkuji za všechny rady a zkušenosti :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
4.3.20 19:58

Používám diafragramu Caya. Místo spermiastatického gelu používám Pharmatex a přítel se dělá ven.

• Citovat
  • Upravit
14
4.3.20 20:04

Vytáhnu ho ven a je to. Kdo to nezvládá a trpí předčasnou ejakulací, ať si vezme gumu. Jedeme takhle čtvrtým rokem a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
4.3.20 20:06
@Tazatel píše:
Vytáhnu ho ven a je to. Kdo to nezvládá a trpí předčasnou ejakulací, ať si vezme gumu. Jedeme takhle čtvrtým rokem a v pohodě.

Teď jsme to taky dělali 2 roky a nic, ale náhoda je prostě blbec a zrovna máme za sebou dost stresující měsíc, takže bychom byli klidnější kdybychom aspoň nějakou antikoncepci používali. S kondomem je to jako lizat nanuk přes obal :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
4.3.20 20:12
@Laala389 píše:
Teď jsme to taky dělali 2 roky a nic, ale náhoda je prostě blbec a zrovna máme za sebou dost stresující měsíc, takže bychom byli klidnější kdybychom aspoň nějakou antikoncepci používali. S kondomem je to jako lizat nanuk přes obal :poblion:

Guma je nouzovka pro ty, co to bez ní neumí. Prožitek je na nic, to je jasný. Když to zvládal do teď, 2 roky, tak bych se toho nebál. Jestli máš rok před svatbou, tak i kdyby mu to časem ulítlo, tak se nic hrozného neděje. Kdyžtak jí o měsíc, dva posunute :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
4.3.20 20:16
@Laala389 píše:
Teď jsme to taky dělali 2 roky a nic, ale náhoda je prostě blbec a zrovna máme za sebou dost stresující měsíc, takže bychom byli klidnější kdybychom aspoň nějakou antikoncepci používali. S kondomem je to jako lizat nanuk přes obal :poblion:

Tak doporučovala dělat orální sex bez kondomu a ten nasadit až těsně před souloží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
4.3.20 20:18
@Nora2 píše:
Tak doporučovala dělat orální sex bez kondomu a ten nasadit až těsně před souloží

K čemu je to dobré? On někdo fakt dělá orál s gumou? :roll: Když už, tak jet bez gumy a nasadit jí až před výstřikem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
4.3.20 20:19
@Anonymní píše:
Používám diafragramu Caya. Místo spermiastatického gelu používám Pharmatex a přítel se dělá ven.

Já o pesaru do budoucna uvažuju, už se nechci vracet k HA. Máte dobré zkušenosti? Jak obtížné je zavedení? Nevadí při styku? Trochu jsem se sem vmísila, ale nikoho, kdo pesar používá neznám, tak budu moc ráda za rady :) A pro zakladatelku si myslím, že taky super, protože moc jiných možností není, když se vyloučí tělísko, které je na několik let- což asi není co hledá, když za rok je svatba, pak mi už nic jiného nehormonálního nenapadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
4.3.20 20:24
@Venceslavka píše:
Já o pesaru do budoucna uvažuju, už se nechci vracet k HA. Máte dobré zkušenosti? Jak obtížné je zavedení? Nevadí při styku? Trochu jsem se sem vmísila, ale nikoho, kdo pesar používá neznám, tak budu moc ráda za rady :) A pro zakladatelku si myslím, že taky super, protože moc jiných možností není, když se vyloučí tělísko, které je na několik let- což asi není co hledá, když za rok je svatba, pak mi už nic jiného nehormonálního nenapadá.

Teď na to koukám a nevypadá to vůbec špatně :think: taky mě zajímá, jestli to nevadí při styku a jestli je manipulace jednoduchá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.20 20:26

@Laala389 ahoj mohu se zeptat jaké ti dělala antikoncepce problémy?:) taky teď nějaké mám, tak jestli se schodují.

• Citovat
  • Upravit
14
4.3.20 20:26
@Anonymní píše:
Používám diafragramu Caya. Místo spermiastatického gelu používám Pharmatex a přítel se dělá ven.

Pokud se stejně musí dělat ven, tak mi to jako super antikoncepce nepřijde. Teď na to koukám a účinnost 96%? To není moc. HA má prý 99.9% a bývalka stejně otěhotněla i přes ní. Od té doby ho radši vždycky tahám ven a je klid, i bez antikoncepce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
4.3.20 20:34
@Tazatel píše:
Pokud se stejně musí dělat ven, tak mi to jako super antikoncepce nepřijde. Teď na to koukám a účinnost 96%? To není moc. HA má prý 99.9% a bývalka stejně otěhotněla i přes ní. Od té doby ho radši vždycky tahám ven a je klid, i bez antikoncepce.

Tak asi bychom nemeli odvahu dávat plnou palbu ani na pesar, takže to nehrozí :D a 96% že není moc? Mně to přijde Teda v pohodě :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
4.3.20 20:37
@Anonymní píše:
@Laala389 ahoj mohu se zeptat jaké ti dělala antikoncepce problémy?:) taky teď nějaké mám, tak jestli se schodují.

Je to tedy už nějaká doba, ale co si vzpomínám, tak jsem byla hlavně opravdu šíleně precitlivela, měla jsem takové stavy úzkosti a deprese a taky jsem byla až paranoidni. Dalo by se říct, že mi to tehdy zničilo vztah :/ a velmi nerada bych tentokrát dělala stejné chyby. Jinak po tělesné stránce to bylo docela v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
4.3.20 20:46
@Laala389 píše:
Tak asi bychom nemeli odvahu dávat plnou palbu ani na pesar, takže to nehrozí :D a 96% že není moc? Mně to přijde Teda v pohodě :pankac:

96% je stejná spolehlivost, jako když ho vytáhne - pokud to umí. Viz.:

https://cs.wikipedia.org/…antikoncepce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
4.3.20 20:53

My to do svatby těch pár měsíců vydrželi s kondomem, bez nehody… :nevim: Teď jedeme podle ovulace, a zatím máme jedináčka. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí