Pojištění, spoření pro mimi
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pojištění,spoření pro mimi
Ahoj mamky mám malého chlapecka a premyslim že mu založim spoření a udělám úrazové pripojisteni, můžete mi prosím poradit u jaké instituce je to nejvýhodnější? Moc děkuji za odpovědi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
My jsme úrazové zrušili, taky jsme to chápali jako velmi vhodné, až jsme zjistili, že tam utápíme peníze, ale od věci to není, je to spíše věc názoru. Jděte klidně do toho. Co se týká soření, máme dětem stavebka u ČMSS - Liška. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám pro malou spořící účet u GE Money bank, tam můžeš libovolně s penězi manipulovat. Hodně bank totiž měnily podmínky vybrání peněz ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme stavebko pro nás a pro syna a všichni jinak máme životní, úrazovou, pobyt v nemocnici a na blbost… to ale bokem bez spoření
- Citovat
- Upravit
Různých spoření je hodně, podle mě všechny výjdou podobně. Podle mě je důležitější nechat připojistit sebe pro případ, že by dítě mělo úraz, dlouhodobou nemoc… a já s ním musela trávit více času doma-aby to kompenzovalo výšku platu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ujasni si, co přesně chceš pojistit, a jakou měsíční částku do pojistky dávat, a pak ideálně poradce, který ti řekne, jestli je to reálné a kde. Se spořením to samé, stavebko je bez rizika, ale psané na dítě znamená, že nemůžeš vybrat jen tak na cokoliv, a naopak dítě to v osmnácti může vybrat bez tvého vědomí. My dětem spoříme pravidelnou investicí do fondů, ale na naše jméno. A pojistku máme Flexi od České spořitelny, pod jednou pojistkou jsme celá rodina. Manžel jako živitel rodiny je pojištěný nejvíc (jeho výpadek příjmů by nás nejvíc zasáhl).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, pokud Ti někdo nabídl „spoření s úrazovkou“, tak je to totální nesmysl a od takového člověka rychle ruce pryč. Investiční životní pojištění je sice jistá možnost, jak uložit peníze, ale spořením se to rozhodně nazvat nedá. Za mně je nejlepší udělat dítěti prioritně úrazovku (a pracuji v pojišťovně, takže ze zkušeností opravdu vím o čem mluvím) a poté si k tomu jako doplněk vybrat nějakou možnost spoření… Ale určitě ne od pojišťovny, to by na Tobě akorát vydělali a dítě by v dospělosti stejně skoro nic nedostalo
. Osobně pracuji v Kooperativě a myslím si, že nejlepší pojištění máme my a Česká Spořitelna, jak píše @zrcadlo a souhlasím i s tím, že nejlepší je pokud pojistíte celou rodinu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit