Pojišťovna - Jaká je dobrá?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pojišťovna - Jaká je dobrá?
Ahoj,
aktuálně jsem pojištěná u 211 a nejsem moc spokojená zejména co se komunikace týče. Mají sice aplikaci, ale nedaří se mi do ní ani dostat (a to bych řekla, že jsem mladá a tyto věci mi obvykle jdou
) a telefonickou a emailovou komunikací s 211 také nemám moc dobré zkušenosti - a to jsem po nich víceméně zatím nic pořádného nepotřebovala.
Ráda bych se zeptala, jaké máte aktuální zkušenosti s jinými pojišťovnami. Chtěla bych, aby měla nejlépe dobrou, přehlednou aplikaci, kde třeba i vidím, jestli mám všechny dokumenty a platby v pořádku. Plánuji letos otěhotnět - takže benefity pro maminky a děti jsou pro mě taky důležité a samozřejmě přístup k lidem…
Gemini mi doporučuje VZP, ale zatím jsem našla spíše samá negativní hodnocení. Ale to teda skoro u všech pojišťoven - možná proto, že pozitivní nikdo moc nepíše
.
Moc děkuji za názor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já myslím, že je to prašť jak uhoď.
Já jsem u VZP a zatím jsem s nimi problémy neměla. A to jsem nemocná dost po různých stránkách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mne pripada znacne kratkozrake posuzovat pojistovnu podle benefitu a dostupnosti aplikace. Tak to muze delat jen nekdo, komu v zivote nic nebylo. Tech par drobnych, co tim ziskas, nestoji za vyber…osobne vubec nechapu smysl mit vic pojistoven bez jednu ve state, kde je statni zdravotnictvi.
Jsem cely zivot klientem vzp a nikdy jsem nemela pocit, ze by to stalo za to menit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mroe píše: Více
Ano, v životě mi nic nebylo a také jsem to napsala v úvodu
. Jestli máte hlubší pohled na to, podle čeho pojišťovnu posuzovat, budu za něj ráda, ale o krátkozrakosti nepotřebuji poučovat
. Zkrátka mě zajímalo, která je dobrá a to je vše. Jestli je podle vás VZP dobrá tak to je fajn
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My měnily pojišťovnu, protože manžel potřeboval odborníka, kterého VZP nehradila. Tak jsem přešli všichni k ČPZP. Jsme tam už roky. Určitě něco fajn má, něco jiného by bylo lepší u jiné. Aplikace funguje dobře. Já jsem ale manták a málokdy si vzpomenu, že bych si mohla nechat něco proplatit.
Neumím v tom chodit. Navíc častěji vyhledám alternativní léčbu než klasického lékaře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dominika442 píše: Více
Ne, ze ti nic nebylo, jsi nepsala. Ale tvuj vyber kriterii o jiste kratkozrakosti svedci. Dobra pojistovna je ta, ktera ti uhradi lecbu, kterou budes potrebovat jako nemocna…a za chvili i tvoje dite. Benefity jsou naproso marginalni zalezitost v pripade, kdy lecba stoji tisice, nedej boze statisice nebo miliony.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych jen dodala, že pozor, aby s novou pojišťovnou měli smlouvu tvoji lékaři, ke kterým docházíš
třeba taková 209 (Škodovka) je sice vítězem mezi pojišťovnami z minulého roku, ale málokterý lékař s ní má smlouvu.
Já mám VZP celý život a neměnila bych. Též mi přijde, že je jedno jakou mám pojišťovnu, hlavně, že proplácí úkony. Využila jsem 5 tisíc příspěvek na screening v I a II trimestru a na předporodní kurz. Mají 500,– na screening znamének a taky na zubní hygienu, oboje jsem už využila. Aplikace šlape.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, taky hlasuji pro VZP. Má smlouvy s většinou lékařů, aplikace je taky fajn. Co se týče infolinky tam jsem se nikdy nedovolila. Když bylo potřeba něco řešit šla jsem radši na pobočku osobne.
Já již využila příspěvek 5 tisíc na předporodním screening, 3 tisíce na nedonošené dítě s porodní váhou pod 1.5 kg a tisíc na HPV očkovaní. Chci pak využít i příspěvek 2 tisíc na kurz plavání pro dceru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam CPZP už roky. Jsem spokojená. Smlouvu má snad s každým u nás a pravidelně uplatňuju výhody. Příspěvek na sport, na sono prsu, na dentální hygienu ( pro nás čtyři to dělá 1000 za rok), dětem sportovní kroužek nebo tábor, jedem rok plavání jindy lyžák, příspěvek na přilbu a nove mam Krok pro zdraví, kdy nachozene kroky koncem roku vyměním za peníze na sportovní vybavení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám 40let OZP, rodiče a brácha i déle, naše 2 děti taky, manžel má zaměstnaneckou pojišťovnu…aplikace je hezká, všechny benefity tam vidím, vše žádám online, rychle schvalují a vyplácí…ještě jsem nenarazila, že by s ní měli někde problém. Převádíme si dokonce kredity mezi sebou a pak to vždy hlídám a čerpám já, hlavně pro děti příspěvky na sport, ochranné pomůcky, očkování, tábor, pro miminko i příspěvky na plavání
- Citovat
- Upravit
@Dominika442 píše: Více
V první řadě zjistí, s jakými pojišťovnami mají smlouvu tvoji lékaři a v okolí odborní dětští lékaři.
Benefit na sportovní přilbu ti bude k ničemu, když v okolí neseženeš lékaře pro sebe či své dítě a buď budeš jezdit přes půl republiky nebo si vyšetření platit v hotovosti.
Můžeš mít dítě s mnoha zdravotnimi problémy a lékaře obíhat několikrát týdně po dobu hodně let a to budeš potřebovat, ať pojišťovna proplaci odborná vyšetření a ne, příspěvky na jógu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit