Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Každopádně pokud to čistíš tak, že to vydrhneš a necháš uschnout, tak to je celé naprd, takové pachy je potřeba dostat ven úplně, jen samotný profi čistič nepomůže. Chce to pořádně vyčistit kartáčem a pokud možno vysát, tedy půjčit si vysavač na mokré vysávání a všechno z toho dostat ven. Já osobně čistím potahy a čalounění tímto: http://www.drogerie.cz/…500-ml_1.jpg je to sice trochu cítit čpavkem ale vyprchá to a neměla jsem nikdy problém, čistím s tím potahy v autech ale jak píšu, vždy ten binec vytáhnout vysavačem, když se to v tom nechá, je to k ničemu…
Ahoj, nám taky syn pokakal 1× sedačku (ale struktura byla tvrdá:-)) a x-krát počůral.. Očistila jsem to jarovou vodou a je to OK. Nesmrdí nic. Tak nevím, zkusit to ještě pár krát vyčisit? Nebo není zdroj někde jinde?
@Verca1989 tak já nevím, ten čistič, jako ten stroj funguje tak, že nastříkáš, pak čistíš a pak vysaješ tu vodu takže tak jsme to dělali, ale uplně do sucha to nešlo, nebo jsme možná měli sát déle
stroj už půjčovat nebudem, jedině ručně. ach jo jsem z toho fakt zoufalá
@AdaAda jj to už mě taky napadlo, jak jsme to zprvu čistili tak se voda dostala i pod sedačku, ještě zkusím pořádně vytřít tam, dík
@Bavi úplně do sucha to nepůjde, to bys u toho strávila mládí ale ono je potřeba to nastříkat čističem fakt hodně, já používám ten Pulirapid, míchám to 1:1 s vodou (pokud je něco hodně špinavé, tak ani neředím), dávám to do lahve s rozprašovačem a fakt to namočím hodně, když na to zmáčknu, tak z toho pomalu teče voda, pak vydrhnu kartáčem a vysaju, ještě se mi nestalo, že by potom něco bylo cítit. Ten ocet bych ještě zkusila, normálně ho nalít do kyblíku s vodou a zkusit to tím vydrhnout, někdo na pachy doporučuje i obyčejný citron ale to zas nevím jak použít a hlavně aby to nenechalo flek ![]()
@Verca1989 asi zkusím tu vodu s octem, ale nebude to tu pak naopak moc cítit tím octem?
no ale jak vysaju tu vodu? ty máš asi ten stroj že?
@Bavi ocet vyprchá, toho bych se nebála
nemyslím žádný speciální stroj, prostě jen vysavač na mokré vysávání, vypadá jako klasický vysavač, jen má prostě trochu jiný vnitřek
to má určitě plno lidí i normálně doma, tak se třeba poptat po rodině, kamarádkách, jestli nepůjčí ![]()
@Verca1989 aha,díky my to nemáme ale snad někdo bude mít, nebo budem foukat fénem ![]()
Tož já bych použila svůj osvědčený sprej do bot se stříbrem z Deichmana. Je totiž super nejen do bot, ale na všechno smradlavé - koberce, gauče, sedačky v autě a podobně. Stříbro likviduje bakterie a tím tedy i ten pach. Používala jsem ho třeba na gauč, když nám ho syn počůral.
@Raduš.ka44 fakt? a jen nastříkat na inkriminované místo jo? Taky si píšu ![]()
Ahoj holky, mám velkou prosbu. Nevíte jak se zbavit zápachu ze sedačky, kterou mi dcera pokadila? Už jsme to čistili i profi čističem na koberce a sedačky, ale jakmile to uschlo, zase to tu smrdí a fakt mě to rozčiluje
Neznáte některá nějaký trik? Nebo aspoň utěšení, že to časem vyvětrá. Díky moc