Pokakaná sedačka, jak vyčistit smrad?

Anonymní
15.5.14 14:07

Pokakaná sedačka

Ahoj holky, mám velkou prosbu. Nevíte jak se zbavit zápachu ze sedačky, kterou mi dcera pokadila? Už jsme to čistili i profi čističem na koberce a sedačky, ale jakmile to uschlo, zase to tu smrdí a fakt mě to rozčiluje :cert: Neznáte některá nějaký trik? Nebo aspoň utěšení, že to časem vyvětrá. Díky moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
15.5.14 14:10

Ocet jsi zkoušela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
15.5.14 14:12

Nezkoušela a jak ho použít?(kašlu na anonym :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
15.5.14 14:13

Každopádně pokud to čistíš tak, že to vydrhneš a necháš uschnout, tak to je celé naprd, takové pachy je potřeba dostat ven úplně, jen samotný profi čistič nepomůže. Chce to pořádně vyčistit kartáčem a pokud možno vysát, tedy půjčit si vysavač na mokré vysávání a všechno z toho dostat ven. Já osobně čistím potahy a čalounění tímto: http://www.drogerie.cz/…500-ml_1.jpg je to sice trochu cítit čpavkem ale vyprchá to a neměla jsem nikdy problém, čistím s tím potahy v autech ale jak píšu, vždy ten binec vytáhnout vysavačem, když se to v tom nechá, je to k ničemu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26890
15.5.14 14:13
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
15.5.14 14:14

Ahoj, nám taky syn pokakal 1× sedačku (ale struktura byla tvrdá:-)) a x-krát počůral.. Očistila jsem to jarovou vodou a je to OK. Nesmrdí nic. Tak nevím, zkusit to ještě pár krát vyčisit? Nebo není zdroj někde jinde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
15.5.14 14:18

@Verca1989 tak já nevím, ten čistič, jako ten stroj funguje tak, že nastříkáš, pak čistíš a pak vysaješ tu vodu takže tak jsme to dělali, ale uplně do sucha to nešlo, nebo jsme možná měli sát déle :nevim: stroj už půjčovat nebudem, jedině ručně. ach jo jsem z toho fakt zoufalá :( @AdaAda jj to už mě taky napadlo, jak jsme to zprvu čistili tak se voda dostala i pod sedačku, ještě zkusím pořádně vytřít tam, dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
15.5.14 14:22

@Bavi úplně do sucha to nepůjde, to bys u toho strávila mládí ale ono je potřeba to nastříkat čističem fakt hodně, já používám ten Pulirapid, míchám to 1:1 s vodou (pokud je něco hodně špinavé, tak ani neředím), dávám to do lahve s rozprašovačem a fakt to namočím hodně, když na to zmáčknu, tak z toho pomalu teče voda, pak vydrhnu kartáčem a vysaju, ještě se mi nestalo, že by potom něco bylo cítit. Ten ocet bych ještě zkusila, normálně ho nalít do kyblíku s vodou a zkusit to tím vydrhnout, někdo na pachy doporučuje i obyčejný citron ale to zas nevím jak použít a hlavně aby to nenechalo flek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
15.5.14 14:22

@Majdula83 díky,kdyby nic tak možná zkusím i toto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
15.5.14 14:25

@Verca1989 asi zkusím tu vodu s octem, ale nebude to tu pak naopak moc cítit tím octem? :lol: no ale jak vysaju tu vodu? ty máš asi ten stroj že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
15.5.14 14:29

@Bavi ocet vyprchá, toho bych se nebála :) nemyslím žádný speciální stroj, prostě jen vysavač na mokré vysávání, vypadá jako klasický vysavač, jen má prostě trochu jiný vnitřek :D to má určitě plno lidí i normálně doma, tak se třeba poptat po rodině, kamarádkách, jestli nepůjčí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
15.5.14 14:42

@Verca1989 aha,díky my to nemáme ale snad někdo bude mít, nebo budem foukat fénem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
15.5.14 14:52

@Bavi fén ti to ale moc nevytáhne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
15.5.14 14:54

Tož já bych použila svůj osvědčený sprej do bot se stříbrem z Deichmana. Je totiž super nejen do bot, ale na všechno smradlavé - koberce, gauče, sedačky v autě a podobně. Stříbro likviduje bakterie a tím tedy i ten pach. Používala jsem ho třeba na gauč, když nám ho syn počůral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
15.5.14 15:06

@Raduš.ka44 fakt? a jen nastříkat na inkriminované místo jo? Taky si píšu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný