Máte doma parkety?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10
13.5.14 08:49

Máte doma parkety?

Ahoj holky, budeme se stěhovat do nového domečku a je tam podlaha z parket. Chci se vás zeptat, kdo to doma máte, jsou v zimě studený? Nechci na to dávat koberec protože se nám parkety líbí a zajímá mě jestli je to teplejší třeba než dlažba.
Díky za jakoukoliv reakci a info o parketách :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
538
13.5.14 08:52

Parkety máme v ložnici a obýváku a studené nejsou. Dají se srovnat s plovoučkou.. a to v ložnici ani nijak moc netopíme. Dlažbu mám v kuchyni a je o dost studenější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
13.5.14 08:55

@madla29 parkety jsou rozhodne teplejsi nez dlazba. je to drevo a vede teplo. nemuzu rict ze bych doma v zime chodila na boso, ale ponozky jsou dostatecne. rozhodne bych pres ne koberec nedavala :palec: je to jedna z nejlepsich podlahovych krytin. napr plovoucka strasne chyta prach, vrze, je studena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10134
13.5.14 08:57

Méme ale teda starší, a dost špiní, ač denně vytírám, máme hnědé ponožky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
13.5.14 08:58

Studené to není. Pokud jsou lakované, asi by neměly ani špinit, jak píše @xsaleen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071

Jestli jsou v horším stavu, uvažujte o renovaci - zbroušení, lakování, nové lišty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10134

@Cuarentena je pravda, že už máme ten lak dost prodřený.. na chození jsou fajn.. jen to špinění mi vadí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
13.5.14 09:08

Máme parkety a jsou rozhodně teplejší než dlažba a i než plovoučka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
13.5.14 09:14

@xsaleen tak to na nich bude asi nějaký nekvalitní olej. Renovace je brutálně drahá (zbroušení, tmelení, opětovné zbroušení, lakování olejem nebo lakem, jsou to stovky za metr čtvereční, tuším, že toto je okolo 400Kč/m2). Zkuste se zeptat nějakého parketáře, co si o tom špinění myslí.
Parkety jsou mnohem teplejší než dlažba, ale ne tak teplé, jako koberec :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
13.5.14 09:27

Holky díky moc za reakce :)
udělali jste mi radost.
a když je vytíráte? používáte něco speciálního na parkety nebo normálka voda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
13.5.14 09:35

@madla29 my mame zrenovovane parkety a podlahar nam kladl na srdce at nepouzivame zadne specialni pripravky (hlavne zminoval pronto), ze ten lak zerou. Takze vytirame vodou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12067
13.5.14 09:40

@madla29 vytiram saponatem od Froshe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4068
13.5.14 09:44

Ahojky taky jsme renovovali parkety, byli staré z roku 1955, jsou tedka moc krásné, nikdo nevěřil, že to tak dáme, mám i foto před a po, vše jsme zvládli z manželem sami, broušení od hruba po jemno, tmelení a zase broušení a pak 3×lakování, musí být kvalitní tmel i lak a i když jsme měli půjčené stroje a i tak dvě místnosti cca dohromady 37m2 tak nás to vyšlo 10 000 (půjčení strojů - brusné kotouče, koupě tmele, speciální laky, válečky…), vytírám je vodou popřípadě s prostředkem Alex, pronto jsem dala jednou a doopravdy děs, to je o zničení parket

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
13.5.14 10:04

Dík za rady holky.
nejlepší bude jen obyčejná voda, stejně jsem ještě nepřišla na rozdíl mezi umytí podlahy čistou vodou oproti umytí vodou s nějakým čištičem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
13.5.14 10:11

Parkety máme a jsou rozhodně teplejší než dlažba. Nicméně to není koberec, takže žádné extra teplo též nečekej. My jsme je nechávali renovovat firmou, nebyla to zrovna nejlevnější záležitost, nicméně podlahy jsou teď jako nové, kam se na poctivé parkety hrabe plovoučka. Moc často je nevytírám, spíš vyloženě příležitostně, chlapíci říkali, že by se máčet vodou moc neměly. Takže vysávám a když vytírám, tak Alexem na parkety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný