Pojištění u kooperativy - zkušenosti

23.4.26 20:42

Pojištění u kooperativy

Zdravím, ráda bych si prosím nechala poradit. Chci sobe, dětem a manželovi udělat pojištění. Manzel je živitel rodiny, co by mela takova pojistka obnášet? Urcite asi kdyby sel na marodku, tak at to je pojištěné. Co se vyplatí a co naopak ne? Dále mam dvě děti, dcera ma tři roky a syn pul roku. Pro ně chci úrazové (i s trvalými následky)? Mam tam dat i hospitalizaci? Jelikož jsem pojistku v životě neměla, vůbec nevim, co se oplatí co je zbytečné. Plnění od prvního dne?
Chtela bych zajit osobně na pobočku kooperativy ale mam strach, ze mi tam napálí zbytečnosti, tak bych chtěla mít trosku přehled co jo a co ne. Mam na to i omezeny rozpočet, chtela bych se vejít do 2000kc za vsechny čtyři. Myslite, ze mi na pobočce normálně poradi, co se oplati nebo mi tam,,daji vse,,? Moc dekuji za vaše rady :)
Popřípadě jestli jste s kooperativou spokojeni? Kolik platíte? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3116
23.4.26 20:54
@Vínopička píše: Více

Hele máme Flexi od Kooperativy. Dospělí máme nastavené plnění podle rizikovosti práce, úrazové, hospitalizace. Manžel i smrt. Děti mají úrazové, hospitalizaci, trvalé následky a nevím co ještě. Ale hlavně pojištění odpovědnosti pro děti - „na blbost“ - něco nedopatřením rozbijou, zničí, atd atd. Nech si v té pojišťovně poradit, třeba s časem na rozmyšlenou. My máme na to poradce, který nám dělal pojistky na míru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8065
23.4.26 20:55

S kooperativou mám jen nejhorší zkušenosti. Tedy dokud jen platíš a nic nechceš, tak dobrý :) Ale když měli plnit, tak to byl takový sexuální vztah - pěkně se mnou vyjebali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.4.26 20:56

@rmot ja právě slyším jen samou chválu na kooperativu 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3116
23.4.26 20:58

Nemůžu si stěžovat. Mně vždy plnili hned a bez keců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8065
23.4.26 21:02

Fakt? I při situacích, kdy má Kooperativa něco vyplatit? Já tedy naopak zjistil, že v tom nejsem zdaleka sám a že postup, kdy nemáš šanci dostat kontakt na likvidátora a on vyloženě lže do protokolů, není omyl v mém případě, ale ustálená praxe u Kooperativy. Alespoň tedy v Plzni. Jediná šance je zaplatit si soudního znalce, právníky a hnát to přes soudy, ale to zase nemá v případě, kdy jde jen o desítky tisíc, žádnou cenu. Ten čas by člověka stál víc, než by vysoudil a na to oni podle mě sází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
23.4.26 22:11
@rmot píše: Více

Asi záleží na pobočce, my máme u Koop všechno včetně firemních a vždy vše proběhlo bez problémů. Nikdy jsem nevolal likvidátora, vždy on zavol mně. Jen jednou jsem nebyl spokojený. Na Korsice nám na auto spadl strom, volal jsem tam spíš, abych věděl na co si dát pozor, aby to pak proběhlo bez problémů. Moc nám teda nepomohli, včetně hledání servisu. Na konec byl problém s proplacením faktury. Nevešli jsme se do tabulky s cenou výměnou okna na pátých dveřích. Bylo to dohadování, ale pak jí proplatili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
24.4.26 07:25

Ahoj, máme kooperativu pro děti Flexi, životní a úrazové, už bylo i plnění a vše ok. S manželem naše pojistky máme u Generali, už z dob před dětmi a jen jsme upravovali dle situace. Tam plnění taky ok. Cenově nám návrhy vyšli podobné u obou společností. Děti jsem dala ke Kooperative protože to se uzavíralo na pobočce České spořitelny, kde mám účty a bylo tam zvýhodnění a vyšlo nás to paradoxně líp než je nechat dopsat u Generali k našim pojistkám. Ale ty dva tisíce nic moc, u nás i v okolí to u zivitelu vychází mezi 1100-1600, mě a dalším partnerkám cca 900-1100, děti dalších 1000-1400 za dvě. Tak ať na ty pojistky máš nějake smysluplné plnění. Rozmyslí si, jestli chceš třeba plnění od prvního dne nemocenské, to třeba pojistku dost prodraží, u nás máme nastaveno az 29. Den a ne zpětně, protože takový výpadek nás finančně neohrozí a po měsíci už jasné,.jestli to bude ještě na dýl. A kolik v případě úmrtí, zvlášť pokud máte nějaké půjčky, zaměřit se na trvalé následky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12911
24.4.26 08:17

Za ty dva tisíce na všechny toho moc nepojistíš. S kooperativou mám zkušenost normální jako s kýmkoli jiným, záleží na koho narazíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8989
24.4.26 08:22

Máme u Kooperativy pojištěno snad vše. Barák atd. k tomu, auto, el. koloběžku, sebe celou rodinu, výpadek v práci oba. Zkušenost s plněním dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
25.4.26 11:59

Jsem pojišťovák. Doporučuju nechodit do Kooperativy, ale najít si nezávislého poradce, ideálně na doporučení známých. Hlavně nezávislého, žp se nevybírá podle pojišťovny, ale na základě potřeb klienta.
Poradí vám na míru podle vašich potřeb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
15.5.26 16:32

Hele ono to může být fakt hrozně individuální. U dětí bych osobně dala hlavně úrazy a trvalý následky. Určitě bych si pak pořádně prošla, co přesně kryje co a za co vlastně platíte, než něco podepíšete. My jsme to nakonec řešili přes Klik protože se tam dají různě srovnat nabídky od vícero pojišťoven. My jsem to tam pak i doladili s jejich poradkyní, která nám pomohla zrušit starou pojistku a nastavit novou tak, aby to cenově vyšlo, ale zároveň to dávalo smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat