Velké problémy po užívání antikoncepce ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.3.20 22:28

Braním antikoncepce akorát podporujem chlapi v nezávazném sexu, protože necítí pak tolik zodpovědnosti. Když by věděl, že z toho může bejt dítě, kdyby náhodou, tak si dá sakra majzla. Je to pro mužskou pohodlnost a my si tím zasíráme těla. Nikdy jsem to nebrala a nikdy nebudu. Dvě moje kamarádky málem umřeli na plicní embolii a trombozu. Jedna rodinná známá měla ve 30 raka a nechala po sobě 2 malý děti. Doktoři řekli, že je to z antikoncepce. To vám ale na gyndě neřeknou že jo…
Když náhodou praskne kondom, můžete přece využít prášek „po“… ten se nesmí brát sice tak často, ale pokud umíte používat kondom (číst návod a koupit si správnou velikost není asi tak těžký..), tak se taková nehoda tak často stát nemusí…

Nikdo by nežral každej den ibalgin, ale antikoncepční prášek si vezme spousta holek. Nejlepší je, že jejich matinky jim to nechají předepsat rovnou ve 14, aby je nemusely hlídat a měly klid… :poblion: :poblion:…ti, co to obhajují by se měli nad sebou zamyslet. To, že teď jste v pohodě neznamená, že vám v těle nečíhají věci typu křečový žíly, co vám za nedlouho naskáčou, totální migrény, trombozy, rakovina a podobně… zdraví máme jenom jedno a zasíráte si tím tělo, ze kterého mají vzniknout nové buňky pro nový život… berte si antikoncepci po 40, kdy už děti neplánujete a ohrožujete jen sebe :nevim: :zed:

• Citovat
  • Upravit
4284
4.3.20 23:20

Anonymko, píšeš to sice tvrdě, ale zcela s tebou souhlasím. Mladé tělo mladé holky se s tím chemickým svinstvem porve snáz a nedá na sobě tolik tušit, co to s námi dělá. Až pak ve třiceti, čtyřiceti odejdeme na raka, pozdě bycha honit…
Výhoda typu „vím na den přesně, kdy to dostanu“ je naprosto směšná. Není to fuk, kdy to dostanu? Tampony stojí třicet korun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.20 23:27
@Icestar píše:
Anonymko, píšeš to sice tvrdě, ale zcela s tebou souhlasím. Mladé tělo mladé holky se s tím chemickým svinstvem porve snáz a nedá na sobě tolik tušit, co to s námi dělá. Až pak ve třiceti, čtyřiceti odejdeme na raka, pozdě bycha honit…
Výhoda typu „vím na den přesně, kdy to dostanu“ je naprosto směšná. Není to fuk, kdy to dostanu? Tampony stojí třicet korun.

Omlouvám se, jestli má tvrdá slova uráží, ale je v nich spíš hodně bolesti z toho, co všechno jsem už viděla kolem sebe a z toho, že nedokážu zabránit dalším, aby to brali. Je smutný, že holky považují za důležitější než svůj vlastní život tu pohodlnost.. :zed:

Nejhorší je, že ty holky ani nevědí, co to v tom těle způsobí.. že je to v podstatě, když to řeknu zjednodušeně něco jako potrat. Kdy tělo nědovolí oplozenýmu vajíčku, aby se uchytilo. Pak když třeba žena takto „potrácí“ každý měsíc od svých 15 do svých 30, kdy se rozhodne mít dítě, tělo už neumí to oplodněné vajíčko uchytit… není na to zvyklé a není to pro něj přirozené. Proto má dneska tolik žen (neříkám, že každá, ale spousta) problémy otěhotnět. Je to logické, přesto jsem narazila na spoustu článků typu „mýty o antikoncepci“, kde holkám cpou do hlavy, že žádný vedlejší účinky prokázány nebyly… no ještě aby byly, když z toho mají farmaceuti takový prachy :nevim: :dance: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
206
4.3.20 23:53

A vy co jste HA nebraly jak to fungovalo? Nedovedu si to v mém případě zpětně představit. Když jsme s přítelem spolu byli na začátku vztahu, spali jsme spolu každý den a někdy i 2×-3× za den :mrgreen: nedovedu si představit jak velkou zásobu kondomu by jsme museli doma mít :mrgreen: to jste proste omezili sex nebo opravdu měly takovou zásobu? Ptám se, protože po porodu uvažuju, že bych se k HA už nevrátila, ale i přesto, že ten sex už není tak častý pořád je ho dost na to abychom kupovali kondomy a museli se řídit tím jestli doma nějaké ještě máme nebo už došly. Spoléhat se bez toho na přítele nemůžu, protože on sám přiznal, že ho v čas vytáhnout neumí :mrgreen: nedovedu si to vůbec bez HA představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.20 00:00
@dena262 píše:
A vy co jste HA nebraly jak to fungovalo? Nedovedu si to v mém případě zpětně představit. Když jsme s přítelem spolu byli na začátku vztahu, spali jsme spolu každý den a někdy i 2×-3× za den :mrgreen: nedovedu si představit jak velkou zásobu kondomu by jsme museli doma mít :mrgreen: to jste proste omezili sex nebo opravdu měly takovou zásobu? Ptám se, protože po porodu uvažuju, že bych se k HA už nevrátila, ale i přesto, že ten sex už není tak častý pořád je ho dost na to abychom kupovali kondomy a museli se řídit tím jestli doma nějaké ještě máme nebo už došly. Spoléhat se bez toho na přítele nemůžu, protože on sám přiznal, že ho v čas vytáhnout neumí :mrgreen: nedovedu si to vůbec bez HA představit.

Já například jsem měla buď přerušovanou soulož nebo jsme si kupovali na různých slevových portálech ty mega balení, kde tě to přijde fakt levno… zrovna dneska jsme objednávali nějaký ultra tenký a vroubkovaný. Přijde mi, že hledáním nějaké společné cesty v tomto směru, se ještě víc dva lidi sblíží než když je to bez překážek.. a aspoň se ukáže, jestli tvýmu příteli víc záleží na sexu nebo na tom, abys byla zdravá. A chápu, že může přijít situace, kdy se dítě nehodí, ale na druhou stranu mám kámošku, která šla v 17 na potrat (neměla rodinu, neměla dodělanou střední a podobně) a do dneška si to vyčítá a říká si, kolik by tomu dítěti teď bylo a není to pro ni příjemný téma…
Ale do budoucna ti můžu říct, že je lepší vždycky chlap, kterej se k této otázce po delším rozhovoru jako chlap skutečně postaví a nenechá zodpovědnost na tobě a tvém těle. Ať je to teď s přítelem jakkoliv hezký, člověk nikdy neví, jestli se něco nestane (nic zlého ti nepřeju), ale jistota je jistota. A holce pak zůstane jen to zničené tělo, a to si hodně holek neuvědomuje. Měli bysme být sobečtější co se týče zdraví :srdce: :hug:

• Citovat
  • Upravit
4284
5.3.20 00:50
@dena262 píše:

S manželem jsme spolu 6 let sezdaní, 10 let celkově, máme 2 krásné děti a kondomy doma občas jo, občas ne. A je nám to fuk, zařídíme se podle toho. Není jenom koitus s vyprázdněním dovnitř, přece ;) Za celou tu dobu, co jsme spolu, jsem brala HA asi dva roky, pak jsem vysadila (před svatbou, bez účelu mít dítě - tehdy ještě přítel byl striktní, že děti až po svatbě!), což bylo jedno z nejlepších rozhodnutí mého života. A žijem. My, naše děti, žádné další nikoliv :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.20 05:35

@Azeretereza já vám rozumím. Já zde ale nepsala, ze ji beru kvůli tomu aby si chlapec vrznul “bez omezení”, jak zde píšete :kytka: samosebou jsme před tím, zkoušeli jinou alternativu. Ale bez pardonu, kondom má být jako lepší? ;) To teda nevím. To byly pěkný nervy tenkrát, ze jsem jednou sla i pro prášek “po”, no takže tak. Asi každému než kondom je přijatelnější brát antikoncepci. ;) Navíc já nevěděla v podstatě do teď, ze to muže být fakt od ni. Příští týden mám ještě výsledky z krve, mám hraniční nalez laicky “alergii na potravinu” např. Lepek…
Jinak nepsala jsem, ze nemám nepravidelný cyklus, taky vím, na den, kdy mám mít menstruaci a vždy jsem ji tak měla ;) s tím problém nebyl..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.3.20 05:37
@Anonymní píše:
HA jsem brala kvůli premestruační dysforické poruše. Ta se léčí buď HA, nebo antidepresivy. Zkusila jsem HA. Poprvé, když jsem ji brala (jinou než ty), bylo to celkem v pohodě, i když jsem měla gynekologické záněty. Na zdravotní problém to pomohlo, HA jsem po necelém půlroce užívání (po dobrání druhé krabičky) vysadila. Dva roky jsem měla klid, než se mi premenstruační dysforická porucha znovu v plné síle vrátila. Znovu jsem si šla pro HA, tu samou. Tentokrát jsem udělala pauzy jen tuším 2×, pak jsem HA po konzultaci s doktorkou brala bez toho 7denního přerušení. Nevím, zda to bylo těmi dennodenními dávkami hormonů bez jediného oddechu, nebo bych reagovala stejně, i kdybych dělala pauzy. Těžko říct. Každopádně se mi rozjely brutální migrény. Tak šílené, že bych je nepřála ani největšímu nepříteli. Zvracela jsem, ztrácela jsem zrak, i šepot byl, jako by mi do hlavy mlátili obřím kladivem. Migrény trvaly několik dní, antimigrenika na ně skoro nezabírala, pak den dva oddech a zase několikadenní záchvat. Že by za to mohla HA, to mi došlo, až když jsem ji měla skoro dobranou. Jak jsem HA vysadila, migrény se zmírnily a postupně odezněly. Ale trvalo to ještě půl roku, ještě půl roku po vysazení HA mi ty migrény odeznívaly. Už nikdy HA brát nechci.

Dekuju za zkušenost, to je taky mazec..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.3.20 05:44
@Anonymní píše:
Braním antikoncepce akorát podporujem chlapi v nezávazném sexu, protože necítí pak tolik zodpovědnosti. Když by věděl, že z toho může bejt dítě, kdyby náhodou, tak si dá sakra majzla. Je to pro mužskou pohodlnost a my si tím zasíráme těla. Nikdy jsem to nebrala a nikdy nebudu. Dvě moje kamarádky málem umřeli na plicní embolii a trombozu. Jedna rodinná známá měla ve 30 raka a nechala po sobě 2 malý děti. Doktoři řekli, že je to z antikoncepce. To vám ale na gyndě neřeknou že jo…
Když náhodou praskne kondom, můžete přece využít prášek „po“… ten se nesmí brát sice tak často, ale pokud umíte používat kondom (číst návod a koupit si správnou velikost není asi tak těžký..), tak se taková nehoda tak často stát nemusí…Nikdo by nežral každej den ibalgin, ale antikoncepční prášek si vezme spousta holek. Nejlepší je, že jejich matinky jim to nechají předepsat rovnou ve 14, aby je nemusely hlídat a měly klid… :poblion: :poblion:…ti, co to obhajují by se měli nad sebou zamyslet. To, že teď jste v pohodě neznamená, že vám v těle nečíhají věci typu křečový žíly, co vám za nedlouho naskáčou, totální migrény, trombozy, rakovina a podobně… zdraví máme jenom jedno a zasíráte si tím tělo, ze kterého mají vzniknout nové buňky pro nový život… berte si antikoncepci po 40, kdy už děti neplánujete a ohrožujete jen sebe :nevim: :zed:

Noo takhle, dekuju za názor. ;) Určitě v něčem pravdu mate. Jasne, ze vysadim a zkusíme opět něco jiného:)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.3.20 05:50
@Anonymní píše:
Když náhodou praskne kondom, můžete přece využít prášek „po“… ten se nesmí brát sice tak často, ale pokud umíte používat kondom (číst návod a koupit si správnou velikost není asi tak těžký..), tak se taková nehoda tak často stát nemusí…Nikdo by nežral každej den ibalgin, ale antikoncepční prášek si vezme spousta holek. Nejlepší je, že jejich matinky jim to nechají předepsat rovnou ve 14, aby je nemusely hlídat a měly klid… :poblion: :poblion:…ti, co to obhajují by se měli nad sebou zamyslet. To, že teď jste v pohodě neznamená, že vám v těle nečíhají věci typu křečový žíly, co vám za nedlouho naskáčou, totální migrény, trombozy, rakovina a podobně… zdraví máme jenom jedno a zasíráte si tím tělo, ze kterého mají vzniknout nové buňky pro nový život… berte si antikoncepci po 40, kdy už děti neplánujete a ohrožujete jen sebe :nevim: :zed:

Jo a popravdě? Já jsem nečekala, ze by tohle mohla způsobovat antikoncepce. Myslíte, ze jednoho gynekologa (z těch 10 co me vidělo) to napadlo? Ani náhodou :zed: ale když si to vezmu zpětně bylo mi opravdu každý den tak, jakobych zrovna měla ty stavy před začátkem menstruace - tvrdý podbřišek, nejvíc bolest na dotek uprostřed a na levém vaječníku. Doktoři mne hnali po všech čertech 8o :roll: psat jak jsem z toho byla nešťastná nemá cenu.. měla jsem zrovna ten zanet močových cest, tak jsem si nejdřív před cystoskopii fakt myslela, ze mne bolí chronicky močák.. ale on je v pořádku :palec: wow.. :nevim: mate pravdu jak je antikoncepce špatná asi no. Ale myslíte si, ze tohle jakožto mladým holkam někdo řekne? Naprosto ne. Gynekologové to vychválí do nebes. Je to špatný tohle.. oni si vůbec neuvědomují, ze muže být někdo kdo to nesnese, přehlíží to. Vysadim a jsem zvědavá zda se to zlepší. A doufám plně, ze po nějakém čase ano. Protože popravdě kdo by 2 měsíce chtěl mít takovýhle tlak v břiše?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.3.20 06:04

@Renca8 mohu se zeptat proč? A co vám zjistili?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.3.20 06:40

@dena262 My už skoro 14 let praktikujeme přerušovanou soulož. Pro manžela to není ideální, ale nic lepšího, co by nám víc vyhovovalo, jsme nenašli. Naše metoda není pro každého, je to o velké zodpovědnosti toho chlapa. Děti máme plánované. A taky jsme do této metody šli s tím, že kdyby se přeci jen stala nehoda, dítě (ač neplánované) přijmeme s otevřenou náručí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.3.20 06:53
@Anonymní píše:
@dena262 My už skoro 14 let praktikujeme přerušovanou soulož. Pro manžela to není ideální, ale nic lepšího, co by nám víc vyhovovalo, jsme nenašli. Naše metoda není pro každého, je to o velké zodpovědnosti toho chlapa. Děti máme plánované. A taky jsme do této metody šli s tím, že kdyby se přeci jen stala nehoda, dítě (ač neplánované) přijmeme s otevřenou náručí.

Díky za tento text.. mate tu výhodu, ze jste byli nejspíš už starší, a tak jste se proste smířili s faktem, ze se nehoda stát muže. Já mám zázemí u rodičů, pritel je mladší - oukej upřesnim studuje ještě maturitní obor.. nepřichází v uvahu proste dítě :think: chápu, někdo si asi pomyslí “se vším se dá neco dělat “ ale zase přivést nezaopatřené dítě je v pohodě.? Co bych jsme mu mohli nabídnout? Nic. samosebou když mám takové problémy nejspíš teda s antikoncepci, když se plno jiných variant vyloučilo, zkusíme jinou metodu. Ale ten strach tam proste bude. A on tady někdo bude psát, jak s kondomama a spravyma velikostma se to dá? To by mne zajímalo s jakýma teda. Před tím, než jsem začala brát poprvé v životu antinu jsme zkoušeli snad půl rok každé kondomy v obchodě, (durexy atd) samosebou skoro po každé při delším pohlavním styku prasknul :D takze jsme praktikovali tu prerusovanou souloz u toho. Já chápu, ze se to tu ženám asi lehko píše o tom, ale vžít se do neci situace by asi taky chtělo. A jako otázka typu co tady zazněla “jaký je tvůj hlavní důvod bráni antikoncepce?” Mi přijde skoro stejně stupidní jako otázka “proč používáte kondom?” Že. ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.3.20 08:20
@Anonymní píše:
Díky za tento text.. mate tu výhodu, ze jste byli nejspíš už starší, a tak jste se proste smířili s faktem, ze se nehoda stát muže. Já mám zázemí u rodičů, pritel je mladší - oukej upřesnim studuje ještě maturitní obor.. nepřichází v uvahu proste dítě :think: chápu, někdo si asi pomyslí “se vším se dá neco dělat “ ale zase přivést nezaopatřené dítě je v pohodě.? Co bych jsme mu mohli nabídnout? Nic. samosebou když mám takové problémy nejspíš teda s antikoncepci, když se plno jiných variant vyloučilo, zkusíme jinou metodu. Ale ten strach tam proste bude. A on tady někdo bude psát, jak s kondomama a spravyma velikostma se to dá? To by mne zajímalo s jakýma teda. Před tím, než jsem začala brát poprvé v životu antinu jsme zkoušeli snad půl rok každé kondomy v obchodě, (durexy atd) samosebou skoro po každé při delším pohlavním styku prasknul :D takze jsme praktikovali tu prerusovanou souloz u toho. Já chápu, ze se to tu ženám asi lehko píše o tom, ale vžít se do neci situace by asi taky chtělo. A jako otázka typu co tady zazněla “jaký je tvůj hlavní důvod bráni antikoncepce?” Mi přijde skoro stejně stupidní jako otázka “proč používáte kondom?” Že. ;)

Já jsem třeba měla sexuální život od 16. Vždycky jsem se spoléhala na to, že jsem si vybrala fakt spolehlivého partnera, který si to hlídal ve svém vlastním zájmu sám. Měla jsem i kliku, že můj první kluk mi vysvětlil sám od sebe, jaký je antikoncepce svinstvo a že nechce, abych si tím ničila zdraví. Kondom mi nikdy nepraskl, ale stejně jako výše, i já jsem byla rozhodnutá, kdyby náhodou si dítě nechat. Ale byly to nervy jako prase tak či tak… i se mi stalo, že mi kluk řekl, když se mi zpozdila menstruace, že je sám ještě dítě (bylo mu 22), takže by mi rád zaplatil potrat… i tak bych si to dítě nechala. V tu chvíli se mi rosvítilo a kopla jsem pána do prdele.

Jo a přijde mi, že něco děláte špatně s těma kondomama… teď bez urážky, chci pomoct. Ale viděla jsem, jak se vyrábí a mám s něma velký zkušenosti a nikdy se mi nestalo, že by mi nějaký prasknul. Je to divný, že Vám se to stávalo tak často. Používáte správné lubrikační gely? Neměla jste namazané ruce krémem nebo dlouho nehty? Nenasazoval si ho partner a neměl příliš suché ruce s oděrkami nebo nepoužíváte sprchový gel takovej ten s krémem? Případně mě ještě napadá, že se dají koupit i kondomy se zesílenou vrstvou a podobně… je fakt milion druhů, když zapátráte na internetu. Případně jsou i vaginální globule, které se zavedou a mají spermicidní účinek. To jsem taky jednu dobu používala, ale je to zase chemie no a někdo tvrdí, že by se měla používat jen v kombinaci s kondomem. Ale já po ní nikdy neotěhotněla a znám spoustu holek, co to taky používají a v pohodě. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.3.20 08:30
@Anonymní píše:
Jo a popravdě? Já jsem nečekala, ze by tohle mohla způsobovat antikoncepce. Myslíte, ze jednoho gynekologa (z těch 10 co me vidělo) to napadlo? Ani náhodou :zed: ale když si to vezmu zpětně bylo mi opravdu každý den tak, jakobych zrovna měla ty stavy před začátkem menstruace - tvrdý podbřišek, nejvíc bolest na dotek uprostřed a na levém vaječníku. Doktoři mne hnali po všech čertech 8o :roll: psat jak jsem z toho byla nešťastná nemá cenu.. měla jsem zrovna ten zanet močových cest, tak jsem si nejdřív před cystoskopii fakt myslela, ze mne bolí chronicky močák.. ale on je v pořádku :palec: wow.. :nevim: mate pravdu jak je antikoncepce špatná asi no. Ale myslíte si, ze tohle jakožto mladým holkam někdo řekne? Naprosto ne. Gynekologové to vychválí do nebes. Je to špatný tohle.. oni si vůbec neuvědomují, ze muže být někdo kdo to nesnese, přehlíží to. Vysadim a jsem zvědavá zda se to zlepší. A doufám plně, ze po nějakém čase ano. Protože popravdě kdo by 2 měsíce chtěl mít takovýhle tlak v břiše?

Moje teta je doktorka (ne gynekolog, ale neurolog) a jednou jsem se jí ptala, jak to chodí, že to předepíše každé holce. Víte on to nikdo nevnucuje, my máme vždycky právo říct ne. Ale teta říkala, že v tom jsou prostě prachy. Ti doktoři dostávají nějaký provize nebo dárky za to, že předepisují ty či ony léky, proto se snaží třeba vnutit určitý typy léků, přestože vy pak jdete do lékárny, kde vám lekárník třeba třekne, že vám nabídne prášek na bolest například, kterej je jinej, ale za mnohem nižší cenu a podobně… Jsou v tom opravdu jen peníze, kterých je dostatek od farmaceutických firem na propagaci antiny a nedostatek od státu, aby měli doktoři čas na každou pacientku, která je mladá a nově příchozí, aby jí vysvětlil, že jsou i jiné alternativy… na druhou stranu bejt gynekolog a „vnucovat“ v dnešní době jiný možnosti ženám, musí bejt fakt přes hubu :D Jsme dost umíněné a někteří to možná už s náma vzdali. Ale třeba jeden gynekolog u nás je takovej, že pacientky vyloženě chválí, když neberou prášky a vždycky si pochvaluje, jak je to dobře pro jejich zdraví :potlesk: :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

Těhotenský test 2v1